Home / Χωρίς κατηγορία / Αδιαπραγμάτευτη η υποχρέωση των ιδιωτικών σχολείων να αποστέλλουν στοιχεία στο MySchool

Αδιαπραγμάτευτη η υποχρέωση των ιδιωτικών σχολείων να αποστέλλουν στοιχεία στο MySchool

Δημοσιεύτηκε: 1:27 μμ Νοέμβριος 28th, 2016  


ypep8-marousi-5

Μαρούσι, 29 Νοεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Απάντηση του Υπουργείου στο Σύνδεσμο Ιδιωτικών Σχολείων για το My school

Με αφορμή την προσφυγή του Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολείων προς την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για τη λειτουργία του My school και όσα ανυπόστατα επικαλούνται σ’ αυτήν, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων δηλώνει:

Το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία του My school είναι σαφές και αυστηρό ώστε να προστατεύονται πλήρως τα προσωπικά δεδομένα των μαθητών και των γονιών τους, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από την τριετή άψογη λειτουργία του.

Η υποχρέωση των Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Σχολείων με βάση το ν. 4415/2016 να αποστέλλουν τα στοιχεία στο My school, όπως πράττουν και τα δημόσια σχολεία είναι αδιαπραγμάτευτη και η μη τήρησή της παράνομη.

Η προσπάθεια εκ μέρους των Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Σχολείων να ακυρώσουν με διάφορα επικοινωνιακά τεχνάσματα την εφαρμογή του νόμου, είναι και αναποτελεσματική και ύποπτη σε ό,τι αφορά στην τελική επιδίωξή τους.

Ο νόμος θα εφαρμοστεί προς κάθε κατεύθυνση.

Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΕΔΩ

ΠΑΡΑΚΑΤΩ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Σας γνωρίζουμε ότι με τα συνημμένα διαδοχικά έγγραφα το ΥΠΠΕΘ ζητεί από τα ιδιωτικά σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να καταχωρούν, από το σχολικό έτος 2016 – 2017, στην ενιαία κεντρική βάση δεδομένων «my School», μεγάλο όγκο απλών και ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων των μαθητών μας των οικογενειών τους και των εκπαιδευτικών.

Κατά την άποψή μας, η κείμενη νομοθεσία απαγορεύει την περί ης ο λόγος υποχρεωτική καταχώριση -και μάλιστα χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση των υποκειμένων- σε ένα κεντρικό «Υπέρ-Αρχείο» και, παράλληλα, εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους ως προς την ασφάλεια των δεδομένων, που στο μεγαλύτερο μέρος τους αφορούν σε ανήλικα παιδιά και τις οικογένειές τους. Για το λόγο αυτό ασκήσαμε τη συνημμένη Προσφυγή-Καταγγελία ενώπιον της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού χαρακτήρα.

Ενόψει της ιδιαίτερης σοβαρότητας του θέματος και της επιβαλλόμενης άκρας ευαισθησίας κατά την αντιμετώπισή του, παρακαλούμε:

α) για την προσωρινή αναστολή της καταχώρισης μέχρι την έκδοση της απόφασης/γνωμοδότησης της Αρχής επί της προσφυγής μας, προκειμένου να προστατευθούν οι χιλιάδες ανήλικοι μαθητές μας, οι οικογένειές τουςκαι οι εκπαιδευτικοί των σχολείων μας από την επέλευση μη επανορθώσιμης βλάβης που εξ ορισμού συνεπάγεται η πιθανολογούμενη παράνομη επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων τους και ενδεχόμενη διαρροή ή άλλης μορφής αθέμιτη επεξεργασία τους.

β) όπως ορίσετε συνάντηση με αντιπροσωπεία μας, ώστε να σας εκθέσουμε και προφορικά τις απόψεις μας και να παράσχουμε οποιεσδήποτε διευκρινίσεις κρίνετε σκόπιμες.

Με τιμή

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Ο πρόεδρος Χαράλαμπος Κυραιλίδης  

Ο Γενικός Γραμματέας Αλκιβιάδης Παναγιωτόπουλος


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Μετάταξη εκπαιδευτικών από κλάδο σε κλάδο της Αθμιας και από κλάδο της Βθμιας σε κλάδο της Αθμιας

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως απόφαση για τη μετάταξη εκπαιδευτικών από κλάδο ...