Home / HEADER-NEWS / Μεταρρύθμιση Γαβρόγλου: Το τετράπτυχο του νέου συστήματος

Μεταρρύθμιση Γαβρόγλου: Το τετράπτυχο του νέου συστήματος

Δημοσιεύτηκε: 1:07 μμ Δεκέμβριος 15th, 2016  


gavroglou

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Ξεκινά εντός των ημερών ο διάλογος για τη μεταρρύθμιση του νέου Υπουργού Παιδείας στο εξεταστικό σύστημα.  Το τετράπτυχο του νέου εξεταστικού είναι:

  1. Ριζική ενίσχυση των τελευταίων δυο τάξεων του Λυκείου. Αναβάθμιση και νέο πρόγραμμα σπουδών. Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών
  2. Εθνικό απολυτήριο. Τα παιδιά που τελειώνουν το Λύκειο να έχουν ένα απολυτήριο με αξία.
  3. Κατάργηση πανελληνίων
  4. Ριζική αναμόρφωση του πρώτου έτους στα πανεπιστήμια.

Το πακέτο αυτό θα το γνωρίζουν, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του κ .Γαβρόγλου στην ΕΡΤ οι μαθητές που την επόμενη χρονιά θα φοιτήσουν στην Α Λυκείου.

Όπως δήλωσε χθες ο υπουργός Παιδείας:

«ουσιαστικά το σχολείο μας μέχρι και την Α’ λυκείου τα καταφέρνει. Η Β’ και η Γ’ Λυκείου χωρίς την ευθύνη των εκπαιδευτικών και χωρίς την ευθύνη των παιδιών, αλλά κυρίως με ευθύνη της υπόλοιπης κοινωνίας, δεν είναι απρόσωπη η κοινωνία, έχει καταρρεύσει. Δεν θεωρείται ότι εκεί επιτελείται ένα ουσιαστικό εκπαιδευτικό έργο. Αυτό λοιπόν που θέλουμε είναι να αναβαθμίσουμε τις τελευταίες τάξεις του λυκείου ώστε κατ’ αρχήν το εθνικό απολυτήριο που θα παίρνουν να έχει μια ουσία.

 Τα παιδιά μέσα από την απόκτηση του εθνικού απολυτηρίου να μπορούν να μπαίνουν στα πανεπιστήμια με τρόπους και διαδικασίες που θα τις αποφασίζουμε. Δεν βιαζόμαστε. Και τρόπους και διαδικασίες που θα κατοχυρώσουν το αδιάβλητο των εξετάσεων, για να ξέρουμε τι λέμε. Έχουμε εδώ τον καθηγητή κ. Δάσιο ο οποίος χρόνια ξέρει αυτό το σύστημα και όλες του τις αδυναμίες και καταφέραμε και πέρσι και νομίζω με τις αγρύπνιες και του Γενικού Γραμματέα που εδώ σαν φάντασμα ερχόταν κατά τις 3.30 τα ξημερώματα τις μέρες που γινόταν οι εξετάσεις, να έχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, όπως και άλλες χρονιές, για να μη θεωρηθεί ότι είναι δικό μας.

Ο στόχος είναι η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων να ολοκληρώσει τις συζητήσεις της μέχρι το Μάρτιο και να παρθούν οι απαραίτητες αποφάσεις ώστε να ξέρουν τα παιδιά που θα πάνε στην Α’ λυκείου το Σεπτέμβριο πώς θα πορευτούν στο σχολείο και στο πανεπιστήμιο. Άρα τριετής προγραμματισμός. Γι’ αυτό και καλούμε τις άλλες πολιτικές δυνάμεις να συναινέσουν.

Το λέμε τριετή προγραμματισμό, γιατί δεν μπορεί να γίνει νωρίτερα και ζητάμε και τις άλλες πολιτικές δυνάμεις να συναινέσουν σε αυτή την πορεία γι’ αυτό και οι συζητήσεις που θα γίνουν είναι τόσο σημαντικές στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων. Βλέπω εδώ και τον βουλευτή μας τον κ. Δουζίνα από τα βασικά μέλη της Επιτροπής μας.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...