Home / HEADER-NEWS / Το πρώτο νομοσχέδιο του νέου Υπουργού Παιδείας

Το πρώτο νομοσχέδιο του νέου Υπουργού Παιδείας

Δημοσιεύτηκε: 7:34 μμ Δεκέμβριος 17th, 2016  


gavroglou4
Το πρώτο Σχέδιο Νόμου ως υπουργός Παιδείας, θα καταθέσει την άλλη εβδομάδα, προς ψήφιση, στη Βουλή, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.
Πρόκειται για  το Σχέδιο Νόμου  “Ρύθμιση θεμάτων του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας ”, στο οποίο περιλαμβάνεται και διάταξη  που καθορίζει τις νέες προϋποθέσεις  για την χορήγηση επάρκειας διδασκαλίας Ξένων Γλωσσών στους κατόχους Πιστοποιητικών Γλωσσομάθειας.
Σύμφωνα με πληροφορίες η νομοθετική ρύθμιση  προβλέπει:
Α.  Τη μη χορήγηση επάρκειας διδασκαλίας Ξένων Γλωσσών σε κατόχους Πιστοποιητικών Γλωσσομάθειας.
Β. Ειδική μέριμνα , με μεταβατικές διατάξεις, για τους κατόχους Πιστοποιητικών Γλωσσομάθειας, που ήδη κατέθεσαν στο υπουργείο Παιδείας αιτήσεις χορήγηση επάρκειας διδασκαλίας Ξένων Γλωσσών.
Γ. Δεν καταργείται η επάρκεια στους ήδη   κατέχοντες  με Πιστοποιητικά Γλωσσομάθειας. Δηλαδή δίνεται η δυνατότητα να συνεχίσουν να παρέχουν υπηρεσίες διδασκαλίας, χωρίς να τους επηρεάζει η νέα υπουργική απόφαση
Ρύθμιση για τα Ιδιωτικά Σχολεία
Στο ίδιο Σχέδιο Νόμου περιλαμβάνεται και ρύθμιση για τα Ιδιωτικά Σχολεία, σύμφωνα με την οποία:
-Το Τριμελές Υπηρεσιακό Συμβούλιο (σήμερα αποτελείται από έναν πάρεδρο του ΙΕΠ, έναν εκπρόσωπο των Ιδιοκτητών κι έναν εκπρόσωπο της ΟΙΕΛΕ) που κρίνει εάν μία απόλυση ιδιωτικού εκπαιδευτικού είναι αιτιολογημένη αντικαθίσταται από τρεις ανώτατους δικαστές , παρέδρους του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (σ.σ. ο εκπρόσωπος των σχολαρχών και ο εκπρόσωπος της ΟΙΕΛΕ μπορούν να παρίστανται αλλά δεν έχουν δικαίωμα ψήφου).
dictyo.gr

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...