Home / Featured / Στο 7o Δημοτικό Σχολείο Γέρακα ο Μοσκοβισί την Τρίτη 29-11-2016

Στο 7o Δημοτικό Σχολείο Γέρακα ο Μοσκοβισί την Τρίτη 29-11-2016

Δημοσιεύτηκε: 11:36 μμ Νοέμβριος 26th, 2016  


proodeftika2

www.ekpaideutikareumata.gr

proodeutikareumata@gmail.com

www.facebook.com/reumata

26-11-2016

Στο 7Ο Δημοτικό Σχολείο Γέρακα ο  Μοσκοβισί την Τρίτη  29-11-2016

Πίσω από τη βιτρίνα σχολεία  κοντέινερ- σχολεία αποθήκες

Στην Αθήνα θα βρίσκεται στις 28 και 29 Νοεμβρίου ο επίτροπος Οικονομικών της Ε.Ε. Πιερ Μοσκοβισί. Το πρόγραμμα του κ. Μοσκοβισί στην Αθήνα, σύμφωνα με ανακοινώσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας,  θα ολοκληρωθεί με επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στο 7ο Δημοτικό Σχολείο του Δήμου Γέρακα  (Τρίτη  29-11-2016 ώρα 14.00, Αισώπου 11Β, Γέρακας), το οποίο  είναι σχολείο πρότυπο έργου ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου & Ιδιωτικού Τομέα), που συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ  (πρόγραμμα Jessica ).

Για την εκπαίδευση το πρόγραμμα Jessica αφορά  έργα κατασκευής σχολικών μονάδων με τη μέθοδο Σύμπραξης του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Οι ιδιώτες εργολάβοι πληρώνονται από το ελληνικό Δημόσιο, μέσω ετήσιου αντιτίμου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, και  έχουν την ευθύνη λειτουργίας, συντήρησης και εκμετάλλευσης των νέων σχολικών μονάδων για 25 χρόνια. Δηλαδή  οι ανάδοχοι  δεν αναλαμβάνουν   μόνο την κατασκευή. Αυτό σημαίνει ότι αναδεικνύονται σε μια ιδιαίτερα προσοδοφόρα επένδυση, αφού ουσιαστικά τα ιδιωτικά κεφάλαια περιορίζονται (μόνο το 10% του συνολικού κόστους καταβάλλεται από τον φορέα υλοποίησης!!!)   και οι βασικοί πόροι  προέρχονται από τα κοινοτικά ταμεία. Οι επικριτές της μεθόδου αναφέρουν ότι η συμμετοχή του Δημοσίου είναι κυρίαρχη στη χρηματοδότηση των έργων, καθώς  ο τελικός λογαριασμός αποπληρωμής των εργολάβων για την κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση των μονάδων θα είναι σημαντικός για το Δημόσιο.

Τα προβλήματα της σύμπραξης έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται ορατά στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές:

Τα Προοδευτικά Ρεύματα Εκπαιδευτικών θεωρούν ότι τέτοιου είδους επισκέψεις σε καμιά περίπτωση δε βοηθούν για να αναδειχτούν τα πραγματικά προβλήματα της εκπαίδευσης και της αθλιότητας των υποδομών της. Αντιθέτως, έχουν σκοπό να παραπληροφορήσουν για την πραγματική εικόνα των κτιριακών υποδομών της συντριπτικής πλειοψηφίας  των σχολικών μονάδων της περιοχής μας. Αν πραγματικά ο κ. Μοσκοβισί,  και η κουστωδία του καθώς και η «αριστερή»(!) ελληνική κυβέρνηση ήθελαν να έχουν μια πραγματική εικόνα της κτιριακής υποδομής των σχολικών μονάδων της περιοχής μας θα μπορούσαν να μας ακολουθήσουν για να τους οδηγήσουμε στα νηπιαγωγεία που στεγάζονται σε πιλοτές και σε μαγαζιά χωρίς αύλειο χώρο ή στα δημοτικά σχολεία που στεγάζονται εξ ολοκλήρου σε κοντέινερ. Άλλωστε πρόσφατο είναι το γεγονός σε δημοτικό σχολείο της περιοχής μας το οποίο σχεδόν διαλύθηκε εξ ολοκλήρου λόγω των ισχυρών ανέμων ή σε σχολείο που με την πρώτη βροχή πλημμυρίζει, με ό,τι αυτά σημαίνουν για την ασφάλεια των μαθητών μας και για τις «ίσες ευκαιρίες» που προσφέρονται για την εκπαίδευσή τους.

Τα Προοδευτικά Ρεύματα Εκπαιδευτικών καλούν:

  • Τη Δ.Ο.Ε. να προκηρύξει στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συναδέλφων την Τρίτη 29-11-2016 για να ακουστεί και η διαφορετική άποψη και να μην επιτρέψει την Κυβέρνηση και τη Ε.Ε. να δημιουργεί εικόνες «μαγικής πραγματικότητας» μέσα από φιέστες με τη συμμετοχή των Μ.Μ.Ε.. Μέλος του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. να παραστεί στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
  • Τον Σύλλογο Δελμούζο να πάρει απόφαση για το θέμα και να ενημερώσει εκπαιδευτικούς και γονείς.

Προοδευτικά  Ρεύματα Εκπαιδευτικών

Η Ανεξάρτητη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...