Home / Featured / Υπεύθυνος Π.Ε. ΣΥΡΙΖΑ – Ουδέποτε δήμαρχοι του ΣΥΡΙΖΑ συναίνεσαν στην απόφαση ΚΕΔΕ για τα νηπιαγωγεία.

Υπεύθυνος Π.Ε. ΣΥΡΙΖΑ – Ουδέποτε δήμαρχοι του ΣΥΡΙΖΑ συναίνεσαν στην απόφαση ΚΕΔΕ για τα νηπιαγωγεία.

Δημοσιεύτηκε: 6:38 μμ Δεκέμβριος 19th, 2016  


Pilalis

Ρεπορτάζ xenesglosses.eu

Σύμφωνα με ανάρτηση του Υπεύθυνου Πρωτοβάθμιας του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Πιλάλη, δεν είναι αληθής η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για συναίνεση των αυτοδιοικητικών Δημάρχων του ΣΥΡΙΖΑ καθώς όπως δηλώνει:

«Ούτε ανοχή ούτε συναίνεση υπήρξε από τους δημάρχους του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί κανείς τους δεν ήταν στη συνεδρίαση που ψηφίστηκε η απόφαση. Νωρίτερα είχαν αποχωρήσει όπως και οι δήμαρχοι των άλλων αριστερών δυνάμεων (και του ΚΚΕ), λόγω παρεκτροπών του προέδρου της ΚΕΔΕ Πατούλη. Μας κάνει εντύπωση πως το ΠΑΜΕ βάζει θέμα συναίνεσης ΣΥΡΙΖΑ. Θα βγει και ανακοίνωση από τους αυτοδιοικητικούς του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα. Για το ζήτημα υπήρξε εκτενής έλεγχος στο ΣΥΡΙΖΑ μετά το δημοσίευμα – τρολιά, γιατί είναι πάγια και σταθερή η θέση μας για διετή υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση από το Υπουργείο φυσικά.

Ανεξάρτητα αν συμφωνείτε η όχι δώσαμε μάχη ενάντια στην παραχώρηση των βρεφονηπιακών σταθμών στους δήμους το 2001, γιατί πιστεύουμε ότι όλες οι δομές εκπαίδευσης αλλά και ΄΄εκπαίδευσης΄΄ (ακόμη πχ και η εκπαίδευση των σωμάτων ασφαλείας) πρέπει να εποπτεύονται από το Υπουργείο Παιδείας.

Καμία φυσικά θετική άποψη δεν έχουμε και το γνωρίζετε για ενιαία μορφή προσχολικής 0-6. Άλλο το ένα ( κοινή ομπρέλα το Υπουργείο) και άλλο το δεύτερο ζήτημα (ενιαία προσχολική).

ΣΧΟΛΙΟ xenesglosses.eu

Ο Υπεύθυνος Π.Ε. αναφέρθηκε στο θέμα μετά την ανάρτηση του ΠΑΜΕ και άλλων μέσων ότι οι Δήμαρχοι του ΣΥΡΙΖΑ συναίνεσαν σε μία τέτοια απόφαση. Εντύπωση προκαλεί η διατύπωση για συναίνεση καθώς αν και εφόσον υπήρχε ανοχή ή συναίνεση θα είχε αποτυπωθεί ως ψήφος υπέρ στην απόφαση κάτι που δεν έγινε.

ΚΕΔΕ – Ποιοι κατέθεσαν την πρόταση για μεταφορά της ευθύνης των νηπιαγωγείων στους Δήμους. Αντιδράσεις από νηπιαγωγούς


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...