Home / Featured / Να δοθούν ίδιες ευκαιρίες απασχόλησης στους εκπαιδευτικούς Ενισχυτικής Διδασκαλίας

Να δοθούν ίδιες ευκαιρίες απασχόλησης στους εκπαιδευτικούς Ενισχυτικής Διδασκαλίας

Δημοσιεύτηκε: 7:23 μμ Δεκέμβριος 15th, 2016  


KATHIGITIS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ (Π.Ε.Α.Δ.)
Αρ. Μητρώου Σωματείου:30492 ειδ.6283
Αρ. Διαταγής Αναγνώρισης:457/14-10-2014
του Ειρηνοδικείου Αθηνών
email:            pead2014@gmail.com.
τηλέφωνο:         6982327670
αρ.πρωτ. 72
Αθήνα, 16-12-2016
Δελτίο Τύπου
Η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας (ΠΕΑΔ) ως θεσμικός εκπρόσωπος όλων των ειδικοτήτων της β/θμιας εκπ/σης, επιθυμεί να εκφράσει τον έντονο προβληματισμό της σχετικά με τη διαδικασία που αφορά την Ενισχυτική Διδασκαλία.
Συγκεκριμένα:
Α. Για τους Φιλόλογους και τους Μαθηματικούς οι προσλήψεις θα είναι μειωμένου ωραρίου ενώ για τους Φυσικούς θα αφορά ωρομίσθιους. Επίσης είναι παράλογο οι ενδιαφερόμενοι συνάδελφοι να μην μπορούν να κάνουν αίτηση σε περισσότερες από μια διευθύνσεις. Θεωρούμε άδικο να μην δίνεται η ίδια δυνατότητα αίτησης εύρεσης εργασίας – μερικής απασχόλησης ενώ για κανονικούς ωρομίσθιους ή μειωμένου ωραρίου καθηγητές ισχύουν διαφορετικά πράγματα.
Β. Σε αντίθεση με τις ειδικότητες που προσλαμβάνονται στην πρωτοβάθμια, οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών στη δευτεροβάθμια στις γενικές ειδικότητες είναι πολύ λιγότερες από τις περσινές, ειδικά στους Φυσικούς. Έχουν μείνει άνεργοι άνθρωποι με μεγάλες προϋπηρεσίες οι οποίοι με την αμφιλεγόμενη διαδικασία που υλοποιείται, θα μείνουν άνεργοι με ό,τι σημαίνει αυτό, χωρίς δυνατότητα ενσήμων ΙΚΑ, ταμείου ανεργίας, κ.λπ.
Γ. Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά φέτος, οπότε το επιχείρημα ότι θα υπάρχει πρόβλημα με τις διευθύνσεις σε περίπτωση πρόσληψης σε 2 ή παραπάνω δεν ισχύει.
Δ. Αντίθετα, έχει δοθεί δυνατότητα στους συναδέλφους που ενδιαφέρονται να εργαστούν στις προσφυγικές δομές να υποβάλλουν αίτηση σε περισσότερες διευθύνσεις ενώ στην αρχή αυτό δεν προβλεπόταν.
Για τους λόγους αυτούς ζητούμε να δοθεί δυνατότητα υποβολής αίτησης για ενισχυτική σε περισσότερες από μια Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ,καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να αποκαταστήσει άμεσα το αίσθημα δικαίου όσον αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Διαμάντης Θεόδωρος
Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γεωργιάδου Αικατερίνη

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...