Home / Featured / Από σήμερα δικαιολογητικά και αιτήσεις για τις κατατακτήριες εξετάσεις

Από σήμερα δικαιολογητικά και αιτήσεις για τις κατατακτήριες εξετάσεις

Δημοσιεύτηκε: 7:39 μμ Νοέμβριος 1st, 2016  


katataxi

Σήμερα ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών των πτυχιούχων που επιθυμούν να καταταγούν σε τμήματα των ΑΕΙ. Η προθεσμία λήγει στις 15 Νοεμβρίου και οι κατατακτήριες εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν το διάστημα 1-20 Δεκεμβρίου.

Τα τμήματα υποδοχής ανακοινώνουν το πρόγραμμα των εξετάσεων 10 ημέρες πριν από την εξέταση του πρώτου -εκ των τριών- μαθημάτων. Οι εισακτέοι ανέρχονται στο 12% επί του συνολικού αριθμού, ενώ το εξάμηνο κατάταξης πτυχιούχων σε τμήμα ορίζεται από τη Γενική Συνέλευση της Σχολής και δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο του 7ου εξαμήνου για Τμήματα Σχολών εξαετούς φοίτησης ή του 5ου εξαμήνου για Τμήματα Σχολών πενταετούς ή τετραετούς φοίτησης.

Υπενθυμίζεται πως με απόφαση της συνέλευσης του τμήματος υποδοχής οι κατατασσόμενοι απαλλάσσονται από την εξέταση μαθημάτων ή ασκήσεων του προγράμματος σπουδών που διδάχθηκαν πλήρως ή επαρκώς στο τμήμα ή τη σχολή προέλευσης. Επιπλέον απαλλάσσονται από την εξέταση των μαθημάτων στα οποία εξετάστηκαν για την κατάταξή τους, εφόσον τα μαθήματα αυτά αντιστοιχούν σε μαθήματα του προγράμματος σπουδών του τμήματος υποδοχής.

Ξεκινούν οι κατατακτήριες. Πως θα δώσετε Κατατακτήριες Εξετάσεις. Προθεσμίες αιτήσεων και όλη η πληροφόρηση


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...