Home / Featured / Συντονιστικό Αναπληρωτών – «Μεταθέσεις» αναπληρωτών κατά τις βουλές του υπουργού

Συντονιστικό Αναπληρωτών – «Μεταθέσεις» αναπληρωτών κατά τις βουλές του υπουργού

Δημοσιεύτηκε: 10:33 μμ Νοέμβριος 30th, 2016  


metatheseis

sidontikoanapliroton@gmail.com

30/11/2016

ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΒΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ:

ΚΟΒΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΧΑΡΗ

Η επιλεκτική χρήση της «νομιμότητας» και η αλλεργία των εκάστοτε υπουργών Παιδείας στη διαφάνεια τελικά είναι μεταδοτική… Ο σημερινός υπουργός κ. Γαβρόγλου,  ακολουθώντας την αυθαίρετη πολιτική του προκατόχου του κ. Φίλη, υπογράφει υπηρεσιακά σημειώματα (!!!) μετάθεσης αναπληρωτών την ίδια στιγμή που διατηρεί ένα νομικό πλαίσιο-σφαγή, που δεν αναγνωρίζει καν το δικαίωμα του αναπληρωτή να αρρωστήσει χωρίς να κινδυνεύει να απολυθεί.

 Μέχρι τώρα διαχρονικά το υπουργείο ενθάρρυνε τον κανιβαλισμό μεταξύ των αναπληρωτών εστιάζοντας στο πεδίο της μοριοδότησης προσόντων. Με περισσή αναίδεια πλέον στα πλαίσια του αλληλοσπαραγμού δε διστάζει να εντάξει ακόμα και σοβαρούς λόγους υγείας. Την ώρα, λοιπόν, που δεκάδες συνάδελφοι αναπληρωτές με οξύτατα προβλήματα υγείας είτε παραμένουν άνεργοι, γιατί δεν άντεξαν να δηλώσουν περιοχές μακριά από τον τόπο διαμονής τους, είτε εξοστρακίστηκαν σε πολλά σημεία της επικράτειας, μακριά από τους θεράποντες ιατρούς τους και την κατάλληλη ιατροφαρμακευτική αγωγή, ο υπουργός, ως άλλος ‘θείος’ στο στρατό, στέλνει ραβασάκια καταστρατηγώντας την ίδια τη νομιμότητα που υπερασπίζεται. Εκτός πια αν υιοθετώντας διαδικασίες μεταθέσεων προετοιμάζει τους αναπληρωτές για μονιμοποίηση, οπότε χαλάλι.

Συναδέλφισσες/Συνάδελφοι,

Αφού μας τάραξαν στις αποφάσεις του ΣτΕ, για να μας πείσουν ότι οι πολιτικές αποφάσεις επιβάλλονται «από τον νόμο και το σύνταγμα», αφού κόβουν στοιχειώδη δικαιώματα και κρατούν σε εργασιακή ομηρεία χιλιάδες αναπληρωτές, υπακούοντας τους  «νόμους» της «διαπραγμάτευσης» και της «δημοσιονομικής προσαρμογής», θέτουν εαυτούς υπεράνω κάθε νόμου, προκειμένου να αναδειχθούν σε ελεήμονες μονάρχες. Μας καλούν να υπακούσουμε στο δικό τους πλαίσιο που ορίζει : «εγώ θα αποφασίζω, εγώ θα σου στερώ κάθε δικαίωμα, εγώ πού και πού θα δίνω ένα ξεροκόμματο σε έναν-δυο», να δεχθούμε κοντολογίς ότι δεν υπάρχει συλλογική διεκδίκηση , ότι ο ατομικός δρόμος είναι η μόνη λύση.

Από την πλευρά μας ξεκαθαρίζουμε ότι ο σεβασμός στην υγεία και τη ζωή όλων είναι δεδομένος. Δε θα επιτρέψουμε όμως στους υπουργούς-μετρ των μνημονίων  να τον μετατρέψουν σε ένα ακόμα εργαλείο παράκαμψης κάθε συλλογικού ελέγχου και προώθησης αιτημάτων κάτω από το τραπέζι. Δε θα ανεχθούμε η εξαίρεση της «φιλεύσπλαχνης χάρης» να συνεχίσει να επιβεβαιώνει τον κανόνα των τσακισμένων εργασιακών δικαιωμάτων μας!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

-Μαζικούς μόνιμους διορισμούς ΤΩΡΑ / Κατάργηση της ελαστικής εργασίας

-Κανένα προσοντολόγιο / Όχι στην αξιολόγηση

-Πλήρη εργασιακά-ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά δικαιώματα


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...