Home / Featured / Τι συζητήθηκε σήμερα μεταξύ Γαβρόγλου και τεχνικών κλιμακίων των δανειστών

Τι συζητήθηκε σήμερα μεταξύ Γαβρόγλου και τεχνικών κλιμακίων των δανειστών

Δημοσιεύτηκε: 9:17 μμ Νοέμβριος 16th, 2016  


gavroglou

Για ακόμη μια φορά τέθηκε από πλευράς τεχνικών κλιμακίων το ζήτημα της απόσυρσης της διάταξης του νόμου για την ιδιωτική εκπαίδευση. Ο Κ. Γαβρόγλου επαναδιατύπωσε τη θέση ότι δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή

Το Τριετές Σχέδιο για τις μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία που δημοσίευσε η «Α» της περασμένης Κυριακής βρέθηκε εκ νέου στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων με τα τεχνικά κλιμάκια των Θεσμών σήμερα.

Ο Κώστας Γαβρόγλου παραβρέθηκε στις διαπραγματεύσεις αυτή τη φορά με την ιδιότητα του νέου υπουργού Παιδείας -ήταν παρών ωστόσο όλο το προηγούμενο διάστημα.

Σημειωτέον, δεν έγινε σήμερα συνάντηση με τους επικεφαλής των Θεσμών, καθώς η συζήτηση αφιερώθηκε σε τεχνικά ζητήματα, κυρίως επί των χρονοδιαγραμμάτων του τριετούς πλάνου.

Ακόμη συζητήθηκε η σύνταξη σύμβασης με τον ΟΟΣΑ, προκειμένου να αναλάβει μία επικαιροποιημένη μελέτη για το εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδας. Η ελληνική πλευρά έχει πολλές φορές διατυπώσει την επιθυμία αυτή, ώστε όποιες μεταρρυθμιστικές εισηγήσεις να βασίζονται στην εικόνα του εκπαιδευτικού συστήματος σήμερα.

Τέλος, για ακόμη μια φορά τέθηκε από πλευράς τεχνικών κλιμακίων το ζήτημα της απόσυρσης της διάταξης του νόμου για την ιδιωτική εκπαίδευση, που αφορά τον περιορισμό και έλεγχο των απολύσεων εκπαιδευτικών. Ο Κ. Γαβρόγλου επαναδιατύπωσε τη θέση ότι δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή, αφού πριν και την ψήφιση του νόμου υπήρξε ευρεία συζήτηση και συμφωνία με τους Θεσμούς.

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ

Την κατάργηση της διάταξης Φίλη, που προβλέπει ότι για να γίνουν απολύσεις εκπαιδευτικών από ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, θα πρέπει να εγκριθεί η αιτιολογία τους από Ειδικό Συμβούλιο ζητούν οι εκπρόσωποι των δανειστών.

Αυτό σημείωσε πηγή από την ελληνική πλευρά, μετά τη συνάντηση που είχε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, με τους δανειστές.

«Οι δανειστές αντιμετωπίζουν το θέμα με όρους αγοράς» σημειώνουν ακόμη κυβερνητικές πηγές, κάνοντας νύξεις για «κακούς σχολάρχες» που δίνουν πληροφορίες στην Τρόικα.

Η ελληνική πλευρά αντιπρότεινε συμβιβαστικά το Συμβούλιο αυτό να συγκροτηθεί από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και όχι από το υπουργείο Παιδείας.

Η πρώτη αντίδραση των δανειστών σε αυτή την προοπτική δεν ήταν θετική, ενώ αν δεν βρεθεί λύση στο εν λόγω ζήτημα, τότε το θέμα θα συζητηθεί σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο.

ΑΥΓΗ, www.euro2day.gr

Σαρωτικές αλλαγές σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...