Home / Featured / Κάθετος ο Υπουργός Παιδείας στο θέμα της αύξησης του ωραρίου των εκπαιδευτικών

Κάθετος ο Υπουργός Παιδείας στο θέμα της αύξησης του ωραρίου των εκπαιδευτικών

Δημοσιεύτηκε: 7:20 πμ Δεκέμβριος 15th, 2016  


679clock

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Υπουργέ, ενόψει της κατάθεσης της νέας έκθεσης από τον ΟΟΣΑ υπάρχει μια έντονη ανησυχία στους εκπαιδευτικούς ότι μπορεί να αυξηθεί το ωράριό τους. Εάν δεσμεύεστε ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Τι θα κάνετε με τους σχολικούς συμβούλους, με δεδομένο ότι έχουμε πολλές παρατάσεις, εάν θα κάνετε τις κρίσεις και αν θα είναι ο ίδιος ο θεσμικός ρόλος τους.

Και ένα τελευταίο. Πριν δυο μήνες ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ανακοίνωσε ότι με ένα νόμο θα καταργήσει όλους τους νόμους της παρούσας Κυβέρνησης. Πειραματόζωα δηλαδή τα παιδιά! Μάλιστα οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είχαν αποσυρθεί και από τον εθνικό διάλογο όταν ήσασταν Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων. Τι είναι εκείνο που σας κάνει αυτή τη στιγμή και μπορείτε να τους προσελκύσετε για να συναινέσουν στις νέες μεταρρυθμίσεις οι οποίες είναι πολύ σημαντικές, πάρα πολλές σωστές και ενδεχομένως κάποιοι να διαφωνούν με κάποιες.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Δεν θέλω να σχολιάσω τη δήλωση του κ. Μητσοτάκη, δεν την έχω υπόψη. Ελπίζω να παρεξηγήθηκε κάτι που είπε σε αυτή την κατεύθυνση, διότι είμαι σίγουρος είναι ένας ευφυής και μορφωμένος άνθρωπος και αποκλείεται να είπε ότι «εμείς με ένα νόμο θα καταργήσουμε όλα αυτά». Γι’ αυτό λέω, μπορεί να παρεξηγήθηκε, ας μην το σχολιάσουμε, δεν έχει και κανένα νόημα.

Τώρα τι με κάνει να πιστεύω, ή τι με κάνει να επιμένω και τα λοιπά. Κοιτάξτε, το πείσμα είναι κι ένα πολιτισμικό μας χαρακτηριστικό. Οπότε αν δεν είσαι πεισματωμένος σε μια κατάσταση που πιστεύεις ότι μόνο έτσι μπορούν τα πράγματα να πάνε μπροστά, δεν έχει και κανένα νόημα να ασχοληθείς με την πολιτική.

Εδώ δεν ζητάει κανείς να υπάρχουν ούτε ομοφωνίες, ούτε συμφωνίες πάνω σε χαρτιά, αλλά ένα συναινετικό πλαίσιο συζητήσεων και εγώ πιστεύω ότι θα το καταφέρουμε. Δηλαδή μου φαίνεται ένα μίνιμουμ στοιχείο της πολιτικής μας κουλτούρας.

Τώρα, ως προς τα υπόλοιπα που είπατε. ΟΟΣΑ. Όντως υπάρχει μια ενδιάμεση έκθεση που θα δημοσιευτεί προς το τέλος Ιανουαρίου. Αυτή είναι μια ενδιάμεση έκθεση, ανάμεσα στην απαράδεκτη έκθεση του 2011 η οποία απαράδεκτη αυτή έκθεση ήταν και μεθοδολογικά προβληματική, αλλά βασιζόταν και σε εντελώς λάθος στοιχεία. Είναι μια ενδιάμεση έκθεση λοιπόν και έχουμε συμφωνήσει για μια καινούργια έκθεση που θα γίνει το ’17.

Να είναι σαφές το εξής: ο ΟΟΣΑ δεν επιβάλλει πολιτικές. Ο ΟΟΣΑ είναι ένας επιστημονικός Οργανισμός, ξέρουμε την ιστορία του, ο ΟΟΣΑ είναι ένας Οργανισμός στον οποίο συνυπάρχουν διαφορετικών ιδεολογικών και πολιτικών προελεύσεων τεχνοκράτες και ο ΟΟΣΑ σε συνεργασία με τις Κυβερνήσεις συντάσσει εκθέσεις.

Εγώ νομίζω ότι είναι χρήσιμες αυτές οι εκθέσεις. Άρα δεν είναι ο ΟΟΣΑ ένας Οργανισμός μπαμπούλας που σου λέει «κάνε αυτό, κάνε το άλλο». Εμείς είμαστε σε μια συνεννόηση με τον ΟΟΣΑ, νομίζουμε ότι η ενδιάμεση έκθεση που θα βγει θα είναι δραματικά διαφοροποιημένη από αυτή του 2011 και σε κατευθύνσεις που ενισχύουν τις δικές μας πολιτικές προτεραιότητες.

Θα διαβάσουμε την έκθεση, ήδη έχουμε συζητήσει πολλά ζητήματα και θα δούμε τι θα υιοθετήσουμε κυρίως από αυτά που είναι οι πρακτικές και άλλων χωρών, που είναι και μια ευκαιρία κανείς να διευρύνει τον ορίζοντά του.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Στο ωράριο δεν μου απαντήσατε, αν πρόκειται να αυξηθεί.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Μα σας είπα. Δεν υπάρχει περίπτωση. Τελεία.

Όλη η συνέντευξη της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπ. Παιδείας και οι ερωτήσεις – απαντήσεις στους δημοσιογράφους


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...