Home / Featured / Σχετικά με τις προσλήψεις σε ΔΥΕΠ και Ειδική Αγωγή

Σχετικά με τις προσλήψεις σε ΔΥΕΠ και Ειδική Αγωγή

Δημοσιεύτηκε: 4:20 μμ Δεκέμβριος 5th, 2016  


eidikiagogi
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΥΕΠ
Ενημερωθήκαμε σήμερα, πως υπάρχει μεγάλη κινητικότητα, ώστε το αργότερο την επόμενη εβδομάδα να έχει ανοίξει opsyd για δηλώσεις. Οι προσλήψεις θα αφορούν πλήρες ωράριο για δασκάλους και φιλολόγους και μειωμένο ωράριο για δασκάλους και ειδικότητες. Αιτήσεις θα μπορούν να γίνουν από όλους και θα περιλαμβάνουν και νέες περιοχές. Σύμφωνα με το ΦΕΚ 3502 τεύχος β, 2016 θα υπάρξουν κριτήρια για τις προσλήψεις αναπληρωτών, τόσο πλήρους όσο και μειωμένου ωραρίου, κριτήρια όπως μεταπτυχιακός τίτλος στην διαπολιτισμική εκπαίδευση. Εάν τα κενά δεν μπορέσουν να καλυφθούν από τους εκπαιδευτικούς που πληρούν τα κριτήρια τότε θα τρέξει κανονικά ο πίνακας , προσλαμβάνοντας εκπαιδευτικούς τυπικών προσόντων. Τέλος, για τους νηπιαγωγούς το κτηριακό πρόβλημα που είχε ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση των προσλήψεων τους οδεύει προς επίλυση. Οι διαδικασίες που αφορούν τις ΔΥΕΠ είναι καινούργιες και από την στιγμή που δεν έχει βγει νέα εγκύκλιος, όλα είναι προς συζήτηση και επιδέχονται αλλαγές. Ο ΠΣΑΕΠ μεταφέρει τις πληροφορίες που έχει από το Υπουργείο, διατηρεί όμως την επιφύλαξη του για τυχόν διαφοροποιήσεις. Επιπλέον γνωρίζουμε πολύ καλά ότι θα υπάρξουν αδικίες σχετικά με τις δηλώσεις των αναπληρωτών για τις ΔΥΕΠ, αλλά ήμασταν οι πρώτοι που είχαμε προειδοποιήσει για το θέμα και είχαμε κινητοποιηθεί. Επίσης από τον Αυγουστο έχουμε πάρει θέση ως σύλλογος για τη καταστρατήγηση του πίνακα σε περίπτωση προσμέτρησης κριτηρίων. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για διαφορετικές διαδικασίες σε διαφορετικές προσλήψεις στις ίδιες δομές!
Ειδική αγωγή
 
Αναληθή χαρακτηρίστηκαν από το Υπουργείο Παιδείας τα δημοσιεύματα για μεγάλη αύξηση των πιστώσεων για ΚΕΔΔΥ.  Συγκεκριμένα σε επικοινωνία που είχαμε σήμερα ενημερωθήκαμε ότι για τα ΚΕΔΔΥ θα προσληφθεί ένας πολύ μικρός αριθμός (αυτών που δεν έχουν αναλάβει υπηρεσία). Για την παράλληλη στήριξη όπως έχουμε ξαναπεί οι 81 πιστώσεις αναμένεται να αυξηθούν. Μέχρι σήμερα μας ενημέρωσαν ότι ήταν η προθεσμία καταγραφής των κενών. Η διεύθυνση ειδικής αγωγής έχει υποβάλλει αίτημα περαιτέρω αύξησης των πιστώσεων και αναμένεται απάντηση. Υπάρχουν λίγες πιθανότητες για φάση παράλληλης τέλος της εβδομάδας, αλλά το πιθανότερο είναι να γίνουν την επόμενη.
………………………………………………
Στο θέμα αναφέρθηκε και ο αιρετός Δ. Μπράτης
Προσλήψεις για παράλληλη στήριξη στην ΠΕ

Ως το τέλος της βδομάδας αναμένεται να γίνουν οι προσλήψεις για την παράλληλη στήριξη στην ΠΕ.Ως αύριο οι περιφερειακές Δνσεις θα αποστείλουν τα κενά.

Οι πιστώσεις θα είναι λίγο περισσότερες από 100 συνολικά για δασκάλους-νηπιαγωγούς.


 

Ένα σχόλιο

  1. Ας ελπίσουμε για αξιοσημείωτη αύξηση των προσλήψεων της Π.Σ. διότι να περιμένουμε όλοι μας για 3 εβδομάδες συνολικά για 10-20 παραπάνω προσλήψεις είναι η μέγιστη κοροιδία. Όσο για τις ΔΥΕΠ το μόνο που μπορεί να πει κανεις είναι πως προκειται για το απόλυτο Βατερλώ………

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...