Home / HEADER-NEWS / Ζουράρις για Λιάκο, σχέσεις με εκκλησία, αξιολόγηση, εκμάθηση ελληνικών και…. Κάστρο

Ζουράρις για Λιάκο, σχέσεις με εκκλησία, αξιολόγηση, εκμάθηση ελληνικών και…. Κάστρο

Δημοσιεύτηκε: 9:31 πμ Νοέμβριος 29th, 2016  


zoyraris

«Ήταν μια μεγάλη φυσιογνωμία της ανθρωπότητας ο Φιντέλ Κάστρο, μαζί με τον Τσε Γκεβάρα. Αποδήμησε εις Κύριον και μας αφήνει πιο φτωχούς και  λιγότερο επαναστάτες…», είπε στον Alpha 96.5 ο υφυπουργός Παιδείας, Κώστας Ζουράρις για τον θάνατο του ηγέτη της Κούβας ενώ χαρακτήρισε «μ@@@@@» όσους τον αποκαλούν «δικτάτορα» λέγοντας χαρακτηριστικά «βαριέμαι να μιλάω γι’ αυτούς».

Σε ερώτηση για τη σχέση του με την Εκκλησία και ορισμένους Μητροπολίτες, ο κος Ζουράρις εμφανίστηκε λάβρος κατά του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβροσίου: «Με τον γέρο τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο δεν γίνεται «να τα έχω καλά». Με τον «παλιό χωροφύλακα». Το «φασισταριό». Αντί να πάει σε ένα μοναστήρι να κλειστεί και να σώσει ό, τι απέμεινε από την ψυχή του στα υπόλοιπα χρόνια που του χαρίζει ο Θεός, λέει αυτές τις αηδίες. Ο Αρχιεπίσκοπος τον στήριξε γιατί είναι γεροντάκι ο Αιγιαλείας, είναι μητροπολίτης και μπορεί να του ξεφεύγει και να λέει και κανένα σωστό. Δεν υπήρχε τίποτα το χριστιανικό με την έννοια της πραότητας, της καταλλαγής, δεν υπήρχε τίποτα το χριστιανικό πχ (όπως) από τον διάλογο του Χριστού με την πόρνη στην Κανά. Τί να σου πω δηλαδή; Σαντζιχαντιστής μιλούσε».

Όπως είπε ο ίδιος ο κος Ζουράρις, πάντως, «η Ορθοδοξία περιλαμβάνεται στην πολιτιστική μου συγκρότηση».

Σε ερώτηση για την αποπομπή Λιάκου αμέσως μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του στο Υπ. Παιδείας απάντησε χαρακτηριστικά:

«Ο Λιάκος έφυγε λόγω συγκυριών. Είχε τελειώσει το υπόμνημά του. Η ΟΛΜΕ απέρριψε πριν 10 μέρες το σύνολο του υπομνήματος που είχε υπογράψει για τη μεταρρύθμιση της μέσης εκπαίδευσης. Ήταν η 1ηφορά που απέρριψε 100% ένα σχέδιο νόμου η ΟΛΜΕ, οπότε δεν μπορούσε να μείνει».

Αναφερόμενος στη σωστή εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας ο κος Ζουράρις είπε ότι«750 τμήματα διδάσκουν ανά τον κόσμο ελληνικά. Είμαστε μεγάλη δύναμη με 15 εκ. κατοίκων στον πλανήτη και έχουμε τμήματα ελληνικών και διδάσκονται και ξένα παιδιά. Έχω ζητήσει από τους δασκάλους και τους καθηγητές των 3 τελευταίων τάξεων του δημοτικού και από όλο το γυμνάσιο να μου στέλνουν τις παρατηρήσεις τους για τη διδασκαλία του γλωσσικού μαθήματος ώστε ή να άρουμε κάποια πράγματα που είναι απαράδεκτα ή να μας προτείνουν οι ίδιοι παρεμβάσεις. Εμείς θα κάνουμε πχ παρέμβαση να μην διδάσκουν προστακτική των ρημάτων με τις τακτικές οδηγιών χρήσεων μιας καφετιέρας».

Για τα επεισόδια που καταγράφονται σταhotspots ο κος Ζουράρις είπε ότι «έχουν ξεριζωθεί οι πρόσφυγες από τις πατρίδες τους και έχουν ξεσηκωθεί. Οι φαντάροι δεν πλακώνονται μεταξύ τους; Είναι η φυσική κατάσταση σε τέτοιες έκρυθμες κοινωνίες…

 1700 % παραπάνω πρόσφυγες έχουμε εμείς από ό,τι έχουν οι χώρες του Βίζενγκραντ και δεν μας έχουν στείλει τα λεφτά.

Κατορθώνουμε ένα μεγάλο τμήμα αυτών να είναι σε διαμερίσματα. Έχουν μείνει λίγοι στο Ελληνικό και στη Λέσβο μέχρι να τους απορροφήσουν. Τί θα κάνεις με αυτό; Σαν το τσουνάμι είναι».

Σε ερώτηση αν θα κλείσει η αξιολόγηση ή αν η κυβέρνηση θέλει εκλογές απάντησε χαρακτηριστικά: «Αυτά είναι πολύ «σοφά» για μένα. Να τα πεις (απευθυνόμενος στον Σπ. Χαριτάτο) με τους πολιτικούς. Εγώ δεν κάνω πολιτική, κάνω παρέμβαση».

alpha 96.5


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...