Home / HEADER-NEWS / Υπ. Παιδείας – Οι θεσμοί θέτουν θέματα και τα παίρνουν πίσω

Υπ. Παιδείας – Οι θεσμοί θέτουν θέματα και τα παίρνουν πίσω

Δημοσιεύτηκε: 11:50 πμ Δεκέμβριος 17th, 2016  


gavroglounew

Σε συνέντευξή του σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ ο Υπουργός Παιδείας απάντησε για μια ακόμη φορά σχετικά με τις ρυθμίσεις για ιδιωτική εκπαίδευση.

Για θέματα που θέτουν και μετά παίρνουν πίσω οι θεσμοί έκανε λόγο ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου με αφορμή τη συζήτηση για το νόμο για την ιδιωτική εκπαίδευση.

«Οι θεσμοί θέτουν θέματα και τα παίρνουν πίσω. Είχαμε έντονη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, νομίζω ότι έχουμε έρθει σε συνεννόηση την όποια αποδέχονται και τα καλά ιδιωτικά σχολεία» είπε, δηλώνοντας ότι  οι θεσμοί επικοινωνούν με κακές επιχειρήσεις και κακά σχολεία.

«Θέλουμε κανονικοποίηση σχέσεων εργασίας στα καλά σχολεία. Το Σύνταγμα λέει ότι οι εκπαιδευτικοί επιτελούν κοινωνικό λειτούργημα και πρέπει να έχουν κάποια ανεξαρτησία. Αν ο σχολάρχης θέλει να σε απολύσει εκπαιδευτικό πρέπει να είναι αιτιολογημένη απόφαση. Εμείς θέλουμε ανεξάρτητη επιτροπή τριών δικαστών που θα αποφανθούν αν η απόλυση του εκπαιδευτικού είναι αιτιολογημένη ή όχι» διευκρίνισε.

Ο υπουργός Παιδείας μίλησε για τις αλλαγές στην εκπαίδευση αποσαφηνίζοντας ότι βασικοί στόχοι είναι η ενίσχυση των δυο τελευταίων τάξεων του λυκείου, η ενίσχυση του κύρους του εθνικού απολυτηρίου, οι αλλαγές στις εξετάσεις (εσωσχολικές και πανελλαδικές) με κατευθείαν εγγραφή στο πανεπιστήμιο με το εθνικό απολυτήριο και ευελιξία στις σπουδές στο πρώτο έτος του πανεπιστημίου. Διατύπωσε επίσης την αντίθεσή του για το θέμα της ιδιωτικοποίησης των πανεπιστημίων λέγοντας ότι «δεν μπορεί να τεθεί τέτοιο θέμα».


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...