Home / Featured / Δυο προγράμματα επιμόρφωσης για εκπαιδευτικούς που περιμένουμε

Δυο προγράμματα επιμόρφωσης για εκπαιδευτικούς που περιμένουμε

Δημοσιεύτηκε: 3:22 μμ Δεκέμβριος 24th, 2016  


epimorfosi

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Επιμόρφωση εκπαιδευτικών στην περιγραφική αξιολόγηση αλλά και στην εκπαίδευση των προσφύγων αναμένουμε το επόμενο διάστημα από το ΙΕΠ.

Επιμορφωτικές δράσεις για την υποστήριξη της εκπαίδευσης παιδιών προσφύγων.

Στόχος της Δράσης είναι η υποστήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας εντός των εκπαιδευτικών δομών όπου φοιτούν παιδιά προσφύγων. Λαμβάνοντας υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του πλαισίου της Εκπαίδευσης Προσφύγων είναι αναγκαία η επιμόρφωση -υποστήριξη των Συντονιστών Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΣΕΠ) και των εκπαιδευτικών οι οποίοι θα στελεχώσουν τις εκπαιδευτικές δομές (π.χ. Δομές Υποδοχής για την Εκπαίδευση Προσφύγων) που θα λειτουργήσουν κατά το σχολικό έτος 2016-2017, είτε σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων, είτε σε σχολικές μονάδες που βρίσκονται κοντά σε οργανωμένα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων, ή στα διαμερίσματα/ ξενοδοχεία/ άλλους χώρους στους οποίους έχουν εγκατασταθεί.

Άξονες της επιμόρφωσης θα είναι οι ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες των παιδιών προσφύγων, όπως αποτυπώνονται με βάση την καθημερινή εκπαιδευτική πρακτική και τον αναστοχασμό των εκπαιδευτικών, ο σχεδιασμός, η εφαρμογή και η ανταλλαγή κατάλληλων  διδακτικών  πρακτικών  στο  πλαίσιο  επιτόπιων  επισκέψεων  (εποπτείας)  και  εργασίας  σε  επίπεδο  ομάδων εκπαιδευτικών. Επιπροσθέτως, θα αναπτυχθεί επιμορφωτικό – υποστηρικτικό υλικό και θα αναπτυχθούν προτάσεις για την εκπαιδευτική ένταξη νεοεισερχόμενων παιδιών προσφύγων.

Επιμόρφωση  για  την  εισαγωγή  της  περιγραφικής  αξιολόγησης  μαθητών  στην  υποχρεωτική εκπαίδευση.

Αντικείμενο της Δράσης αποτελεί η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών για την εφαρμογή της περιγραφικής αξιολόγησης στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

Ειδικότερα η Δράση αφορά στη διαμόρφωση του κατάλληλου υποστηρικτικού υλικού για την εφαρμογή της περιγραφικής αξιολόγησης (διαδικασίες, διαγνωστικά εργαλεία και μέσα περιγραφικής αξιολόγησης) στην επιμόρφωση των στελεχών της εκπαίδευσης  και  των  εκπαιδευτικών  για  την  πιλοτική  εφαρμογή  του  υλικού  αυτού,  στην  τελική  διαμόρφωση  του υποστηρικτικού  υλικού  περιγραφικής  αξιολόγησης  βάσει  των  αποτελεσμάτων  της  πιλοτικής  εφαρμογής  και  τέλος  στην επιμόρφωση του συνόλου των στελεχών της εκπαίδευσης στο τελικό αναμορφωμένο πλαίσιο περιγραφικής αξιολόγησης προκειμένου στη συνέχεια να υποστηριχθεί η γενικευμένη εφαρμογή του στα σχολεία της χώρας.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...