Home / Featured / Διερευνητική διαδικασία για την ίδρυση και νέων Τμημάτων Ένταξης

Διερευνητική διαδικασία για την ίδρυση και νέων Τμημάτων Ένταξης

Δημοσιεύτηκε: 8:11 μμ Δεκέμβριος 22nd, 2016  


sxoleiomathimamathitesdaskaloskathigitis

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Και νέα Τμήματα Ένταξης είναι πιθανόν να έχουμε από το νέο σχολικό έτος καθώς σε απάντηση του Υπουργού για την ίδρυση Τμήματος Ένταξης σε σχολείο της Δράμας δίνεται η ενημέρωση  πως θα ακολουθήσει διερευνητική διαδικασία των εκπαιδευτικών αναγκών αναφορικά με την ίδρυση νέων Τ.Ε.

Στην ίδια απάντηση ο υπουργός τονίζει ότι  η Δ/νση Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του ΥΠΠΕΘ έχει γίνει δέκτης πολλών ερωτημάτων/αναφορών για τον τρόπο εφαρμογής της ανωτέρω διάταξης του ν.4186/13 περί μείωσης του αριθμού των μαθητών. Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκαν φαινόμενα καταχρηστικής εφαρμογής της διάταξης και μη σύννομης μείωσης αριθμού μαθητών σε τμήματα, δηλαδή μείωσης χωρίς να συντρέχουν οι προϋποθέσεις του άρθρου 28 του ν.4186/13 δυνάμει πλασματικών και όχι πραγματικών εκπαιδευτικών αναγκών.

Όπως αναφέρει ο υπουργός γι’ αυτό το λόγο κρίθηκε αναγκαίο να υπάρξει μια διευκρινιστική εγκύκλιος,  η οποία να καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις εφαρμογής της συγκεκριμένης διάταξης. Στο πλαίσιο αυτό ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠ.Π.Ε.Θ εξέδωσε την υπ’ αρ. πρωτ. 167965/ΓΔ4 11-10-2016 εγκύκλιο με θέμα «Διευκρινήσεις ως προς την εφαρμογή του άρθρου 28, του Ν. 4186/2013 (ΦΕΚ Α΄193)» εξορθολογίζοντας  τη χρήση της συγκεκριμένης διάταξης.

Τέλος ο κ. Γαβρόγλου δίνει και την πληροφορία ότι το ΥΠ.Π.Ε.Θ. θα προβεί σε νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να υπάρξει ορθολογική χρήση της διάταξης, ώστε να αποφεύγονται φαινόμενα καταστρατήγησης και καταχρηστικής εφαρμογής, τα οποία προκύπτουν κατόπιν διασταλτικής ερμηνείας.

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...