Home / HEADER-NEWS / ΕΡΕΥΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ με σκοπό την ενίσχυση της φορολογικής συνείδησης»

ΕΡΕΥΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ με σκοπό την ενίσχυση της φορολογικής συνείδησης»

Δημοσιεύτηκε: 10:39 πμ Δεκέμβριος 13th, 2016  


epidoma

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κώστας Σωτηρίου

ΑΠ 87/ 3-12-16

Προς: μέλη, συλλόγους Π.Ε,  ΔΟΕ, Υπ. Παιδείας, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΘΕΜΑ: ΕΡΕΥΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ με σκοπό την ενίσχυση της φορολογικής συνείδησης».

Μετά τις εξαγγελίες του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδη για εισαγωγή μαθήματος «Φορολογικής Συνείδησης» στα σχολεία από τον Σεπτέμβριο του 2016 που προωθεί η κυβέρνηση, έφτασε στα σχολεία μας από το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ και συγκεκριμένα από τη ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ, ερωτηματολόγιο προς τους εκπαιδευτικούς για την εισαγωγή εκπαιδευτικών προγραμμάτων στα σχολεία με σκοπό «την καλλιέργεια και την ανάπτυξη της φορολογικής συνείδησης»!!!

Την ώρα που ήδη εφαρμόζουν τα σκληρά μέτρα της μνημονιακής 7ετίας και μέσα από τη «διαπραγμάτευση» με τους θεσμούς ετοιμάζουν ακόμα χειρότερα:

Απολύσεις και νέα ακόμα μεγαλύτερη φορολόγηση χωρίς Τέλος! Μέτρα που πλήττουν τους μικρομεσαίους και αφήνουν σχεδόν αλώβητη την τάξη που συγκυβερνά όλα αυτά τα χρόνια και έχει εμπιστευθεί τις οικονομίες της σε ελβετικές τράπεζες.

Μιλάνε για Φορολογική συνείδηση στην χώρα μας; Ιδιαίτερα τώρα; Ακούγεται και είναι παράδοξο.

Να δημιουργήσουμε φορολογική συνείδηση στα παιδιά που ζουν σε ένα κράτος που η φορολογία είναι συνώνυμη της πιο ανελέητης και καταφανούς κλεψιάς και εξαπάτησης!

Στα παιδιά που βλέπουν τους γονείς να χάνουν τις δουλειές  τους, τις μικροεπιχειρήσεις των γονιών τους να καταστρέφονται γιατί δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα απίστευτα, άδικα και εξοντωτικά χαράτσια.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  1.977 επιβεβαιωμένα κρούσματα Κορωνοϊού σε άτομα ηλικίας μέχρι 17 ετών

Στις οικογένειες που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους γιατί δεν μπορούν να πληρωθούν οι απίστευτοι φόροι που δεν έχουν καμία λογική παρά μόνο την καταστροφή ενός ολόκληρου λαού. Στα παιδιά που οι γονείς τους δουλεύουν σε άλλες χώρες για να μπορούν να θρέψουν τις οικογένειές τους.

Είναι πρωτάκουστο! Αυτό που δεν τόλμησαν τόσο απροκάλυπτα να κάνουν οι προηγούμενες Μνημονιακές κυβερνήσεις το επιχειρεί και σ΄αυτή την περίπτωση η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Να προπαγανδίζουν δηλαδή  οι εκπαιδευτικοί μια άλλη εκδοχή της συνευθύνης και του «μαζί τα φάγαμε».

Το κράτος που δεν ασχολείται να μαζέψει τους φόρους από τους έχοντες και κατέχοντες που τόσα χρόνια λυμαίνονται το ελληνικό κράτος και συνεχίζουν να απολαμβάνουν τα προνόμιά τους ανενόχλητοι;;;;  Πώς ακόμη να τους εξηγήσουμε ότι παρά τους υπέρογκους φόρους που οι γονείς τους πληρώνουν δεν απολαμβάνουν καμία μα καμία παροχή από την πολιτεία: ούτε δωρεάν παιδεία, ούτε δωρεάν υγεία ούτε κάποια παροχή κρατικής μέριμνας για να νιώθουν πολίτες μιας χώρας και όχι σκουπίδια πεταμένα στον κάλαθο αχρήστων.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Δύο εβδομάδες η παράταση μαθημάτων στα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια

Τολμάτε λοιπόν μέσα σε αυτή την πραγματικότητα να μιλάτε για φορολογική συνείδηση;;; Φροντίστε να μην προκαλείτε με τέτοιο τρόπο το κοινό αίσθημα γιατί η οργή του κόσμου σύντομα θα ξεσπάσει!!!

Απαιτούμε από τους ιθύνοντες του υπουργείου Οικονομικών και την κυβέρνηση να αφήσουν ήσυχα τα σχολεία και τους μαθητές, σχολεία που τα έχουν εγκαταλείψει στην τύχη τους με την υποχρηματοδότηση και τη μισθολογική εξαθλίωση των εκπαιδευτικών, και να ασχοληθούν με τη χάραξη και την εφαρμογή πολιτικών που θα αποβαίνουν προς όφελος του λαού.

Αυτό λέμε ως εκπαιδευτικό κίνημα και εκπαιδευτικοί και δηλώνουμε ότι όχι μόνο δε θα αποδεχτούμε να υλοποιήσουμε τέτοια χυδαία προπαγανδιστικά προγράμματα αλλά αντίθετα νιώθουμε την υποχρέωση να μάθουμε στους μαθητές μας την αλήθεια για την κρίση και την αξία της συλλογικής δράσης και της αλληλεγγύης, να τους μάθουμε  να αγωνίζονται για ένα καλύτερο αύριο και αυτός θα πρέπει να είναι και ο στόχος της πολιτείας και όχι η παραγωγή αυριανών πολιτών υποταγμένων στα κελεύσματα της εκάστοτε εξουσίας και στην εξυπηρέτηση των οικονομικών και άλλων συμφερόντων.

Σ΄ αυτό καλούμε ως σύλλογος όλους τους συλλόγους Π.Ε. και εκπαιδευτικούς να μπούνε μπροστά.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Μέχρι και αύριο, Τετάρτη, η παραλαβή του τελευταίου self-test για μαθητές και εκπαιδευτικούς

Τα ημερήσια και εσπερινά Γενικά Λύκεια (ΓΕ.Λ.), τα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑ.Λ.), οι ...