Home / HEADER-NEWS / Επίσκεψη του Τμήματος Αρχιτεκτονικής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης στην έκθεση «Η συνοικία των Εξοχών 1885-1912»

Επίσκεψη του Τμήματος Αρχιτεκτονικής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης στην έκθεση «Η συνοικία των Εξοχών 1885-1912»

Δημοσιεύτηκε: 12:13 μμ Νοέμβριος 25th, 2016  


visit-pic-1

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 25/11/2016

Επίσκεψη του Τμήματος Αρχιτεκτονικής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης στην έκθεση «Η συνοικία των Εξοχών 1885-1912»

Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου οι φοιτητές του Τμήματος Αρχιτεκτονικής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την έκθεση «Η συνοικία των Εξοχών 1885-1912» στο Πολιτιστικό Κέντρο του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του μαθήματος “History and Theory 1” του προγράμματος σπουδών τους.

visit-pic-2

Η έκθεση παρουσιάζει τη συνοικία των Εξοχών που αποτελούσε την πρώτη περιοχή όπου επεκτάθηκε η Θεσσαλονίκη εκτός των τειχών, στο πλαίσιο της ανάπτυξης και του εκσυγχρονισμού της πόλης το δεύτερο μισό του 19ου αιώνα. Παρουσιάζεται ο μετασχηματισμός ενός συνόλου εξοχικών κατοικιών σε μία αυτόνομη και εντυπωσιακή συνοικία και αναδεικνύεται το πλούσιο κτηριακό απόθεμα –που σε μεγάλο βαθμό δεν σώζεται σήμερα- το αρχιτεκτονικό στυλ και ο τρόπος ζωής της κοσμοπολίτικης κοινωνίας της πόλης.

visit-pic-4

Οι φοιτητές είδαν χάρτες και σχέδια, περιεργάστηκαν καρτ-ποστάλ και φωτογραφίες δρόμων και κτηρίων που έχουν αλλάξει ή δεν υπάρχουν πια και μπόρεσαν να διαμορφώσουν μια εικόνα για την παλαιά κατάσταση της συνοικίας. Επίσης, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην έκθεση από τον επιμελητή της, τον καθηγητή του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Βασίλη Κολώνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Μητροπολιτικό Κολλέγιο προσφέρει το πρώτο και μοναδικό bachelor Αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα, με την πιστοποίηση του Royal Institute of British Architects (Βασιλικό Ινστιτούτο Βρετανών Αρχιτεκτόνων).

Περισσότερα στο www.mitropolitiko.edu.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...