Home / HEADER-NEWS / Αναπληρωτές Εκπαιδευτικοί Ειδικοτήτων – Συμμετοχή στην απεργία της 8/12

Αναπληρωτές Εκπαιδευτικοί Ειδικοτήτων – Συμμετοχή στην απεργία της 8/12

Δημοσιεύτηκε: 2:04 μμ Δεκέμβριος 7th, 2016  


apergia

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 8/12 ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11 ΜΟΥΣΕΙΟ (ΠΑΤΗΣΙΩΝ & ΣΤΟΥΡΝΑΡΗ)

Καλούμε όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου στην 24ωρη πανεργατική απεργία. Η κυβέρνηση χρησιμοποιώντας το γνωστό επικοινωνιακό «τρικ» των διαπραγματεύσεων με τους «κακούς» θεσμούς παρουσιάζει ως μονόδρομο τη λήψη νέων μέτρων που στόχο έχουν την εδραίωση της αξιολόγησης στο δημόσιο τομέα – και συνεπώς και στα σχολεία – με στόχο τις απολύσεις εργαζομένων και τη μη μισθολογική εξέλιξη. Αυτό σαφώς συνεπάγεται και την ακύρωση των υποσχέσεων της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας για μόνιμους διορισμούς και τη διαιώνιση των ελαστικών σχέσεων εργασίας που βιώνουμε ως αναπληρωτές εκπαιδευτικοί και που ο ΣΥΡΙΖΑ κατακεραύνωνε όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση. Στο στόχαστρο μπαίνει και το εκπαιδευτικό ωράριο, σύμφωνα με οδηγίες του ΟΟΣΑ, το οποίο αν αυξηθεί θα σημάνει ακόμα λιγότερες προσλήψεις, περισσότερη ανεργία και δραστική χειροτέρευση των εργασιακών συνθηκών όσων θα εργάζονται στα σχολεία. Είμαστε οι πιο ευάλωτες ομάδες εκπαιδευτικών και θα είμαστε εκείνοι που θα δεχθούμε πρώτοι τα πυρά από την εφαρμογή των παραπάνω μέτρων.

Ένας ακόμα λόγος για να απεργήσουμε είναι βέβαια ότι δεν πρέπει να αφήσουμε στο απυρόβλητο την εφαρμογή της Υ.Α. Φίλη για τις β’ αναθέσεις και το «Νέο Τύπο» του ολοήμερου δημοτικού σχολείου. Παρά τα παχιά λόγια του υπουργείου για τις προσλήψεις ειδικοτήτων και την διεύρυνση του μαθήματος σε όλα τα σχολεία της επικράτειας, όλοι βιώνουμε καθημερινά τη χειροτέρευση των συνθηκών με τις οποίες δουλεύουμε, καθώς στην πλειοψηφία τους οι αναπληρωτές ειδικοτήτων είτε μετακινήθηκαν από περιοχές που εργάζονταν για χρόνια είτε αναγκάζονται να δουλεύουν σε 3 με 5 σχολεία, με αποτέλεσμα την ακόμα μεγαλύτερη οικονομική τους επιβάρυνση και ταλαιπωρία, αλλά και τη χειροτέρευση της ποιότητας του διδακτικού έργου που παράγουμε. Για να μην αναφέρουμε βέβαια την δραστική μείωση προσλήψεων σε μία σειρά ειδικοτήτων, και το πέταγμα στην ανεργία χιλιάδων συναδέλφων. Ακόμα και τώρα που η υπουργική απόφαση εφαρμόζεται, πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτό που βιώνουμε φέτος είναι μόνο η αρχή και τις επόμενες χρονιές θα επεκταθεί αυτό το καθεστώς και περισσότεροι συνάδελφοι θα βρεθούν στην ανεργία. Γνωρίζουμε ότι ακόμα και αυτές οι φετινές προσλήψεις με το αντιεκπαιδευτικό σύστημα των αναθέσεων και τις εξωφρενικές τοποθετήσεις σε σχολεία δεν θα είχαν πραγματοποιηθεί αν δεν είχαμε πραγματοποιήσει με επιμονή συγκεντρώσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας και τις Διευθύνσεις.

Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ωστόσο ότι αυτή η απεργία έχει ως σκοπό και τη διαμαρτυρία για τη μείωση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα – από το τωρινό ήδη υποτιμημένο μισθό των 586 ευρώ – που απεργάζεται το κράτος προς όφελος των αφεντικών (πάντα χρησιμοποιώντας την καραμέλα ότι αυτό αποτελεί απαίτηση των δανειστών). Ακόμα και αν αυτό φαντάζει άσχετο με εμάς και τη δημόσια εκπαίδευση, είναι απόλυτα συνδεδεμένο αφενός γιατί πιθανόν στο βάθος να βρίσκονται μειώσεις και στους δικούς μας μισθούς (όπως έγινε άλλωστε παράλληλα στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα όλα τα τελευταία χρόνια), αλλά και γιατί κάθε χρόνο βρισκόμαστε μεταξύ εργασίας στα σχολεία, ανεργίας και αναζήτηση εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.

Για να θωρακιστεί, δε, απέναντι στις αντιδράσεις των εργαζομένων απέναντι σε όλα τα παραπάνω, η κυβέρνηση επαναφέρει τη συζήτηση για την ψήφιση του συνδικαλιστικού νόμου που σχεδίαζε να θεσπίσει η Νέα Δημοκρατία, με τον οποίο προσβλέπει να βάλει εμπόδια στο δικαίωμα των σωματείων να προκηρύσσουν απεργίες. Πρόκειται για μία ακόμη μορφή προληπτικής καταστολής και εκφασισμού της κοινωνίας, που ουσιαστικά σκοπό έχει να βγάλει τους εργατικούς και εκπαιδευτικούς αγώνες εκτός νόμου και να οδηγήσει στην εμπέδωση του κλίματος υποταγής και την αποδοχή του «δεν υπάρχει εναλλακτική».

Για όλους τους παραπάνω λόγους οφείλουμε να αντισταθούμε και να οργανωθούμε.

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ Π.Ε/Δ.Ε

anapleid@gmail.com


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...