Home / HEADER-NEWS / Παρεμβάσεις Δ.Ε. – Στις 8/12 απεργούμε – διαδηλώνουμε. Συγκέντρωση 10.30 στο Μουσείο

Παρεμβάσεις Δ.Ε. – Στις 8/12 απεργούμε – διαδηλώνουμε. Συγκέντρωση 10.30 στο Μουσείο

Δημοσιεύτηκε: 5:51 μμ Δεκέμβριος 6th, 2016  


apergia

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ

8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ – ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.30 π.μ. ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσπαθεί να παραπλανήσει για άλλη μια φορά τον ελληνικό λαό με το νέο success story των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος και τη  σταθεροποίηση της οικονομίας,  ωστόσο η αλήθεια πως έχουν συμφωνήσει στο Εurogroup στο κλείσιμο της β΄αξιολόγησης με όλα τα αντιδραστικά αντεργατικά μέτρα, τη διατήρηση των  πρωτογενών πλεονασμάτων στο 3,5%, στη διατήρηση του δημοσιονομικού κόφτη και όλων των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων του 3ου μνημονίου. Όλη αυτή η επίπλαστη αισιοδοξία των Θεσμών και της Κυβέρνησης δεν μπορούν να κρύψουν τη βαρβαρότητα των μέτρων που παζαρεύουν σε κλειστά γραφεία.

  •  Υποκατώτατο μισθό των 200 και 300 ευρώ, αυξάνοντας τον τωρινό αριθμό των 500.000 εργαζόμενων που ζουν σήμερα με μισθό κάτω από το βασικό και προτείνει ο νεοπροσλαμβανόμενος να παίρνει μικρότερο μισθό τα πρώτα δύο χρόνια, στο όνομα της απόκτησης εμπειρίας!
  •  Ομαδικές απολύσεις και νέες “ευφάνταστες” μορφές επισφάλειας (low/zero-hour contracts, mini jobs, midi jobs, teleworking κλπ).
  •  Αμετάβλητο μισθό για όλον τον εργασιακό βίο (single minimum wage system), σύμφωνα με το οποίο ο εργαζόμενος θα λαμβάνει τον ίδιο μισθό κατά την είσοδο στην εργασία και κατά την έξοδο από αυτήν! Χορήγηση του επιδόματος ανεργίας στους εργοδότες για να προσλαμβάνουν τζάμπα εργατικό δυναμικό.
  •  Νέο συνδικαλιστικό νόμο που περιορίζει δραστικά το δικαίωμα στην απεργία και τη συλλογική διεκδίκηση, ενώ νομιμοποιεί το lock out και την εργοδοτική αντεκδίκηση.

Από κοντά ο ΣΕΒ ζητάει ακόμα μεγαλύτερη μείωση του αφορολογήτου για τις επιχειρήσεις με ταυτόχρονη αύξηση της φορολογίας σε μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους και συνταξιούχους και νέα μέτρα για την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων δηλ. οι πολιτικές μοιράσματος της ανεργίας και της φτώχειας, όπως η χορήγηση του επιδόματος ανεργίας όχι στους άνεργους (!) αλλά στις επιχειρήσεις για να προσλαμβάνουν τζάμπα εργατικό δυναμικό, τα νέα προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας», οι μαθητείες και πρακτικές κάθε είδους. Παράλληλα το εργοδοτικό έγκλημα της αλυσίδας… ταχυ-σφαγείων Έβερεστ ανέδειξε με τραγικό τρόπο την εργασιακή ζούγκλα που έχει στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας.

Ο Υπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε στις δύο εκπαιδευτικές ομοσπονδίες πως το κράτος έχει συνέχεια. Θα εφαρμόσει πλήρως το 3ο Μνημόνιο και τις επιταγές ΕΕ – ΟΟΣΑ. Κρατά επτασφράγιστο μυστικό  το 3ετες στρατηγικό σχέδιο που διαπραγματεύεται με τους δανειστές  έχοντας ως βάση τα πορίσματα του «κακόφημου εθνικού διαλόγου» και των πορισμάτων Λιάκου και Γαβρόγλου. Αυτονομία, ευελιξία, αξιολόγηση, εξορθολογισμός προσωπικού και σχολείων, μηδενικοί διορισμοί, ένταση των ταξικών φραγμών, είναι η πολιτική του Υπ. Παιδείας. Βιάζονται να νομοθετήσουν τα μέτρα πριν το κλείσιμο της β΄ αξιολόγησης και προαναγγέλλουν νομοσχέδιο σκούπα για την εκπαίδευση.

 

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

 

Όσο απουσιάζουν οι μαχητικοί  και αποφασιστικοί  αγώνες  του εργατικού κινήματος που θα καθυστερούν και θα βάζουν φραγμό στην υλοποίηση της πολιτικής δε θα σταματήσουν να παίρνουν μέτρα σε βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας. Ο εργοδοτικός κυβερνητικός συνδικαλισμός της υποταγής  των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ αποτελεί στήριγμα της κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ -κεφαλαίου. Επιδιώκουν να παραλύσουν τις συλλογικές διαδικασίες, να διαιρέσουν τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, να διασπάσουν τις κινητοποιήσεις και την αναγκαία πανεργατική απάντηση στην πολιτική των μνημονίων και της ευρωβαρβαρότητας. Αυτό έκαναν με το ασφαλιστικό, αυτό επιδιώκουν τώρα όταν αρνήθηκαν την πανεργατική απεργία στις 24/11. Σε αυτή τη γραμμή κινείται και η πλειοψηφία του Δ.Σ της ΟΛΜΕ που αρνείται να σηκώσει το γάντι στην επίθεση της κυβέρνησης,  να προετοιμάσει  και να οργανώσει τον κλάδο σε θέση μάχης  για σύγκρουση με την αντι-εκπαιδευτική πολιτική κυβέρνησης- Ε.Ε- ΔΝΤ.

 

Κόντρα σε αυτό το συνδικαλισμό επιβάλλεται να επιδιώξουμε με επιμονή, τη σύγκληση συνελεύσεων σε όλους τους χώρους δουλειάς και στα σωματεία, τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή στην απεργία της 8ης Δεκέμβρη, με στόχο την πραγματοποίηση και νέων κοινών πανεργατικών αγώνων. Ο μόνος δρόμος για να εμποδιστεί και να ανατραπεί η κόλαση που διαμόρφωσαν και συνεχίζουν να προωθούν, δεν είναι άλλος από αυτόν του πραγματικού ανυποχώρητου αγώνα όλων εμάς, των εργαζομένων, των ανέργων και της νεολαίας. Στις 8 Δεκέμβρη απεργούμε ενάντια στο κεφάλαιο, ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενάντια σε ΕΕ-ΔΝΤ. Συσπειρωνόμαστε και συντονιζόμαστε για να αναπτυχθεί ένα σχέδιο συνέχειας και κλιμάκωσης, για να μην έχουμε άλλη μια άσφαιρη διαμαρτυρία,  όπως επιδιώκει να είναι η 8 Δεκέμβρη  ο  υποταγμένος συνδικαλισμός. Εντάσσουμε την απεργιακή μας δράση στο αναγκαίο σχέδιο της ταξικής ανασυγκρότησης του εργατικού κινήματος.  Για να δοθεί ένας πραγματικός ανυποχώρητος και ανατρεπτικός αγώνας για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ – κεφαλαίου.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...