Home / Featured / Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα Μεταπτυχιακά χωρίς τη διάταξη για τα Διδασκαλεία. Όλες οι αλλαγές

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα Μεταπτυχιακά χωρίς τη διάταξη για τα Διδασκαλεία. Όλες οι αλλαγές

Δημοσιεύτηκε: 10:21 πμ Οκτώβριος 29th, 2016  


ptyxio

Στην Βουλή πρόκειται να κατατεθεί μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου το νομοσχέδιο που αλλάζει το θεσμικό πλαίσιο για τα μεταπτυχιακά.

Ήδη όπως γράφει η «Αυγή» το νομοσχέδιο κατατέθηκε χθες στην Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή (ΚΕΝΕ).

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, σε σχέση με το αρχικό κείμενο στο τελικό θα περιλαμβάνονται μεταπτυχιακά που οδηγούν σε διδακτορικό και μεταπτυχιακά επαγγελματικής εξειδίκευσης που άπτονται του αντικειμένου διάφορων επαγγελματικών ομάδων (μηχανικών, χρηματοοικονομικών κ.ά.) και που δεν οδηγούν αυτομάτως σε διδακτορικές σπουδές θα περιλαμβάνει η τελική μορφή του νομοσχεδίου για τα μεταπτυχιακά, που, σύμφωνα με πληροφορίες, χθες έφτασε στα χέρια της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για την τελική επεξεργασία.

Συγκεκριμένα, τα μεταπτυχιακά της πρώτης κατηγορίας είναι δωρεάν και μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις μπορεί να υπάρξει τέλος εγγραφής 500 ευρώ, κατόπιν αιτιολογημένου και εγκεκριμένου από το υπουργείου προϋπολογισμού.

Για τα μεταπτυχιακά επαγγελματικής εξειδίκευσης μπορεί να δικαιολογηθεί τέλος εγγραφής ως τρεις φορές το ποσό -πάντα ύστερα από έλεγχο.

Όσο για τις αμοιβές των καθηγητών, κατά τις πληροφορίες, υποχρεούνται να διδάσκουν δωρεάν στο πρώτο μεταπτυχιακό και στη συνέχεια η αμοιβή τους δεν ξεπερνάει το 50% του βασικού μισθού καθηγητή α’ βαθμίδας.

Αλλαγές σημαντικές δεν θα υπάρξουν στη διασύνδεση ΑΕΙ και ερευνητικών κέντρων, ενώ παραμένει η δυνατότητα επίβλεψης διδακτορικών σε καθηγητές ΤΕΙ και ερευνητές, όπως προέβλεπε το ν/σ της διαβούλευσης.

Δεν θα περιλαμβάνει τη διάταξη για την αναγνώριση των διδασκαλείων ως μεταπτυχιακών τίτλων.

https://www.aftodioikisi.gr/


 

Ένα σχόλιο

  1. Πολύ σωστή απόφαση πάρθηκε!

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...