Home / Featured / Κλειστά σχολεία και σχολεία που θα ανοίξουν αργότερα σήμερα (30/11) λόγω της κακοκαιρίας (συνεχής ενημέρωση)

Κλειστά σχολεία και σχολεία που θα ανοίξουν αργότερα σήμερα (30/11) λόγω της κακοκαιρίας (συνεχής ενημέρωση)

Δημοσιεύτηκε: 9:28 πμ Νοέμβριος 30th, 2016  


xioni_sch

Ρεπορτάζ xenesglosses.eu

Το xenesglosses.eu σας ενημερώνει για τις παρακάτω αποφάσεις Δήμων σχετικά με τα σχολεία που θα είναι κλειστά λόγω κακοκαιρίας. Πολλά σχολεία θα ανοίξουν με 1 ή και παραπάνω ώρες καθυστέρησης. Το άρθρο θα ανανεώνεται συχνά καθώς περιμένουμε επιδείνωση των καιρικών συνθηκών.

Κλειστά σχολεία και σχολεία που θα ανοίξουν αργότερα σήμερα Τετάρτη 30 Νοεμβρίου. 

Η Αστυνομική διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, προειδοποιεί τους οδηγούς ότι χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες στην επαρχιακή Οδό Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου) από το 18ο χλμ. έως το 28ο χλμ, στην επαρχιακή Οδό Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βίγλας) από το 8ο χλμ. έως το 25ο χλμ. και στον δρόμο που συνδέει το δημοτικό διαμέρισμα του Αετού με το Νυμφαίο Φλώρινας.

  • Με απόφαση του Δημάρχου Φλώρινας τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Φλώρινας, θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.
  • Μία διδακτική ώρα αργότερα  θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους, με απόφαση του δημάρχου Κοζάνης, Λευτέρη Ιωαννίδη, τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου, λόγω πρόβλεψης πολύ χαμηλών θερμοκρασιών και συνεχιζόμενης  χιονόπτωσης , την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου. Η ώρα προσέλευσης για τα νηπιαγωγεία θα είναι 9.20-9.30. Οι αίθουσες των σχολείων θα είναι κανονικά ανοιχτές  από τις 8.15 το πρωί, ενώ οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά. Τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ Αστικών Γραμμών  και των ΚΤΕΛ Κοζάνης θα τροποποιηθούν αναλόγως.
  • Να σημειωθεί ότι με ανακοίνωσή του ο Δήμος Εορδαίας τονίζει ότι “για Τετάρτη 30 Νοεμβρίου  2016 κανονικά θα λειτουργήσουν τα Σχολεία όλων των βαθμίδων(πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και οι Δημοτικοί παιδικοί σταθμοί) του Δήμου Εορδαίας. Οποιαδήποτε διαφορετική ενημέρωση οφείλεται σε παραπληροφόρηση”, προστίθεται στην ανακοίνωση του δήμου.
  • Με απόφαση του Δημάρχου Αμυνταίου, τα σχολεία Α βάθμιας και Β ́ βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αμυνταίου, θα λειτουργήσουν σήμερα Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016, μια ώρα αργότερα από το κανονικό τους πρόγραμμα, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.
  • Στον δήμο Γρεβενών, όλες οι σχολικές μονάδες θα ξεκινήσουν με μια ώρα καθυστέρηση.
  • Με απόφαση του Δημάρχου Βοΐου, Δημητρίου Λαμπρόπουλου, σήμερα, Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Δήμο Βοΐου θα ανοίξουν στις 9:00π.μ. Οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.
  • Με απόφαση του Δημάρχου Σερβίων Βελβεντού Αθανάσιου Κοσματόπουλου, τα σχολεία αύριο Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών, θα λειτουργήσουν ως εξής:
  1. ΔΕ Καμβουνίων – Λιβαδερού τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα λειτουργήσουν 2 ώρες αργότερα (10π.μ.), ενώ κλειστά θα παραμείνουν τα νηπιαγωγεία και οι παιδικοί σταθμοί.
  2. ΔΕ Βελβεντού τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης θα λειτουργήσουν 1 ώρα αργότερα  (9.05 π.μ.).
  3. ΔΕ Σερβίων τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα λειτουργήσουν 1 ώρα αργότερα, ενώ  τα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα λειτουργήσουν 2 ώρες αργότερα (λόγω μετακίνησης. μαθητών από άλλες Τοπικές Κοινότητες).
  • Με Απόφαση του Δημάρχου Καστοριάς οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Καλλικρατικού Δήμου Καστοριάς θα ξεκινήσουν την λειτουργία τους την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016 στις 9:15 π.μ. λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο Δήμο Καστοριάς.
  • Στον δήμο Άργους Ορεστικού, τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.
  • Με απόφαση του Δημάρχου Πρεσπών μετατίθεται η ώρα έναρξης των μαθημάτων σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Πρεσπών  σήμερα  Τετάρτη 30-11-2016 κατά μία ώρα λόγω ισχυρού παγετού και συνεχιζόμενης χιονόπτωσης.
  • Κλειστά και τα σχολεία σε Χορτιάτη, Φίλερο, Εξοχή, Ασβεστοχώρι, Ωραιόκαστρο, Μελισσοχώρι. Καλό θα είναι οι γονείς να επικοινωνούν με τις σχολικές μονάδες.
  • Δεν θα πραγματοποιηθεί η πρώτη ώρα μαθημάτων σε κανένα σχολείο του δήμου ενώ θα παραμείνουν κλειστά το 1ο και 2ο λύκειο Ωραιοκάστρου, το 1ο γυμνάσιο Ωραιοκάστρου καθώς επίσης ο παιδικός σταθμός του Μελισσοχωρίου.
  • Κλειστά θα παραμείνουν τα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια στη δημοτική ενότητα Χορτιάτη (Ασβεστοχώρι, Εξοχή, Χορτιάτη και Φίλυρο) σήμερα Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, λόγω της συνεχιζόμενης χιονόπτωσης και των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών. Στις δημοτικές ενότητες Πυλαίας και Πανοράματος τα σχολεία λειτουργούν κανονικά.
  • Με απόφαση του Δημάρχου Λέσβου, Σπύρου Γαληνού, λόγω των προβλημάτων και των ζημιών που δημιούργησαν οι έντονες βροχοπτώσεις, σήμερα  Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016, το Δημοτικό σχολείο Καλλονής και το Δημοτικό Σχολείο Κεραμίου θα παραμείνουν κλειστά και δεν θα λειτουργήσουν.

Πού χιονίζει

Χιονίζει κατά διαστήματα στις περιοχές βόρεια από το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης. Χιονόπτωση σημειώνεται στον δρόμο Πανοράματος – Χορτιάτη, όπου η κυκλοφορία γίνεται με δυσκολία, καθώς και στις περιοχές βόρεια της λίμνης Βόλβης (Λαγκαδίκια, Περιστερώνας, Γερακαρού). Η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο της Κεντρικής Μακεδονίας γίνεται κανονικά με εξαίρεση τον νομό Ημαθίας όπου χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες σε τμήμα της παλιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), καθώς και στους δρόμους προς και από τα χιονοδρομικά κέντρα Σελίου και 3-5 Πηγαδιών. Στη Δυτική Μακεδονία, αλυσίδες χρειάζονται στην επαρχιακή οδό Φλώρινας – Καστοριάς, μέσω Βίγλας και Βιτσίου και στην επαρχιακή οδό Αετού – Νυμφαίου Φλώρινας. Κλειστός είναι ο δρόμος Χορτιάτη – Αγίου Βασιλείου.

Ο χιονιάς έφθασε και στην Μαγνησία, κυρίως στα ορεινά του Πηλίου, όπου ξεκίνησε η χιονόπτωση και σταδιακά έχει αρχίσει να ασπρίζει στέγες και ύπαιθρο, αλλά χωρίς να υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα με τους δρόμους. Στον Βόλο ρίχνει χιόνι και τα θερμόμετρα δείχνουν 6 βαθμούς, ενώ η περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας, είναι έτοιμη με δεκάδες μηχανήματα να καθαρίσουν τους δρόμους εφ’ όσον χρειασθεί.

Ελαφρά χιονόπτωση σημειώνεται από τα ξημερώματα πάνω από το Περτούλι και στο δρόμο προς Χρυσομηλιά. Την εμφάνιση τους έκαναν και οι πρώτες νιφάδες στην Πάρνηθα.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και σήμερα σε όλα τα ορεινά, τα ημιορεινά της κεντρικής και νότιας Ελλάδας, καθώς και σε πεδινές περιοχές στα βόρεια.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...