Home / Featured / Προϋπόθεση των αλλαγών στην εκπαίδευση οι διορισμοί. Τι γίνεται όμως με αυτούς;

Προϋπόθεση των αλλαγών στην εκπαίδευση οι διορισμοί. Τι γίνεται όμως με αυτούς;

Δημοσιεύτηκε: 7:58 μμ Νοέμβριος 12th, 2016  


asep2

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

O Νίκος Φίλης αποχώρησε από το Υπουργείο Παιδείας και μαζί του οι εξαγγελίες περί 20.000 διορισμών σε βάθος τριετίας. Mάλιστα, ήταν 25η Οκτωβρίου, όταν σε εγκαίνια σχολείου και σε απάντηση διαμαρτυρόμενων εκπαιδευτικών τόνισε:

» Έχετε δίκιο να φωνάζετε ότι θέλουμε μόνιμους διορισμούς, θα τους έχουμε το Σεπτέμβριο». Ο νέος Υπουργός Παιδείας από την άλλη πλευρά γνωρίζει πράγματα και καταστάσεις αφού πριν αναλάβει το Υπουργείο Παιδείας συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς. Στην τελετή παράδοσης – παραλαβής αρκέστηκε να πει ότι πρέπει να λυθεί το θέμα των μόνιμων διορισμών. «Πολλές φορές η εμμονή των Θεσμών να πάρουμε πράσινο φως σε αυτά μας βάζει σε άλλες σκέψεις. Είμαστε πέρα του σταδίου του προβληματισμού. Μας βάζει σε άλλες σκέψεις».

Από τα λόγια λοιπόν του νέου Υπουργού φαίνεται ότι οι Θεσμοί έχουν στηλώσει τα πόδια τους και αν και τα νούμερα είναι υπέρ της ελληνικής πλευράς, παρ’ όλα αυτά δεν συνηγορούν σε προσλήψεις. Το θέμα των διορισμών, αν δεν υπάρξει κάποια σημαντική αλλαγή, μεταφέρεται μάλλον για το Σεπτέμβριο όχι του 2017 άλλα του 2018. Ο νέος υπουργός αναγνωρίζει το πρόβλημα αλλά όπως προκύπτει από την πρώτη του δημόσια τοποθέτηση είναι αρκετά φειδωλός και προβληματισμένος.

Στα παραπάνω να προσθέσουμε τη συνεχή αλλαγή στο χρονοδιάγραμμα για το νέο σύστημα διορισμών. Παλιότερα είχε πει ο κ. Φίλης ότι θα ξεκινούσε η συζήτηση μέσα στο καλοκαίρι, ώστε το Σεπτέμβριο να καταλήξουν σε νέο σύστημα.  Ο χρόνος μετατέθηκε το Νοέμβριο, με χρονοδιάγραμμα λήξης το Δεκέμβριο.  Για να δούμε τι θα πεί ο νέος Υπουργός για το χρονοδιάγραμμα;


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...