Home / Featured / Επί ποδός πολέμου 65.000 εκπαιδευτικοί για τροποποίηση ή και απόσυρση του νόμου Φίλη

Επί ποδός πολέμου 65.000 εκπαιδευτικοί για τροποποίηση ή και απόσυρση του νόμου Φίλη

Δημοσιεύτηκε: 11:46 πμ Νοέμβριος 21st, 2016  


apergia

Ρεπορτάζ xenesglosses.eu

Στη χθεσινή συνάντηση Γαβρόγλου – Θεσμών η οποία διακόπηκε χθες (Κυριακή) και θα συνεχιστεί σήμερα, δεν συζητήθηκε το αίτημα του Υπ. Παιδείας για 20.000 διορισμούς. Οι θεσμοί επέμειναν στην τροποποίηση του νόμου Φίλη για την ιδιωτική εκπαίδευση και ειδικά στο σκέλος για τις απολύσεις εκπαιδευτικών, κάτι που προκάλεσε έκτακτο Δ.Σ. της ΟΙΕΛΕ σήμερα στις 16.00.

Σήμερα θα γίνει και η παρουσίαση του τριετούς προγράμματος Γαβρόγλου για την Παιδεία, μέρος του οποίου είναι και οι μόνιμοι διορισμοί.

Νέα συνάντηση με τους Θεσμούς θα έχει σήμερα το απόγευμα ο υπουργός Παιδείας. Κώστας Γαβρόγλου, αμέσως μετά το τετ α τετ με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στις 18:00.

Η Παιδεία δεν ήταν στην αρχική ατζέντα της διαπραγμάτευσης, ωστόσο η χθεσινοβραδινή εμπλοκή για τη ρύθμιση περί απολύσεων στην ιδιωτική εκπαίδευση χρήζει περαιτέρω διαπραγμάτευσης.

Από το πρωί διεξάγονται συνεχείς διαβουλεύσεις στο ΥΠΠΕΘ για τη συγκρότηση μιας αντιπρότασης από την ελληνική πλευρά. Σημειωτέον, η ψηφισμένη ρύθμιση υπάγει τον έλεγχο των απολύσεων στα υπηρεσιακά συμβούλια εκπαίδευσης. Οι Θεσμοί, σε ευθεία σύμπλευση με τους σχολάρχες, ζητούν αναιτιολόγητες απολύσεις (εκτός ατζέντας πριν την ψήφιση του νόμου).

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Αλ. Κόπτσης: Μετά το 2023 το νέο σύστημα διορισμών

Από το υπουργείο Παιδείας πάντως ξεκαθαρίζεται ότι δεν κάνουν πίσω στο ζήτημα της αιτιολόγησης. Υποστηρίζουν την αναγκαιότητα να υπάρχει έλεγχος, αφήνοντας πάντως ανοιχτό το ενδεχόμενο ρύθμισης της με έναν (ή περισσότερους) διαφορετικό τρόπο. Κατά τις πληροφορίες, δεν αποκλείεται να μην κλείσει πάντως το ζήτημα σε αυτή την αξιολόγηση. Υπουργεία Παιδείας και Οικονομικών βρίσκονται σε συνεχείς συζητήσεις.

Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για άσκηση πιέσεων από τους Θεσμούς όσον αφορά στο θέμα των παρεκκλίσεων από το ωρολόγιο πρόγραμμα. Εκπαιδευτικοί κύκλοι καταγγέλλουν ότι δεν τίθεται ζήτημα περιορισμού τους με το νόμο, απλά υποχρεώνει τους σχολάρχες να δηλώνουν δραστηριότητες και προσωπικό.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Πανελλήνιες 2022: Οδηγίες για τους υποψήφιους με το 10%

ΕΠΙ ΠΟΔΟΣ ΠΟΛΕΜΟΥ 65.000 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Μετά τη χθεσινοβραδινή συνάντηση του Υπουργού Παιδείας με τους εκπροσώπους των δανειστών και τις διαρροές εκ μέρους εργοδοτικών κύκλων για απόσυρση του Νόμου Φίλη για την ιδιωτική εκπαίδευση ο κλάδος των ιδιωτικών τίθεται σε κατάσταση ετοιμότητας.

Σήμερα το απόγευμα στις 4:00 μ.μ. συγκαλείται έκτακτο Δ.Σ. ΟΙΕΛΕ με αντικείμενο:

1) Τη σύγκληση Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας για το ερχόμενο Σάββατο 26/11, ώστε το σύνολο των εκπαιδευτικών που εργάζονται σε ιδιωτικά σχολεία, φροντιστήρια Δ.Ε. και ΚΞΓ να προχωρήσουν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες (κινητοποιήσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας κ.λπ.) για να αντιμετωπιστεί η ασφυκτική πίεση που ασκούν οι εκπρόσωποι των δανειστών μετά από απαίτηση των επιχειρηματικών της εκπαίδευσης για την απόσυρση του νόμου Φίλη.

2) Για να γίνει προγραμματισμός ενεργειών την τρέχουσα εβδομάδα (ενημερώσεις σχολείων, επαφές με κόμματα και φορείς κ.λπ.)


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Τρόπος εξέτασης των μαθημάτων ΓΕΛ

Τα θέματα των προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων των ΓΕΛ περιλαμβάνουν ποικιλία ερωτήσεων ...