Home / Featured / Μνημονιακές δεσμεύσεις για την εκπαίδευση. Αξιολόγηση, αναλογία μαθητών

Μνημονιακές δεσμεύσεις για την εκπαίδευση. Αξιολόγηση, αναλογία μαθητών

Δημοσιεύτηκε: 7:58 πμ Νοέμβριος 26th, 2016  


kathigitria

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Με αφορμή το γεγονός ότι ήρθε ξανά στην επικαιρότητα το θέμα της αξιολόγησης στην εκπαίδευση το οποίο ως ένα βαθμό συνδέετεαι και με τις προσλήψεις εκπαιδευτικών υπενθυμίζουμε στους εκπαιδευτικούς τα όσα αναφέρονταν στο σχετικό νόμο του Αυγούστου 2015 όσον αφορά τις δεσμεύσεις για την εκπαίδευση:

Με βάση τις συστάσεις της επανεξέτασης, οι αρχές θα εκπονήσουν επικαιροποιημένο εκπαιδευτικό σχέδιο δράσης και θα υποβάλουν προτάσεις για δράσεις το αργότερο έως τον Μάιο του 2016, οι οποίες θα εγκριθούν έως τον Ιούλιο του 2016, και εφόσον είναι δυνατόν, τα μέτρα θα πρέπει να τεθούν σε ισχύ πριν από το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017.
Ειδικότερα, οι αρχές δεσμεύονται
  • να ευθυγραμμίσουν τον αριθμό διδακτικών ωρών ανά μέλος του προσωπικού,
  • καθώς και την αναλογία μαθητών ανά τάξη και ανά εκπαιδευτικό, με τις βέλτιστες πρακτικές των χωρών του ΟΟΣΑ, το αργότερο έως τον Ιούνιο του 2018.

Ποια θα είναι τα πρώτα βήματα της αξιολόγησης. Τι θα κάνουν άραγε οι Περιφερειακοί Διευθυντές που αντιδρούσαν;

Αξιολόγηση
Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των σχολικών μονάδων θα συνάδει με το γενικό σύστημα αξιολόγησης της δημόσιας διοίκησης. Οι αρχές θα διασφαλίσουν τη δίκαιη μεταχείριση όλων των φορέων παροχής εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικών ιδρυμάτων,καθορίζοντας ελάχιστα πρότυπα.

 

Ένα σχόλιο

  1. ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΠΕΡΙΕΡΓΩΣ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ… ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΙΔΚΩΝ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΩΝ ΕΙΠΑΝ ΚΑΤΙ; ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΜΗΠΩΣ; ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΑΠΟ 2/2017 4000 ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ; ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ…

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...