Home / Featured / Αναγνώριση προϋπηρεσίας σε ΟΑΕΔ – ΙΕΚ

Αναγνώριση προϋπηρεσίας σε ΟΑΕΔ – ΙΕΚ

Δημοσιεύτηκε: 6:04 μμ Δεκέμβριος 27th, 2016  


kathigitis

Το πάγιο και δίκαιο αίτημα για καθολική, πλήρη αναγνώριση της προϋπηρεσίας των εκπαιδευτικών που έχουν εργαστεί ως ωρομίσθιοι στις σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ και τα Δημόσια ΙΕΚ, ως εκπαιδευτική – διδακτική, φέρνει στη Βουλή το ΚΚΕ με Ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας.

Αρκετοί εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είχαν εργαστεί στο παρελθόν ως ωρομίσθιοι στις σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ και στα Δημόσια ΙΕΚ. Πρόκειται για εκπαιδευτικούς όλων σχεδόν των κλάδων. Παρά το γεγονός ότι οι σχολές του ΟΑΕΔ (ΤΕΕ) αποτελούν δημόσιες δομές εκπαίδευσης, η εκπαιδευτική – διδακτική προϋπηρεσία σε αυτές δεν αναγνωρίζεται καθόλου σε κάποιες ειδικότητες (π.χ. ΠΕ19 κ.α.), είτε αναγνωρίζεται μερικώς για άλλες.

Υπάρχουν, μάλιστα, αντιφατικές διατάξεις για το ίδιο ζήτημα.

Για τα δε ΙΕΚ, η προϋπηρεσία δεν αναγνωρίζεται ως διδακτική.

Τα παραπάνω επισημαίνουν οι βουλευτές Γ. Δελής, Λ. Κανέλλη, Χρ. Κατσώτης, Γ. Λαμπρούλης και Στ. Τάσσος, ζητώντας να ικανοποιηθεί το αίτημα για αναγνώριση της προϋπηρεσίας.

Η ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΝΙΖΕΙ

Αρκετοί εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, είχαν εργαστεί στο παρελθόν, ως  ωρομίσθιοι, στις σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ και στα Δημόσια ΙΕΚ. Πρόκειται για εκπαιδευτικούς όλων σχεδόν των κλάδων.

Παρά το γεγονός ότι οι σχολές του ΟΑΕΔ (ΤΕΕ) αποτελούν δημόσιες δομές εκπαίδευσης, η αναγνώριση της προϋπηρεσίας  σε αυτές ως ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ-ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ, δεν αναγνωρίζεται καθόλου σε κάποιες ειδικότητες (π.χ. ΠΕ19 κ.α.), είτε αναγνωρίζεται μερικώς για άλλες. Υπάρχουν μάλιστα αντιφατικές διατάξεις για το ίδιο ζήτημα. Για τα δε ΙΕΚ, η προϋπηρεσία δεν αναγνωρίζεται ως διδακτική.

Ζητάμε την αναγνώριση της προϋπηρεσίας στον ΟΑΕΔ και στα Δημόσια ΙΕΚ ως διδακτικής.

Η καθολική αναγνώριση της προϋπηρεσίας στις σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ και στα ΙΕΚ για όσους μόνιμους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εργάστηκαν σε αυτές πριν διοριστούν, αποτελεί πάγιο και δίκαιο αίτημα.

 


 

5 Σχόλια

  1. Εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που είχαν εργαστεί στο παρελθόν ως ωρομίσθιοι σε σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΑΕΙ-ΤΕΙ) και επίσης δεν αναγνωρίζεται καθόλου ως εκπαιδευτική – διδακτική προϋπηρεσία.
    Δεν αποτελούν δομές εκπαίδευσης και ίσως ανωτέρου επιπέδου από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση;
    Γνωρίζει κάποιος το γιατί και αν μπορεί να συμπεριληφθεί στην ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας;

    • Εκπαιδευτικος

      Πως μπορουμε να.διεκδικήσουμε το δικαίωμα μας αυτο,ωστε να.αναγνωριστεί η προυπηρεσιαμας απο το Υπουργείο Παιδείας? Μηπως να.παμε σε δικηγορα ή εορτολόγο?

  2. Κοτανίδης Ιωάννης

    Και γιατί όχι και η προυπηρεσία στα Ιδιωτικά Ι.Ε.Κ.; Δεν είναι αναγνωρισμένα και ελέγχονται απο το Υπουργείο Παιδείας;

  3. Μανώλης Στελλάς

    Η μεγαλύτερη απογοήτευση που νιώθει ο κάθε πολίτης είναι η αδικία της άνισης μεταχείρισης . Με δώδεκα σχολικά έτη εκπαιδευτικής προυπηρεσίας σαν ωρομίσθιος στις σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ (ισότιμες βάση νομοθεσίας των ΤΕΣ του Υπουργείου παιδείας) , να σου απαντά το υπουργείο ότι αυτή δεν λαμβάνεται υπόψη στη μείωση ωραρίου. Αντίστοιχα όμως εκπαιδευτικές προυπηρεσίες από σχολές άλλων υπουργείων ισότιμων και πάλι των ΤΕΣ του υπουργείου παιδείας να αναγνωρίζονται.
    Η αδικία από την άνιση μεταχείριση σε πνίγει. Με Κάνει να αναρωτιέμαι μήπως και δεν είχα δουλέψει σε αυτές τις σχολές σαν εκπαιδευτικός αλλά με άλλα καθήκοντα και ειδικότητα πχ κηπουρός ή γραμματέας κλπ. Όμως οι βεβαιώσεις προυπηρεσίας που έκδοσαν οι σχολές μαθητείας το λένε ξεκάθαρα,»ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ».
    Ελπίζω σε δικαίωση.

  4. ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ

    ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΔΩ.ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΤΕ, ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΕΙ Η ΠΡΟΥΠΗΡΣΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΩΔΕΙΑ, ΦΡΟΝΤΗΣΤΗΡΙΑ ΚΤΛ..ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΧΩΘΕΙ ΑΠΟ ΑΠΝΤΟΥ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΕΤΡΑΕΙ Η ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ,ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟ…

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...