Home / Featured / Τι προέκυψε για τις προσλήψεις αναπληρωτών στην Α/θμια μετά από συναντήσεις στο Υπουργείο

Τι προέκυψε για τις προσλήψεις αναπληρωτών στην Α/θμια μετά από συναντήσεις στο Υπουργείο

Δημοσιεύτηκε: 9:40 μμ Νοέμβριος 10th, 2016  


ypep8-marousi-5
Ο ΠΑΣΑΔ ενημερώνει μετά τις σημερινές συναντήσεις με Δ/ντή Σπουδων, με Δ/ντή ΕΣΠΑ και Δ/ντή Ειδικής.
Συνάδελφοι, μετά την τελευταία μας ανακοίνωση η οποία εκνεύρισε πολλούς εντός κι εκτός Υπουργείου, ξύπνησε αρκετούς εντός κι εκτός Υπουργείου κι έγινε απαρχή πιέσεων και εξελίξεων εντός κι εκτός Υπουργείου, ακολούθησαν σήμερα ξεχωριστές συναντήσεις με καθέναν απ τους παραπάνω. Στην επιμονή μας για προσλήψεις και καθώς απαιτούσαμε συγκεκριμένες απαντήσεις κι όχι αοριστολογίες κι ευχολόγια, ακούσαμε πολλά και… κάπως διαφορετικά, σε ύφος και σε περιεχόμενο, απ’ ότι στις 2/11, μέρος των οποίων ανακοινώνεται παρακάτω:
Έχουμε τη διαβεβαίωση πως οι πιστώσεις των 24 ΠΕ70 ΖΕΠ που κόπηκαν στην Α’ φάση και αφορούσαν την Αν. Θεσσαλονίκη, θα πάνε σε Β’ φάση, χωρίς να έχει προσδιοριστεί αν αυτές θα παραμείνουν στην ίδια ή θ’ αλλάξουν περιοχή.
Στην ειδική αγωγή ΕΣΠΑ, οι 168 πιστώσεις για τμήματα ένταξης και ΣΜΕΑΕ με τους ανθρωπομήνες έφτασαν τις 235 και υπάρχουν ακόμη 89 πιστώσεις στο έργο της παράλληλης, επίσης από ανθρωπομήνες και μη ανάληψη υπηρεσίας.
Στις παραπάνω πιστώσεις θα προστεθεί κι ένα μέρος από τις 100 πιστώσεις που προβλέπονται για εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων στα ΚΕΔΔΥ.
Στην διαμαρτυρία μας για την μεγάλη καθυστέρηση των παραπάνω προσλήψεων μας απάντησαν πως υπήρξε κάποιο πρόβλημα με τα τεχνικά δελτία των ΚΕΔΔΥ και πως θα προσπαθήσουν μέχρι τις 15/11 να έχει λυθεί, για να προχωρήσουν πρώτα σ αυτές, αφού χρειάζονται ειδικό προσωπικό (ΠΕ71) και μετά στις υπόλοιπες. Σε περίπτωση που δεν τα καταφέρουν μέχρι την Τρίτη, θα προχωρήσουν σε ΣΜΕΑΕ και Τ.Ε. και υπόλοιπα παράλληλης.
Πιέζοντας για παραπάνω προσλήψεις αναφέραμε πως οι 100 πιστώσεις κρατικού για ειδική, που πλέον έχουν γίνει 150 με τους ανθρωπομήνες, είναι ελάχιστες και δεν μας ικανοποιούν, ο Δ/ντής της Ειδικής μας απάντησε πως δεν πρόκειται ο ίδιος να δεχτεί να είναι μόνον τόσες, μας υποσχέθηκε πως θα είναι σημαντικά παραπάνω, χωρίς να μπορεί να μας πει πόσες και πως αυτές πιθανόν θ’ αφορούν μόνο Τ. Ε.
Παραθέσαμε σε όλους με ποσοστά τις αυξομειώσεις στις προσλήψεις, όπως έχουν γίνει μέχρι σήμερα, κατ’ αντιστοιχία με τις περσινές:
ΠΕ06: +2%
ΠΕ08: +35%
ΠΕ11: -14%
ΠΕ19-20: +2%
ΠΕ16: +9%
ΠΕ32: +25%
ΠΕ60: +12%
ΠΕ70: -18%
(πηγή: xenesglosses)
τονίζοντας πως περίπου 2000 συνάδελφοι εξ όσων εργάζονταν το 2015-16, δηλαδή το 33% του συνόλου των περσινών προσληφθέντων δασκάλων, δεν έχουν προσληφθεί. Απαιτήσαμε ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ, την επιστροφή στον φυσικό μας χώρο απ τον οποίο έχουμε εξωπεταχτεί!!!
Πήραμε απαντήσεις οι οποίες κινούνταν σε θετική κατεύθυνση και οι οποίες θα ελεγχθούν ως προς το περιεχόμενό τους και την αξιοπιστία τους τις αμέσως επόμενες μέρες.
Συνάδελφοι, έχει ήδη ζητηθεί συνάντηση με τον νέο Υπουργό κι έχουμε βάλει σ αυτή ως κύρια αιτήματα, την άμεση ικανοποίηση του συνόλου των αιτημάτων για παράλληλη στήριξη, την άμεση κάλυψη των 540 κενών σε ΣΜΕΑΕ και τμήματα ένταξης, την άμεση επαναφορά του υπεύθυνου ολοήμερου και μόνιμους διορισμούς.

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...