Home / Featured / Ενημερωτικό για προσλήψεις αναπληρωτών, μόνιμους διορισμούς, ΔΥΕΠ, πληρωμές ΕΣΠΑ

Ενημερωτικό για προσλήψεις αναπληρωτών, μόνιμους διορισμούς, ΔΥΕΠ, πληρωμές ΕΣΠΑ

Δημοσιεύτηκε: 7:45 μμ Δεκέμβριος 1st, 2016  


mathitesdaskalaΠΑ.Σ.Α.Δ – ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ
Αριθμός Μητρώου Σωματείων Πρωτοδικείου Θηβών: 912/2016
Αριθμός Εγκριτικής Διάταξης : 11/2016
Email:pasadask@gmail.com

Α) Προσλήψεις αναπληρωτών

Στο επόμενο δεκαήμερο, κατά την ενημέρωση που είχαμε από τον δ/ντή της ειδικής αγωγής, αναμένουμε προσλήψεις παράλληλης στήριξης. Ο αριθμός των πιστώσεων που θα διατεθούν δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη με τις ελάχιστες να είναι περίπου 90. Αξίζει να αναφερθεί εδώ, πως μετά και τις τελευταίες προσλήψεις παραμένουν περί τα 200 κενά σε Τ.Ε. ενώ επί των 5300 αιτημάτων παράλληλης που έχουν εγκριθεί, έχουν γίνει 2300 προσλήψεις.

Οι πιστώσεις που απομένουν για την α/βάθμια είναι 450+ ΕΣΠΑ, περίπου 600 ΠΔΕ και κρατικού και υπολογίζουμε σ’ αυτές και άλλες 200 περίπου από τις προσλήψεις των υπολοίπων του ΑΣΕΠ. Το λιγότερο λοιπόν που μπορεί να εκτιμηθεί εδώ, ως διαθέσιμο υπόλοιπο είναι οι 1100 πιστώσεις.
Οι συνάδελφοι που είχαν εργαστεί πέρυσι αλλά δεν έχουν προσληφθεί φέτος είναι περίπου 1700 και κενά πλέον δεν υπάρχουν ή εμφανίζονται ελάχιστα.

Τι διεκδικούμε;

Αφού η συζήτηση για την επαναφορά υπεύθυνου ολοήμερου έχει μετατεθεί για… το καλοκαίρι, μέσω των προσλήψεων στην ειδική (Τ.Ε. και παράλληλη), να απορροφηθεί τουλάχιστον το υπόλοιπο των συναδέλφων και αν είναι δυνατόν να περάσουμε και στον πίνακα μηδενικής.
Τι δυσκολεύει το αναγνωρισμένο ως… δίκαιο αίτημά μας;
Στη συζήτησή μας με τους αρμόδιους, οι οποίοι δεν αρνούνται πως υπάρχει πρόβλημα με τις προσλήψεις των ΠΕ70, κυριαρχεί η διάθεση για μεταφορά των αδιάθετων κονδυλίων του ΕΣΠΑ στην επόμενη σχολική χρονιά (17/18) κάτι που όπως είναι φυσικό μας βρίσκει αντίθετους.

Β) Μόνιμοι διορισμοί

Κατά την συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΑΔ με τον Υφυπουργό κ. Ζουράρι, μας μεταφέρθηκε πως οι θεσμοί δεν συναινούν σε μόνιμους διορισμούς.
Δεν μπορούμε να το δεχτούμε αυτό, αφού η πραγματικότητα, που είναι πλέον κοινά αποδεκτή απ’ όσους ασχολούνται με προσλήψεις αναπληρωτών, επιβεβαιώνει αυτό που απ’ το καλοκαίρι λέγαμε, πως ο αναπληρωτής κοστίζει περισσότερο από τον μόνιμο στο κράτος.
Κρατάμε λοιπόν τις σοβαρές επιφυλάξεις μας και προχωράμε όπως είχαμε σχεδιάσει στην επεξεργασία και ομαδοποίηση των προτάσεων που μας έχετε στείλει για ένα νέο σύστημα μόνιμων διορισμών.
Επεξεργαζόμαστε επίσης και αλλαγές στην υπάρχουσα δομή του νέου ολοήμερου σχολείου οι οποίες θα κοινοποιηθούν σύντομα προς συζήτηση προκειμένου να πάρουν την τελική τους μορφή.

Γ) ΔΥΕΠ και πληρωμές ΕΣΠΑ

Περιμένουμε τις δύο ή τρεις νέες προσκλήσεις για τις δομές, όπως έχουμε περιγράψει σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας, με νεότερο στοιχείο πως η μια θα αφορά εκπαιδευτικούς με απαιτούμενα προσόντα όπως μεταπτυχιακό Διαπολιτισμικής ή κατοχή αποδεικτικού Διδασκαλίας Ελληνικής ως ξένη γλώσσα. Οι πιστώσεις που διαθέτει το υπουργείο για αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου σε ΔΥΕΠ είναι περίπου 1000 και αφορούν πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια μαζί.

Για τη διευκρίνηση των παραπάνω αλλά και για τα προβλήματα πληρωμών που εμφανίζονται, γενικά με το μισθολογικό κλιμάκιο και ειδικά στα ΖΕΠ και στις δομές, επιδιώκουμε συνάντηση, όσο πιο γρήγορα γίνεται, με τον διευθυντή της ΕΥΕ.

ΠΑΣΑΔ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...