Home / HEADER-NEWS / Ανοιχτή επιστολή με «μισά λόγια» από τον ΠΑΣΑΔ για «συναδέλφους» που τους στοχοποιούν

Ανοιχτή επιστολή με «μισά λόγια» από τον ΠΑΣΑΔ για «συναδέλφους» που τους στοχοποιούν

Δημοσιεύτηκε: 4:20 μμ Νοέμβριος 4th, 2016  


kathanaplirotesdaskaloi
ΠΑ.Σ.Α.Δ – ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ
Αριθμός Μητρώου Σωματείων Πρωτοδικείου Θηβών: 912/2016
Αριθμός Εγκριτικής Διάταξης : 11/2016
Email:pasadask@gmail.com
Συνάδελφοι, σήμερα οι μισοί σχεδόν αναπληρωτές δάσκαλοι απ όσους δούλεψαν πέρυσι δεν έχουν προσληφθεί και οι δυνατότητες να δουλέψουν είναι από λιγοστές έως ανύπαρκτες.
Μας θυμώνει αυτό, όμως πολύ περισσότερο μας εξοργίζει το ότι ακόμη και μετά από τα όσα εις βάρος της εκπαίδευσης αλλά και του κλάδου μας συντελούνται, γινόμαστε επιπλέον στόχοι… «συναδέλφων», οι οποίοι στον  αποκλεισμό μας από το δημοτικό σχολείο, τον φυσικό μας χώρο(!) βρίσκουν τη λύση στα δικά τους, υπαρκτά ή όχι, προβλήματα.
Δεν λειτουργήσαμε ποτέ έτσι. Σε καμία λογική σκεπτόμενων εκπαιδευτικών δε χωρά αυτός ο τρόπος αντιμετώπισης της πραγματικότητας. Θεωρούμε τη στάση αυτή εξόχως αναξιοπρεπή, αντισυναδελφική και ήττα της ακαδημαϊκής σκέψης.
Αντιστεκόμαστε στον θυμό μας και στις πιέσεις των συναδέλφων για πιο επιθετική τοποθέτηση στο θέμα.
Υπενθυμίζουμε όμως σε όλους το αξίωμα δράσης-αντίδρασης και το μη ανεξάντλητο της υπομονής κι ελπίζουμε πως δε θα χρειαστεί να ασχοληθούμε μ’ αυτό ξανά.
ΠΑΣΑΔ

 

5 Σχόλια

  1. Οταν λες μισα λογια τι εννοεις? εγω αντiλαμβανομαι το καθαρο μηνυμα που εκπεμπει, δεν λεει μισολογα. Πως αιτιολογεις τον τιτλο?

    • » γινόμαστε επιπλέον στόχοι… «συναδέλφων», οι οποίοι στον αποκλεισμό μας από το δημοτικό σχολείο, τον φυσικό μας χώρο(!) βρίσκουν τη λύση στα δικά τους, υπαρκτά ή όχι, προβλήματα.»
      Να τους κατονομάσουν ειδικά αν πρόκειται για άλλους κλάδους και να αναφερθούν ονόματα….

      • Μάλλον κατέβηκες απο τον πλανήτη Αρη, κανε μια ‘βολτα’ στις εκπαιδευτικές σελίδες στο φβ τυπου… ΕΣΠΑ και θα καταλάβεις για τι στοχοποίηση μιλάνε οι Δάσκαλοι, τι μένος υπάρχει. Κρουεις ανοικτες θυρες αν ρωτας ποιοι στοχοποιουν τους δασκαλους, μεσα κ έξω απο το υπουργείο. Αποδειξη? οι φετινές προσληψεις. πάνω απο 2000 μειωμένες στους πε70.

        • Ας τα γράψουν καθαρά…. δεν φταίει κανένας αλλά η νομοθεσία που προώθησε το Υπουργείο και μόνο για το ολοήμερο με στόχο τις περικοπές πιστώσεων και τη νομιμοποίηση των μη προσλήψεων. Στόχος είναι το Υπουργείο και κανένας άλλος…

          • Όποιος ασχολείται υποτυπωδώς με τα εκπαιδευτικά αντιλαμβάνεται την… καθαρότητα της ανακοίνωσης και τον στόχο. Και βέβαια είναι συγκεκριμένα πρόσωπα του υπουργείου υπαίτιοι της φετινής πανωλεθρίας των ΠΕ70, η βρώμα από το κεφάλι του ψαριού ξεκινά και μετα πάει στα …λέπια.

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...