Home / HEADER-NEWS / Αναστολή διορισμών στο δημόσιο …χωρίς αναστολή. Δεν πρέπει να ανησυχείτε για την απόφαση

Αναστολή διορισμών στο δημόσιο …χωρίς αναστολή. Δεν πρέπει να ανησυχείτε για την απόφαση

Δημοσιεύτηκε: 12:31 μμ Δεκέμβριος 31st, 2016  


asep

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Εκδόθηκε και φέτος η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου η οποία τιτλοφορείται «Παράταση της ισχύος της 33/2006 Π.Υ.Σ. Αναστολή διορισμών και προσλήψεων στο Δημόσιο Τομέα».
Κατά καιρούς έχουν γραφτεί διάφορα δημοσιεύματα με βαρύγδουπους τίτλους αλλά όπως έχει γράψει και στο παρελθόν το xenesglosses.eu η απόφαση αυτή δεν παγώνει τους διορισμούς.  Αυτό που κάνει η εν λόγω απόφαση είναι ότι δεν επιτρέπει στους ίδιους τους φορείς – με ελάχιστες εξαιρέσεις- να πραγματοποιούν ΜΟΝΟΙ τους διορισμούς, αλλά χρειάζονται το πράσινο φως από επιτροπή.
ΑΡΑ ΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΔΕΝ ΠΑΓΩΝΟΥΝ.
Το αίτημα για παράδειγμα του ΥΠΠΕΘ για προσλήψεις κατατίθεται στην αρμόδια επιτροπή και εγκρίνεται μετά από συνεννόηση με τους Θεσμούς, μετά γίνονται οι διορισμοί.

 Η έγκριση αυτή απαιτείται και για την κίνηση των διαδικασιών προκήρυξης πλήρωσης θέσεων και για την έκδοση όλων γενικά των προπαρασκευαστικών πράξεων για το διορισμό, την πρόσληψη ή την σύναψη σύμβασης έργου.

Ακόμα και οι προσλήψεις των αναπληρωτών είτε είναι μέσω ΕΣΠΑ, είτε μέσω κρατικού προϋπολογισμού είτε μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων θα πρέπει να έχουν την έγκριση της Επιτροπής προκειμένου το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει σε προσλήψεις. Γι αυτό κατά καιρούς γράφουμε ότι δεν έφθασε η έγκριση της επιτροπής 33/2006 ή έφθασε η έγκριση.

Το υπουργείο έχει ζητήσει γραπτώς μόνιμους διορισμούς στο τριετές σχέδιο της Παιδείας αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από την αξιολόγηση και την επίτευξη των οικονομικών στόχων του μνημονίου.

STOP στους μόνιμους διορισμούς Δημοσίων Υπαλλήλων και το 2017. Το ΦΕΚ και οι εξαιρέσεις


 

Ένα σχόλιο

  1. Οι διορισμοι αναστελλονται δια βιου, διοτι εφτασαν αλλα 5 εκατομμυρια λαθροπιθηκια στη χωρα μας και ο Ελληνας ειλωτας εχει χρεος να τους σιτισει στο ονομα του φιλελευθερισμου!

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...