Home / Featured / Σύλλογος Αριστοτέλης – Επικίνδυνες εξελίξεις στην ειδική αγωγή. Παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ

Σύλλογος Αριστοτέλης – Επικίνδυνες εξελίξεις στην ειδική αγωγή. Παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ

Δημοσιεύτηκε: 8:46 μμ Δεκέμβριος 1st, 2016  


eidiki agogi

Επικίνδυνες εξελίξεις στην ειδική αγωγή, Παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ (Δώρου 9, Ομόνοια), Παρασκευή 2/12, στις 13.00 που συνεδριάζει για ζητήματα της ειδικής αγωγής.

Την Τετάρτη 30/11 ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας παραβιάζοντας το νόμιμο όριο 48ωρης ενημέρωσης προσπάθησε αιφνιδιαστικά να πραγματοποιήσει συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ με θέμα την έγκριση αιτήσεων απόσπασης δασκάλων γενικής αγωγής σε δομές ειδικής αγωγής (κενά Τμήματα Ένταξης). Με αυτόν τον τρόπο προσπαθεί να ενεργοποιήσει την απαράδεκτη ρύθμιση του άρθρου 48 που επιτρέπει την πλήρωση των κενών ειδικής αγωγής από δασκάλους γενικής αγωγής με ελάχιστη σεμιναριακή επιμόρφωση (400 ωρών) ή με ελάχιστη διδακτική εμπειρία σε δομές ε.α. (1 έτους) ή με «κανένα από τα ανωτέρω προσόντα ή χαρακτηριστικά». Την ίδια ώρα κρατά σε αναμονή τους 19 συναδέλφους  αναπληρωτές  ειδικής αγωγής που προσλήφθηκαν. Με παρέμβαση του Σωματείου το θέμα αποσύρθηκε από την ημερήσια διάταξη για να οριστεί νέα, την Παρασκευή, 2/12, στις 13.00, ώστε να υπάρξει παρέμβαση από τα Εκπαιδευτικά Σωματεία.

Εφιστούμε την προσοχή σε όλους τους συναδέλφους,

κανείς και με κανέναν τρόπο, δάσκαλος γενικής αγωγής χωρίς τα τυπικά προσόντα ειδικής αγωγής δεν πρέπει να   «εκβιαστεί» αισθανόμενος ότι δεν  έχει θέση ή ώρες και να ζητήσει να πάρει θέση σε οποιαδήποτε δομή της ειδικής αγωγής. Τα σωματεία με τις κινητοποιήσεις στην Α’ Διεύθυνση κατέκτησαν να υπάρξει εκπαιδευτικός στα ολοήμερα και να δοθούν ώρες ενισχυτικής διδασκαλίας.

ΔΕΝ  ΣΥΝΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ θα είμαστε όλοι εκεί για να διασφαλίσουμε τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας και  να υπερασπιστούμε τα εργασιακά και επαγγελματικά δικαιώματα των δασκάλων ειδικής αγωγής.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...