Home / Featured / Σκληρή απάντηση Γαβρόγλου προς τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ για Νηπιαγωγεία και Δημοτικά

Σκληρή απάντηση Γαβρόγλου προς τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ για Νηπιαγωγεία και Δημοτικά

Δημοσιεύτηκε: 8:16 μμ Δεκέμβριος 22nd, 2016  


gavroglou3

Απαντητική επιστολή στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη έστειλε ο πρόεδρος Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου:

ΝΩΡΙΤΕΡΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΕΔΕ ΕΙΧΕ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ (ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ

Κύριε Πρόεδρε,

Σας ευχαριστώ για την επιστολή σας, την οποία διάβασα με προσοχή.

Θέλω να σας εκφράσω την έκπληξή μου για την επιμονή σας σε ένα αίτημα προδήλως αντισυνταγματικό. Η παιδεία είναι δημόσιο αγαθό που προστατεύεται από το Σύνταγμα. Συνεπώς, με εκπλήσσει δυσάρεστα το γεγονός ότι η Ένωσή σας επιθυμεί να θέσει εν αμφιβόλω -μεταξύ άλλων- και τις αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου (Σ.τ.Ε) που, όπως γνωρίζετε, έχει αποφανθεί οριστικά και αμετάκλητα για το συγκεκριμένο θέμα.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Πανελλήνιες 2022: Εγκύκλιος υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες

Αντιπαρέρχομαι όλα τα επιχειρήματα καθώς και την επαύξηση του αρχικού αιτήματός σας που από τα νηπιαγωγεία συμπεριλαμβάνει πια και το σύνολο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, διότι αφενός στερούνται πραγματικής βάσης και αφετέρου, όπου έχουν εφαρμοστεί παρόμοια μοντέλα, έχει αναπτυχθεί σοβαρή κριτική για τον τρόπο που βοηθούν στην αναπαραγωγή και παγίωση κοινωνικών ανισοτήτων. Η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται με εντελώς διαφορετικό τρόπο την Παιδεία: η δημόσια παιδεία αποτελεί για την κυβέρνηση αδιαπραγμάτευτο κοινωνικό αγαθό, άμεση και έμπρακτη προτεραιότητα. Η στήριξη και η ενίσχυσή της με κάθε δυνατό μέσο και όλους του διαθέσιμους πόρους έχει αποδειχθεί στην πράξη: το επιτυχές άνοιγμα των σχολείων, η στήριξη ολοήμερων δομών, η αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και η εδραίωση της Ειδικής Αγωγής, είναι λίγα μόνο, αλλά ενδεικτικά, από τα αποτελέσματα που έχει ως τώρα επιφέρει η στήριξη αυτή.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Αλ. Κόπτσης: Μετά το 2023 το νέο σύστημα διορισμών

Η Παιδεία δεν είναι τοπικό θέμα, είναι εθνικό θέμα.

Για τους λόγους αυτούς εκτιμώ ότι κάθε συζήτηση επί του συγκεκριμένου είναι εντελώς περιττή και δεν προτίθεμαι να τη συνεχίσω.

ΕΔΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

TI EIXE ΖΗΤΗΣΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΕΔΕ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ

Πατούλης (Πρόεδρος ΚΕΔΕ) – Τώρα ζητάει να ξεκινήσει διάλογος για υπαγωγή της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στους Δήμους


 

Ένα σχόλιο

  1. Για να έχουμε υπόψη το ιστορικό, παραθέτω παρακάτω σχετικό σύνδεσμο. Ευτυχώς και το 2013 μια άλλη προσπάθεια που προκάλεσε αναστάτωση είχε τελικά σταματήσει λόγω του ίδιου συνταγματικού κωλύματος. Αλλά χρειάζεται συνεχώς εγρήγορση, γιατί θα τεθούν ξανά και ξανά τέτοια ζητήματα. Και νομίζω ότι δεν είναι τυχαίο ότι το θέμα επανήλθε από τους δήμους σε μια εποχή που έχει ξεκινήσει η συζήτηση για αναθεώρηση του συντάγματος.
    https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=sites&srcid=ZGVmYXVsdGRvbWFpbnxzeW50b25pc3Rpa29uaXBpYWdvZ29ufGd4OjQ1Yzk0N2M1YjM4NTg4OA

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Τρόπος εξέτασης των μαθημάτων ΓΕΛ

Τα θέματα των προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων των ΓΕΛ περιλαμβάνουν ποικιλία ερωτήσεων ...