Τελευταία Νέα

Τετάρτη, 25/11/2020, 12:45


Home / HEADER-NEWS / Διαμαρτυρία για τις τοποθετήσεις ειδικοτήτων και αίτημα ακύρωσής τους από τον Περιφερεικό Διευθυντή Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κρήτης

Διαμαρτυρία για τις τοποθετήσεις ειδικοτήτων και αίτημα ακύρωσής τους από τον Περιφερεικό Διευθυντή Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κρήτης

Δημοσιεύτηκε: 6:39 μμ Νοέμβριος 28th, 2016  


letter

Σύλλογος Εκπ/κων                                                                  Σητεία  15/11/2016

Α/θμιας Εκπ/σης Σητείας «ο Μύσων»                                            ΑΠ: 151

Προς:

-Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κρήτης

– Διεύθυνση Π.Ε.  Λασιθίου

-ΔΟΕ                                                             

-Δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία

– όλους τους συναδέλφους

-ΜΜΕ

 

Ανδρέα Παπανδρέου

Τηλ. 6976970367

e-mail: sepes.myson@gmail.com

«Διαμαρτυρία για τις τοποθετήσεις ειδικοτήτων και αίτημα ακύρωσής τους από τον Περιφερεικό  Διευθυντή Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κρήτης»

Στη συνεδρίαση που πραγματοποίησε  το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Σητείας «ο Μύσων» αποφάσισε ομόφωνα να στηρίξει τη διαμαρτυρία του αιρετού Αλεξάκη Αλέξανδρου για τις τοποθετήσεις ειδικοτήτων. Σύμφωνα με τη διαμαρτυρία δεν πραγματοποιήθηκε ΠΥΣΠΕ για να καθοριστούν τα κενά ειδικοτήτων ΠΕ08 και ΠΕ32. Στις τοποθετήσεις βγήκαν ομάδες σχολείων οι οποίες δόθηκαν στους συναδέλφους για να επιλέξουν προκειμένου να τοποθετηθούν. Ζητούμε να τηρείται η διαδικασία όπως προβλέπεται. Ορισμός των κενών βγαίνει αποκλειστικά από το ΠΥΣΠΕ σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

 Ο αιρετός ζήτησε να τηρηθεί η διαδικασία που προβλέπεται από τον 50/96 και 100/97 σύμφωνα με την οποία συμπληρώνουν ωράριο με σειρά προτίμησης και τοποθετούνται με γνώμονα τα μόρια μετάθεσης. Ακόμα είναι μείζον ζήτημα στη συμπλήρωση ωραρίου να δίνονται οι ώρες κάθε σχολείου στους συναδέλφους οι οποίοι θα επιλέγουν που επιθυμούν να συμπληρώσουν το ωράριό τους. Η δημιουργία ομάδας σχολείων, χωρίς να έχουν οριστεί λειτουργικά κενά από το ΠΥΣΠΕ, δεν προβλέπεται από πουθενά. Η συμπλήρωση γίνεται αποκλειστικά από το ΠΥΣΠΕ στο οποίο συμμετέχουν οι αιρετοί  εκπρόσωποι των συναδέλφων των οποίων αρμοδιότητα είναι να προασπίζονται τη διαφάνεια σε κάθε διαδικασία υπηρεσιακών μεταβολών.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Σητείας «ο Μύσων» Ζητά από τον Περιφεριακό Διευθυντή ΠΕ και ΔΕ Κρήτης :

 

  1. Στις ενέργειες του Δ/ντή Εκπ/σης που έγιναν για τον προσδιορισμό λειτουργικών κενών χωρίς έγκριση του ΠΥΣΠΕ να παρεμβαίνει άμεσα η Περιφερειακή Δ/νση Κρήτης και να ακυρώνει τις αποφάσεις αυτές.

 

  1. Η συμπλήρωση ωραρίου ειδικοτήτων είναι αποκλειστικά αρμοδιότητα του ΠΥΣΠΕ όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία (ν. 50/96 όπως συμπληρώνεται από τον 100/97). Η προσυπογραφή τους ένα μήνα αργότερα από το ΠΥΣΠΕ υποβιβάζει το όργανο και παρακάμπτει τους  θεσμούς. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να παρέμβει η Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης  και να ακυρώσει τις αποφάσεις.

Για το Δ.Σ.

    Ο Πρόεδρος                                                            Η Γεν. Γραμματέας

Αλεξάκης Αλέξανδρος                                                           Σαντιμπαντάκη Ελένη

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Πρόσκληση για αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε σχολικές μονάδες εξωτερικού

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Τα 220 μέλη ΕΕΠ του κλάδου ΠΕ23-Ψυχολόγων που προσλαμβάνονται για το διδακτικό έτος 2020-2021

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι προσλαμβάνονται 220 μέλη ΕΕΠ ...