Home / Featured / Τα σχέδια του Υπ. Παιδείας για την Ειδική Αγωγή

Τα σχέδια του Υπ. Παιδείας για την Ειδική Αγωγή

Δημοσιεύτηκε: 7:43 μμ Δεκέμβριος 15th, 2016  


eidiki

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των Τμημάτων Ένταξης,  αναμόρφωση του προγράμματος σπουδών των Ε.Ε.Ε.ΕΚ., ώστε να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των μαθητών και  αναμόρφωση του προγράμματος σπουδών των Ειδικών Δημοτικών Σχολείων, με στόχο την προσαρμογή των ωρολογίων προγραμμάτων τους με τα αντίστοιχα νέου τύπου ολοήμερα δημοτικά σχολεία, αποτελούν το τρίπτυχο των αλλαγών που σχεδιάζει ο υπουργός Παιδείας, που στη χθεσινή συνέντευξη τύπου έκανε λόγο για ριζική αναβάθμιση της Ειδικής Αγωγής.

Επίσης, θα  ολοκληρωθούν οι αλλαγές  στην ειδική επαγγελματική εκπαίδευση με τον καθορισμό τομέων και ειδικοτήτων στα Ενιαία Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια-Λύκεια, τη γενίκευση εφαρμογής του Μητρώου ΑμεΑ και την έναρξη λειτουργίας ηλεκτρονικής εφαρμογής, με στόχο την προτυποποίηση των ενεργειών των ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ. Μάλιστα ο εκσυγχρονισμός λειτουργίας των τελευταίων αποτελεί άμεση προτεραιότητα.

Για την αναδιαμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου της ΕΑΕ με ενταξιακή κατεύθυνση θα προηγηθεί διάλογος με τους φορείς που ασχολούνται με την εκπαίδευση των ατόμων με αναπηρία και με όλη την εκπαιδευτική κοινότητα με σκοπό την οργάνωση και την ποιότητα των παρεχόμενων εκπαιδευτικών υπηρεσιών στους/στις μαθητές/τριες με αναπηρία.

Για τη συμπερίληψη που εγκαινιάστηκε φέτος ο υπουργός δήλωσε ότι αυτό είναι ένα θέμα που δεν το κάνουμε ούτε με τη λογική της φιλανθρωπίας ούτε και με τη λογική του συναισθηματισμού, αυτή είναι μια πολιτική επιλογή μας, μια σκληρή πολιτική επιλογή και θα τη φτάσουμε μέχρι τέλος. Και ξέρετε ότι πέρσι εγκαινιάσαμε την συμπερίληψη των παιδιών, ένα πολύ δύσκολο, κοινωνικά και συναισθηματικά δύσκολο πρόβλημα και βεβαίως όταν όλα αυτά γίνονται χωρίς πρόσθετα κονδύλια καταλαβαίνετε τις δυσκολίες παρ’ όλα αυτά είναι ευθύνη της πολιτείας να προχωρήσει σταθερά σε αυτό τον τομέα».

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...