Home / Featured / Μεταπτυχιακό που ενδιαφέρει εκπαιδευτικούς με λήξη αιτήσεων 10/1/17

Μεταπτυχιακό που ενδιαφέρει εκπαιδευτικούς με λήξη αιτήσεων 10/1/17

Δημοσιεύτηκε: 10:30 μμ Δεκέμβριος 30th, 2016  


ptyxio

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Η Γενική Συνέλευση Ειδικής Σύνθεσης του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου αποφάσισε την προκήρυξη σαράντα (40) θέσεων μεταπτυχιακών φοιτητών/τριών για το εαρινό εξάμηνο (αρχή 20/02/2017) του ακαδημαϊκού έτους 2016-2017 στο πλαίσιο υλοποίησης του Έργου «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ: ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ» του Τμήματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Αντικείμενο-Σκοπός

Αντικείμενο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών είναι η μεταπτυχιακή Ειδίκευση επιστημόνων στις «εφαρμοσμένες αρχαιολογικές επιστήμες» και ειδικότερα η εκπαίδευση στελεχών εξειδικευμένων στην διεξαγωγή έρευνας και εφαρμογών στην πολιτιστική κληρονομιά μέσα από την επιστήμη και τεχνολογία.

Το πρόγραμμα απευθύνεται: (i) σε εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες της εκπαίδευσης, (ii) σε στελέχη οργανισμών και επιχειρήσεων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που ασχολούνται με την αρχαιολογία και πολιτιστική κληρονομιά, (iii) επιστήμονες/ ερευνητές θετικών ή/και ανθρωπιστικών σπουδών για υλοποίηση προγραμμάτων εικονικής αρχαιολογίας, μουσειολογίας, πολιτιστικό τουρισμό, αναπτυξιακά έργα αρχαιολογικού περιεχομένου και εκπόνηση διδακτορικού.

Κατηγορίες μεταπτυχιακών φοιτητών/τριών

Στο Π.Μ.Σ. «Εφαρμοσμένες Αρχαιολογικές Επιστήμες» γίνονται δεκτοί/ές

  1. πτυχιούχοι του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών
  2. πτυχιούχοι Πανεπιστημίων της ημεδαπής και ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής, Θετικών Επιστημών, Γεωπονικών, Φιλοσοφικών, Ανθρωπιστικών, Παιδαγωγικών και Πολυτεχνικών Σχολών, ΕΑΠ, καθώς και
  3. πτυχιούχοι Τμημάτων ΤΕΙ συναφούς γνωστικού αντικειμένου.

 

Απαραίτητος όρος για να γίνουν δεκτοί/ές πτυχιούχοι ως υποψήφιοι/ες είναι να γνωρίζουν Αγγλικά (επίπεδο FCE/Lower ή TOEFL (500+), Επιπλέον γνώση γλωσσών θα συνεκτιμηθεί.

Επίσης απαραίτητος όρος είναι η κατοχή βασικού πτυχίου και δεν μοριοδοτείται. Ο βαθμός πτυχίου και το ranking του ΑΕΙ/ΤΕΙ θα συνεκτιμηθούν.

 

Διαδικασία επιλογής και όροι επιλογής μεταπτυχιακών φοιτητών/τριών

Οι υποψήφιοι/ες μεταπτυχιακοί/ές φοιτητές/τριες υποβάλλουν φάκελο υποψηφιότητας με τα εξής δικαιολογητικά:

  1. Αίτηση (επισυνάπτεται)
  2. Βιογραφικό σημείωμα
  3. Αντίγραφο πτυχίου (με αναγνώριση ΔΟΑΤΑΠ, όπου απαιτείται)
  4. Πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας
  5. Φωτοτυπία ταυτότητας
  6. Δύο (2) συστατικές επιστολές εάν ο/η υποψήφιος/α δεν προέρχεται από το Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου
  7. Πιστοποιητικό επαρκούς γνώσης ξένης (επιπλέον της αγγλικής) από οποιονδήποτε αναγνωρισμένο ελληνικό ή ξένο φορέα διεξαγωγής εξετάσεων γλωσσομάθειας (για τους/τις αλλοδαπούς/ές υποψηφίους/ιες απαιτείται επιπλέον βεβαίωση ελληνομάθειας επιπέδου Β2)
  8. Αντίτυπο πτυχιακής εργασίας (εφόσον υπάρχει)
  9. Αντίτυπα δημοσιεύσεων (εφόσον υπάρχουν)
  10. Αποδεικτικά παρακολούθησης πιστοποιημένων επιμορφωτικών προγραμμάτων και επιστημονικών συνεδρίων (εάν υπάρχουν).
  11. Αποδεικτικά επαγγελματικής και ερευνητικής εμπειρίας (εάν υπάρχουν).
  12. Οποιοδήποτε άλλο αποδεικτικό προσόντος θεωρεί ο/η υποψήφιος/α ότι θα συμβάλει στη θετική αξιολόγηση της υποψηφιότητάς του/της

 

Η επιλογή των υποψηφίων για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Εφαρμοσμένες Αρχαιολογικές Επιστήμες»  θα γίνει με την αξιολόγηση του υποβληθέντος φακέλου υποψηφιότητας.

 

Ο πίνακας επιτυχόντων καταρτίζεται βάσει των κριτηρίων ως εξής:

 

Α/Α Κριτήριο Βαθμοί (max.)
1 Συνάφεια του προπτυχιακού τίτλου σπουδών ή παρακολούθηση προπτυχιακών μαθημάτων σχετικών με την ειδίκευση του Π.Μ.Σ.

(ως μαθήματα ειδίκευσης νοούνται όσα προπτυχιακά μαθήματα εμπίπτουν στους τομείς της αρχαιολογίας Αν. Μεσογείου, αρχαιολογικών επιστημών, Ιστορίας Τέχνης & Αρχαιολογίας, Πολιτισμικών Σπουδών, Ψηφιακής Κληρονομιάς, συντήρησης αρχαιοτήτων, πολιτισμική διαχείριση)

10
2 Προπτυχιακή διπλωματική εργασία και η συνάφειά της με την ειδίκευση του Π.Μ.Σ. 5
3 Ερευνητικό/επιστημονικό ή/και συγγραφικό έργο 10
4 Πρόσθετοι πέραν του πρώτου, μεταπτυχιακοί ή προπτυχιακοί τίτλοι σπουδών ή πιστοποιημένα προγράμματα.

 

Κατανέμονται ως ακολούθως:

·         Μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης

·         Δεύτερο πτυχίο ΑΕΙ/ΤΕΙ

·         Τρίτο πτυχίο ΑΕΙ/ΤΕΙ ή Πιστοποιημένο πρόγραμμα

10

 

 

 

 

 

5

3

2

 

5 Επιπλέον επίπεδα γνώσης των προαπαιτούμενων ξένων γλωσσών Επίπεδο Γ1 ή Επίπεδο Γ2

Β1 ή Β2

Η γνώση ξένων γλωσσών πέραν της υποχρεωτικής λαμβάνει έως 10 μόρια (πέντε (5) μόρια ανά γλώσσα. Για τη μοριοδότηση είναι αναγκαία η πιστοποίηση επάρκειας γνώσης της ξένης γλώσσας (το ίδιο ισχύει και για την υποχρεωτική γλώσσα). Η επάρκεια πιστοποιείται με επικυρωμένο αποδεικτικό Ξένης Γλώσσας, σύμφωνα το παράρτημα Τίτλων Γλωσσομάθειας του Α.Σ.Ε.Π. το οποίο επισυνάπτεται πάντα στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, ή εάν υπάρχει, αποδεικτικό λήψης πτυχίου από Ξενόγλωσσο Πανεπιστήμιο ή πτυχίο Ξενόγλωσσων Φιλολογιών.

 

 

10

5

 

6 Κάθε άλλο στοιχείο σχετικό με τα προσόντα των υποψηφίων (π.χ. επαγγελματική εμπειρία, συμμετοχή σε προγράμματα εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης, συμμετοχή σε πρόγραμμα Erasmus, παρακολούθηση σεμιναρίων ή συνεδρίων, κτλ) 5
ΣΥΝΟΛΟ 50

 

 

 

Διάρκεια και Μεθοδολογία υλοποίησης

Η χρονική διάρκεια για την απονομή του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης ορίζεται σε τρία (3) εξάμηνα (90 ΕCTS), από τους οποίους το τελευταίο εξάμηνο αφιερώνεται στη συγγραφή Διπλωματικής Εργασίας. Υποχρεωτική είναι για τους/ις φοιτητές/ριες η συμμετοχή σε ασκήσεις οργανολογίας και εκμάθησης λογισμικού διάρκειας 10 ημερών στους Δελφούς κατά το Β’ Εξάμηνο. Το πρόγραμμα υλοποιείται με πρότυπες μορφές εκπαίδευσης που συνδυάζουν: α) διά ζώσης μαθήματα/συναντήσεις ή /και σύγχρονη διδασκαλία (με χρήση σύγχρονης τεχνολογίας), η παρουσία στα οποία είναι υποχρεωτική, και β) πρότυπες ηλεκτρονικές διαδικασίες εκπαίδευσης/μάθησης μέσω διαδικτύου.

 

 

Δίδακτρα

Τα δίδακτρα ανέρχονται στο ποσό των 3.000€. Το ποσό αυτό θα καταβληθεί σε 3 ισόποσες δόσεις. Πιο αναλυτικά, το ποσό των 1000€ θα καταβληθεί κατά την εγγραφή, το ποσό των 1000€ με την έναρξη του δευτέρου εξαμήνου, ενώ το εναπομείναν ποσό των 1000€ με την έναρξη του τρίτου εξαμήνου.

 

Προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να αποστέλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά από 26 Ιουνίου 2016 έως και τη 10η Ιανουαρίου 2017 και ώρα 23:59.

 

Διεύθυνση αλληλογραφίας

Οι ενδιαφερόμενοι/ες θα πρέπει αρχικά να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση, εντός της προβλεπόμενης στην παρούσα Προκήρυξη προθεσμίας, μέσω του συστήματος «Ναυτίλος» του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην ιστοσελίδα: https://nautilus.aegean.gr/index.php, συμπληρώνοντας όλα τα υποχρεωτικά πεδία και στη συνέχεια θα αποστείλουν με συστημένη επιστολή (ΕΛΤΑ ή άλλη εταιρεία ταχυμεταφορών), εντός της προβλεπόμενης στην παρούσα Προκήρυξη προθεσμίας, το φάκελο υποψηφιότητας που θα περιέχει εκτυπωμένη την ηλεκτρονική αίτηση και όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα πιστοποιούν τα προσόντα που δήλωσαν στην αίτησή τους με την ένδειξη «ΦΑΚΕΛΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ για το ΠΜΣ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ» στην παρακάτω ταχυδρομική διεύθυνση:

 

Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Γραμματεία Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών

Υπόψη Κα Αθηνάς Λιόλιου

Δημοκρατίας 1 (κτήριο 7ης Μαρτίου)

85132 Ρόδος

 

Επικοινωνία

Email: a.lioliou@aegean.gr, archsci@aegean.gr,  liritzis@rhodes.aegean.gr

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...