Home / Featured / Οι αναπληρωτές δεν είναι συνάδελφοι δεύτερης κατηγορίας!

Οι αναπληρωτές δεν είναι συνάδελφοι δεύτερης κατηγορίας!

Δημοσιεύτηκε: 5:53 μμ Δεκέμβριος 26th, 2016  


kathigitis

Οι συνάδελφοι αναπληρωτές, όπως είναι γνωστό, αποτελούν το πιο χτυπημένο κομμάτι του κλάδου. Με μόνιμο άγχος καθώς δεν ξέρουν αν, πού και πότε θα δουλέψουν, σε καθεστώς μόνιμης ομηρίας βλέπουν σαν άπιαστο όνειρο τη μόνιμη δουλειά.

Οι κυβερνήσεις αλλά και όλη η διοικητική ιεραρχία αντιμετωπίζουν τους αναπληρωτές ως εκπαιδευτικούς δεύτερης κατηγορίας. Συμπεριφέρονται απέναντί τους απολύτως επιθετικά και προσβλητικά. Στο ίδιο μοτίβο κινείται και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά.

Μετά την αυταρχική αυτοδίκαιη τοποθέτηση αναπληρώτριας στα Κύθηρα (επειδή διεκδίκησε, μαζί με την ΕΛΜΕ,  να της γνωστοποιηθούν τα πραγματικά κενά, πριν υποβάλει αίτηση τοποθέτησης) συνέχισε να τοποθετεί τους αναπληρωτές,χωρίς να γνωρίζουν όλα τα κενά, ενώ αρνείται να εισαγάγει στο ΠΥΣΔΕ ενστάσεις ή αιτήματα των αναπληρωτών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα: τοποθέτησε αναπληρωτή στην Ύδρα ενώ μπορούσε να τοποθετηθεί στον Πόρο (απέκρυψε το κενό αυτό) και ταυτόχρονα να αποδεσμευτεί εκπαιδευτικός που έχει εγκριθεί εδώ και αρκετό καιρό η απόσπασή του. Στη συνέχεια ενοχλήθηκε,  όταν ρωτήθηκε στο ΠΥΣΔΕ για την ένσταση του συναδέλφου αναπληρωτή, και  αρνήθηκε ακόμη και την ενημέρωση.

Για να στηρίξει αυτή την αδιαφανή και αντιδημοκρατική του στάση επικαλείται το θεσμικό πλαίσιο που λέει ότι ο Προϊστάμενος τοποθετεί τους αναπληρωτές. Πρόκειται όμως για πρόσχημα και αυθαιρεσία γιατί καμιά νομοθεσία δεν απαγορεύει και δεν  εμποδίζει τον Προϊστάμενο να τοποθετεί τους αναπληρωτές με διαδικασία αντίστοιχη με αυτή των μονίμων εκπαιδευτικών. Εμπόδιο είναι μόνο η αυταρχική και η αντιδημοκρατική συμπεριφορά που επιδεικνύει ο Προϊστάμενος που μόνος του αποφασίζει, λες και οι αναπληρωτές είναι προσωπικοί του υπάλληλοι!!!

Η καταπάτηση στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων,  είναι η φυσική συνέχεια μιας πολιτικής που στερεί από χιλιάδες αναπληρωτές το δικαίωμα στην εργασία, που αναγκάζει αναπληρωτές να πάνε στην Ύδρα με 800 ευρώ και που τελικά ωθεί πολλούς ακόμα και στην παραίτηση! Της πολιτικής του «δημοσιονομικού» κόφτη, που  προσπαθεί να κρύψει τα κενά κάτω από το χαλί, αλλάζοντας τα ωράρια, τις αναθέσεις, κόβοντας αποσπάσεις κ.α.

Οι αναπληρωτές, μόλις αναλάβουν υπηρεσία, έχουν τα ίδια εργασιακά δικαιώματα που έχει κάθε εκπαιδευτικός.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά, για  λόγους διαφάνειας, δημοκρατίας και σεβασμού των εργασιακών δικαιωμάτων, ζητά οι διαδικασίες τοποθέτησης να είναι αντίστοιχες με αυτές που ισχύουν για τους μόνιμους εκπαιδευτικούς, δηλαδή να ανακοινώνονται τα κενά, να αναρτώνται οι πίνακες, να κάνουν οι αναπληρωτές αιτήσεις, να κάνει το ΠΥΣΔΕ τις τοποθετήσεις και να εξετάζει τις ενστάσεις και άλλα αιτήματα τους.

Και αυτό χωρίς να παραβλέπουμε το γεγονός ότι την πλειοψηφία στο ΠΥΣΔΕ την έχει η Διοίκηση και ότι, έτσι κι αλλιώς ρόλος του είναι να υλοποιεί τις κατευθύνσεις του Υπουργείου και την αντιλαϊκή, αντιεκπαιδευτική πολιτική.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά δεν πρόκειται να δεχθεί στη μεγάλη αδικία της αδιοριστίας, της ανεργίας και της εργασιακής ανασφάλειας που βιώνουν οι συνάδελφοι αναπληρωτές, να προστεθεί και η αδικία της αυθαιρεσίας και της αιχμαλωσίας από κάθε στέλεχος της διοικητικής ιεραρχίας.

ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ


 

2 Σχόλια

  1. Την ιδια φιλοσοφια περι μη εξετασης ενστασεων των αναπληρωτων ακολουθει και η δ πρωτοβαθμια αθηνας

  2. Κοτανίδης Ιωάννης

    Που να δείτε τι όργια έκανε και η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Βμια! Ξεφτίλες ανάλγητοι!

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...