Home / HEADER-NEWS / «Στον αέρα» το πρόγραμμα υποτροφιών «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» της ΟΕΦΕ και ΣΚΑΙ

«Στον αέρα» το πρόγραμμα υποτροφιών «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» της ΟΕΦΕ και ΣΚΑΙ

Δημοσιεύτηκε: 1:00 μμ Νοέμβριος 1st, 2016  


law

Στον εισαγγελέα αναφορά του Γ. Γραμματέα για καταγγελία γονέα περί υποτροφιών-μαϊμού του ΟΕΦΕ

Ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΠΕΘ Γιάννης Παντής κατέθεσε νωρίς σήμερα το πρωί αναφορά στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών σχετικά με ανώνυμη καταγγελία που υποβλήθηκε στο ΥΠΠΕΘ για πιθανή απάτη κατά την υλοποίηση προγράμματος υποτροφιών από την Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Φροντιστών Ελλάδας και τον τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ, μέσω της πρωτοβουλίας «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ».

Με τη συγκεκριμένη αναφορά ζητείται από την Εισαγγελία Αθηνών να διερευνηθεί το κατά πόσο συντρέχει ποινική ευθύνη για τους φορείς υλοποίησης των υποτιθέμενων υποτροφιών, καθώς και η περίπτωση άσκησης ποινικής δίωξης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της καταγγελίας, ενώ οι υποσχόμενες υποτροφίες ανέρχονταν στις 10.000 για δύο σχολικά έτη οι υποτροφίες που τελικά χορηγήθηκαν δεν υπερβαίνουν τις 1.000, ίσως και πολύ λιγότερες. Σε περίπτωση που ευσταθεί η καταγγελία υπάρχει ευθύνη έναντι των μαθητών που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα των υποτροφιών αφού με τόσες λίγες υποτροφίες προκύπτει ότι διαγωνίστηκαν μάταια και μάλιστα, ανεξάρτητα από το βαθμό που έλαβαν.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...