Home / Featured / Ερωτήσεις και απαντήσεις για τη διαδικασία των διορισμών εκπαιδευτικών

Ερωτήσεις και απαντήσεις για τη διαδικασία των διορισμών εκπαιδευτικών

Δημοσιεύτηκε: 9:25 μμ Νοέμβριος 15th, 2016  


asep2

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Ξεκινά αύριο η διαδικασία κατάθεσης αιτήσεων για διορισμό 456 εκπαιδευτικών διοριστέων του ΑΣΕΠ 2008. Στο πλαίσιο αυτό παρουσιάζουμε μερικές ερωτήσεις και απαντήσεις για τη διαδικασία.

Tα βασικά έγγραφα:

Η ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΑΝΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΕΔΩ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Ποιες ειδικότητες αφορούν οι διορισμοί;

ΠΕ01, ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ09, ΠΕ11, ΠΕ12.01(.02), ΠΕ13, ΠΕ14.01(.06),ΠΕ15, ΠΕ17, ΠΕ18, ΠΕ19, ΠΕ20, ΠΕ32, ΠΕ33, ΠΕ34  και ΠΕ60

Πότε κατατίθενται οι αιτήσεις;

Οι αιτήσεις υποβάλλονται αποκλειστικά από την Τετάρτη 16 έως και την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016.

Υπάρχει περίπτωση να πάρουν επιλαχόντες;

Βεβαίως. Αν απομείνουν κενές θέσεις, αυτές θα καλυφθούν από ισάριθμους εκπαιδευτικούς που έλαβαν τη βαθμολογική βάση στον ίδιο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και με τη σειρά κατάταξής τους.

Και πως θα ξέρω αν πάρουν επιλαχόντες;

Θα ακολουθήσει νέα εγκύκλιος που λογικά θα αναφέρει και πόσοι από τους επιλαχόντες θα καταθέσουν αίτηση για τις κενές θέσεις καθώς και τις περιοχές.

Είμαι στους πίνακες αναπληρωτών. Τι χρειάζεται να προσκομίσω;

Η αίτηση-δήλωση, η οποία αποτελεί ταυτόχρονα και Υπεύθυνη Δήλωση του άρθρου 8 του ν.1599/1986, θα υποβληθεί σε μία μόνο Διεύθυνση αυτοπροσώπως ή με νόμιμα εξουσιοδοτημένο πρόσωπο.

Επισημαίνεται ότι για την υποβολή της αίτησης απαιτείται αποκλειστικά και μόνο η προσκόμιση του δελτίου ταυτότητας ή διαβατηρίου.

Αν δεν έχω καταθέσει αίτηση αναπληρωτή;

Κατ’εξαίρεση, οι εκπ/κοί οι οποίοι δεν υπέβαλαν αίτηση αναπληρωτή το σχολ. έτος 2016-2017, ήτοι δεν προσκόμισαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, οφείλουν να τα προσκομίσουν με την παρούσα πρόσκληση.

υ.α. με θέμα: «Πρόσκληση υποψήφιων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κλάδων Γενικής Εκπαίδευσης (πλην Μουσικών) για ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών και πρόσληψη ως προσωρινών αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών σχολικού έτους 2016-2017», ΜΕΡΟΣ Α ́ΚΕΦ. Δ. Ενότητα 2. ΒΑΣΙΚΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Πόσες περιοχές μπορώ να δηλώσω;

Οι υποψήφιοι μπορούν να δηλώσουν όσες περιοχές επιθυμούν, χωρίς περιορισμό και με τη σειρά που επιθυμούν, από τους συνημμένους πίνακες των περιοχών των κενών οργανικών θέσεων (βλέπε Παράρτημα ΙΙ) και διορίζονται με βάση τη σειρά κατάταξής τους στους πίνακες που είναι εγγεγραμμένοι και τις δηλώσεις προτίμησής τους.

Για να εξασφαλίσω διορισμό πρέπει να δηλώσω όλες τις περιοχές;

Προκειμένου, δε, να εξασφαλίσουν το διορισμό τους  θα πρέπει να δηλώσουν ονομαστικά όλες τις περιοχές, στις οποίες επιθυμούν να διοριστούν

Τι γίνεται αν δηλώσω λίγες περιοχές και τελικά δεν είμαι μέσα στους διοριστέους;

Σε περίπτωση μη απορρόφησής τους κατά την τρέχουσα διαδικασία διορισμών σχολικού έτους 2016-2017, λόγω μη εμφάνισής τους ή υποβολής περιορισμένου αριθμού προτιμήσεων, οι εκπαιδευτικοί θα απολέσουν οριστικά και αμετάκλητα το κατοχυρωμένο δικαίωμά τους για διορισμό στη δημόσια εκπαίδευση, μέσω του πίνακα διοριστέων του ΑΣΕΠ.

Ποιοι εκπαιδευτικοί δηλώνουν και από τις δυο βαθμίδες περιοχές;

Οι υποψήφιοι των κλάδων ΠΕ06  και ΠΕ07 δύνανται να επιλέξουν περιοχές και από τις δύο βαθμίδες εκπ/σης με τη σειρά που επιθυμούν.

Μπορώ να τροποποιήσω την αίτησή μου;

Καθ’ όλη τη διάρκεια της προθεσμίας υποβολής Αίτησης-Δήλωσης επιτρέπεται η τροποποίηση ή/και η ανάκληση της αίτησης.

Πόσοι είναι οι διοριστέοι ανά ειδικότητα που θα δουν τα ονόματα


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...