Home / Featured / Εκπαιδευτικοί Γενικής Παιδείας συμπληρώνουν ωράριο στην Ειδική Αγωγή

Εκπαιδευτικοί Γενικής Παιδείας συμπληρώνουν ωράριο στην Ειδική Αγωγή

Δημοσιεύτηκε: 9:42 μμ Δεκέμβριος 4th, 2016  


eidiki agogi

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Ψήφισμα που στάλθηκε από την ΕΛΜΕ Πάρου -Αντιπάρου στις άλλες ΕΛΜΕ και συλλόγους για προσυπογραφή 

ΕΛΜΕ ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ             

Παροικία, ΤΚ 84 400

Τηλ. 2284024124

email:elmeparounews@gmail.com

https://elmeparouantiparou.blogspot.gr/

Αρ. Πρ. 33 /02-12-2016

Προς:      Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης

                Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ν. Αιγαίου

                ΔΔΕ Ν. Κυκλάδων

                ΠΥΣΔΕ Ν. Κυκλάδων

                Σύμβουλο Παιδαγωγικής Ευθύνης Σχολείων Πάρου

                Σύμβουλο Ειδικής Αγωγής Ν. Κυκλάδων

                Γραφείο Σχ. Συμβούλων Ν. Κυκλάδων

                ΟΛΜΕ

                ΔΟΕ

               
Κοιν:       Μέλη ΕΛΜΕ Πάρου-Αντιπάρου

                Σχολεία Δευτεροβάθμιας Πάρου-Αντιπάρου

                Σχολεία Πρωτοβάθμιας Πάρου-Αντιπάρου

                ΜΜΕ




ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Το έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας (στις 04-10-2016/Αρ.Πρωτ.1636/ΓΔ4), με θέμα «Διευκρινίσεις ως προς την εφαρμογή του άρθρου 48, του ν.4415/2016
(Α΄159)» αναδεικνύει για άλλη μια φορά την υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης.

Με το συγκεκριμένο έγγραφο προβλέπεται ότι οι εκπαιδευτικοί με πλεόνασμα ωρών δύνανται να  συμπληρώνουν  διδακτικό ωράριο παρέχοντας παράλληλη στήριξη σε μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες κι ότι οι σχολικοί σύμβουλοι ΕΑΕ θα προβαίνουν σε συναντήσεις επιστημονικής καθοδήγησης των εκπαιδευτικών και σε συνεργασία με τα οικεία ΚΕΔΔΥ θα  οργανώνουν επιμορφωτικά σεμινάρια.

Δηλαδή το υπουργείο παιδείας, προκειμένου να καλύψει την έλλειψη σχεδιασμού για την ειδική αγωγή ( υπενθυμίζουμε ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν οργανικές θέσεις στην ΕΑΕ),  αδιαφορεί για το εάν ο εκπαιδευτικός που θα αναλάβει μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες έχει αντίστοιχες γνώσεις και κατάρτιση και χρησιμοποιεί την ειδική αγωγή ως άλλοθι για να καλύψει τις υπεραριθμίες και τα πλεονάσματα ωρών που το ίδιο δημιούργησε ( μείωση διδακτικών ωρών στο ωρολόγιο πρόγραμμα, κατάργηση υπεύθυνων εργαστηρίων κ.τ.λ.)

Μεθοδεύεται η κατάργηση επί της ουσίας της ειδικής αγωγής αφού:

  • Αντιμετωπίζονται απαξιωτικά οι μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες αφού καταπατάται το δικαίωμά τους για ίσες ευκαιρίες κατά την εκπαιδευτική διαδικασία όπως περιγράφεται στο άρθρο 1, παρ 1 του ν. 3699/2008-ΦΕΚ199Ἄ΄/2.10.2008. «Η πολιτεία υποχρεούται να διασφαλίζει ίσες ευκαιρίες παρέχοντας στο μαθητή με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στήριξη από ειδικό εκπαιδευτικό σε μόνιμη προγραμματισμένη βάση»
  • Ακυρώνεται η  επιστημονική επάρκεια των εκπαιδευτικών ΕΑΕ, αφού το υπουργείο θεωρεί πως  με κάποιες συναντήσεις με τους σχολικούς συμβούλους μπορεί να αντικατασταθούν σπουδές χρόνων κι ότι είναι πολύ εύκολο, οι συνάδελφοι γενικής παιδείας να αντικαταστήσουν το εξειδικευμένο εκπαιδευτικό προσωπικό της ΕΑΕ.
  • «Ξεχνάει» το υπουργείο ότι τα προσόντα του εκπαιδευτικού ΕΑΕ ορίζονται με σαφήνεια στο άρθρο 20 παρ. 1.4 του ν. 3699/2008 για την εξασφάλιση εξειδικευμένης στήριξης σε μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Ταυτόχρονα ανοίγει ο δρόμος για τον εκπαιδευτικό «πολυεργαλείο» σε πλήρη αντιστοιχία με τις επιταγές του ΟΟΣΑ αφού  :

  • Καταργούνται με τέτοιου είδους αναθέσεις τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών στο σύνολό τους ( μόνιμων και αναπληρωτών γενικής και ειδικής παιδείας.)
  • Δημιουργείται ο εκπαιδευτικός «λάστιχο» που τρέχει σε τρία σχολεία με πολλαπλά αντικείμενα ( τα οποία με τις πολλαπλές αναθέσεις συχνά  είναι άσχετα με τις σπουδές του) και ο εκπαιδευτικός «παντός καιρού» που θα περνάει με  διαδοχικά 45 λεπτά από την ειδική αγωγή στη γενική παιδεία καλύπτοντας τις αδυναμίες του υπουργείου.

ü  Απαιτούμε από το υπουργείο την κατάργηση των προβλεπόμενων στο παραπάνω έγγραφο διευκρινίσεων για την κάλυψη κενών στην Ειδική Αγωγή.

ü  Καλούμε τους συναδέλφους  Γενικής Παιδείας να μην αναλαμβάνουν οικειοθελώς, για συμπλήρωση ωραρίου, ώρες στην Ειδική Αγωγή.

ü  Υπερασπιζόμαστε τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών.

ü  Αντιστεκόμαστε στην υποβάθμιση του  δημόσιου σχολείου.

 

Για το ΔΣ


 

Ένα σχόλιο

  1. Εδώ προφανώς γελάμε…πολεματε τον κλαδο των ΠΕ70 γιατι?..εμεις δεν λεμε οτι πρεπει και τα παιδια αυτα να εχουν ισα δικαιωματα με ολους αρα και οι γενικης παιδειας εχουν θεση στα τμηματα ειδικης αγωγης…Για να μην θιξουμε το θεμα με αμφιβολου ποιοτητας μεταπτυχιακα που δινουν το δικαιωμα σε αποφοιτους γενικης παιδειας να μπαινουν στους πινακες ειδικης μονο με ενα μεταπτυχιακο παιρνοντας προυπηρεσια και στον πινακα γενικης και αφηνοντας στην ανεργια χιλιαδες συναδλεφους οπως εγινε φετος…ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΛΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΑΣ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΘΕΣΗ…ΘΙΓΟΝΤΑΙ ΖΩΕΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ…ΑΛΛΑ ΤΙ ΛΕΩ ΤΟ ΔΙΧΑΣΜΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΧΕΤΕ…ΕΧΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ…ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΛΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ….ΚΡΙΜΑ ΚΡΙΜΑ. ΓΙΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΑΝ ΧΩΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΠΟΤΕ….
    Υ.Γ.: ΟΦΘΑΛΜΟΣ ΑΝΤΙ ΟΦΘΑΛΜΟΥ
    ΑΜΑ ΕΧΕΙΣ ΜΕΣΟΝ ΔΙΑΒΑΙΝΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ..ΟΙ ΝΕΟΙ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΛΛΑ ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΗΘΟΥΜΕ ΠΡΟΚΟΠΗ ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΜΕ!!

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...