Home / Featured / Ξεκινάνε βεβιασμένα τα πρώτα μαθήματα για τους πρόσφυγες σε 6 μόνο δομές και 20 σχολεία

Ξεκινάνε βεβιασμένα τα πρώτα μαθήματα για τους πρόσφυγες σε 6 μόνο δομές και 20 σχολεία

Δημοσιεύτηκε: 9:27 πμ Οκτώβριος 6th, 2016  


metanastis

Σχόλιο xenesglosses.eu

Ενώ αναμένουμε τις πρώτες προσλήψεις εκπαιδευτικών για προσφυγόπουλα (αύριο Παρασκευή) μετά από αλλεπάλληλες αλλαγές της εγκυκλίου και την επέκταση του χρονικού ορίου αιτήσεων έως σήμερα, το Υπουργείο θέλει τους εκπαιδευτικούς που θα προσληφθούν αύριο, να διακτινιστούν και να είναι έτοιμοι να διδάξουν τη Δευτέρα 10/10. Όλα αυτά χωρίς ενημέρωση, χωρίς κάποιο σεμινάριο μία επιμόρφωση, γρήγορα προκειμένου να κερδηθεί άλλο ένα στοίχημα, μιας και το προηγούμενο για την κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία από την πρώτη μέρα δεν κερδήθηκε. Καλή επιτυχία στους εκπαιδευτικούς που θα αναλάβουν αυτό το έργο.

Στις 10 Οκτωβρίου αναμένεται να ανοίξουν τα σχολεία για τα παιδιά των προσφύγων. Η λειτουργία των Δομών Υποδοχής Εκπαίδευσης Προσφύγων βρίσκεται στην τελική ευθεία, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

«Η εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων υπακούει στις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας για την περίθαλψη και το δικαίωμα στην εκπαίδευση, στην εθνική νομοθεσία και στο αίσθημα του ελληνικού λαού, φιλοξενίας, αλληλεγγύης και αγάπης προς τους πρόσφυγες και τα παιδιά τους», τόνισε ο υπουργός, Νίκος Φίλης.

Όπως ανακοινώθηκε, από την ερχόμενη Δευτέρα θα λειτουργήσουν οι πρώτες δομές σε δύο κέντρα φιλοξενίας της Αττικής, σε δυο της Θεσσαλονίκης, σε ένα στην Ήπειρο, σε ένα στην Εύβοια, καθώς και σε 20 σχολεία. Συνολικά 1.500 παιδιά θα δώσουν το «παρών» αρχικά, την πρώτη ημέρα του σχολείου. «Η σταδιακή λειτουργία των υπολοίπων κέντρων, ακολουθεί την πρόοδο της εμβολιαστικής κάλυψης του υπουργείου Υγείας», επεσήμανε ο γ.γ. του υπουργείου, Γιάννης Παντής


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...