Home / HEADER-NEWS / Εισοδηματική ενίσχυση οικογενειών με παιδιά σε δημόσια σχολεία

Εισοδηματική ενίσχυση οικογενειών με παιδιά σε δημόσια σχολεία

Δημοσιεύτηκε: 12:20 μμ Νοέμβριος 16th, 2016  


money

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 27 του Ν. 3016/2002 (ΦΕΚ 110 τ.Α/2002), σε οικογένειες Ελλήνων υπηκόων και υπηκόων κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν τέκνα που φοιτούν σε δημόσια σχολεία και το ετήσιο οικογενειακό εισόδημά τους δεν υπερβαίνει το ποσό των 3.000 € καταβάλλεται ετήσια οικονομική ενίσχυση ύψους τρακοσίων (300) ευρώ για κάθε παιδί μέχρι το πέρας της υποχρεωτικής εκπαίδευσής του και κατ’ ανώτατο όριο μέχρι και του 16ου έτους της ηλικίας του.

 Με την αριθμ. 2/46354/0026/2012 (ΦΕΚ 2204/τ.Β/26-2-2012) Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών καθορίσθηκε η διαδικασία και τα δικαιολογητικά για την καταβολή της.

 Η Γενική Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών του ΥΠ.Π.Ε.Θ. μεταβιβάζει πιστώσεις στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κατόπιν αιτημάτων τους, ώστε στη συνέχεια να προωθήσουν τις αιτήσεις των δικαιούχων στις κατά τόπου ΥΔΕ για την ενταλματοποίηση της δαπάνης.

 Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΕΘ κατανοεί τη σημαντικότητα του σχετικού αιτήματος και θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την προώθησή του σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία και στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δεδομένων.

Τα παραπάνω αναφέρονται σε γραπτή απάντηση του πρώην Υπουργού Παιδείας στη Βουλή.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...