Home / HEADER-NEWS / Σύσταση 2.223 οργανικών θέσεων στην Π.Ε. Ενημέρωση για τις προσλήψεις στην Π.Ε.

Σύσταση 2.223 οργανικών θέσεων στην Π.Ε. Ενημέρωση για τις προσλήψεις στην Π.Ε.

Δημοσιεύτηκε: 11:47 πμ Οκτώβριος 17th, 2016  


sxoleio

Σύσταση των 2223 οργανικών θέσεων των μη κοινών ειδικοτήτων στην ΠΕ

Υπεγράφη από τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών κ.Χουλιαράκη η Κ.Υ.Α. για τη σύσταση των 2223 οργανικών θέσεων των μη κοινών ειδικοτήτων στην ΠΕ.Η απόφαση προωθείται για δημοσίευση σε ΦΕΚ.

Αμέσως μετά θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τους μόνιμους διορισμούς των διοριστέων του 2008.Είναι αυτονόητο ότι οι θέσεις αυτές θα δοθούν για τις μεταθέσεις του 2017 και για τις τοποθετήσεις.

Σημαντική θετική εξέλιξη αποτελεί η σύσταση των 2223 οργανικών θέσεων των μη κοινών ειδικοτήτων στην ΠΕ.Κι αυτό γιατί θα δοθεί η δυνατότητα σε χιλιάδες συναδέλφους που μετατάχτηκαν υποχρεωτικά και σε μια νύχτα με τις γνωστές διαδικασίες του Αρβανιτόπουλου -και ήταν κυριολεκτικά στον αέρα-να τοποθετηθούν οργανικά και να λήξει έτσι η τρίχρονη εργασιακή τους ομηρεία.

Για να γίνει πραγματικότητα η σύσταση των θέσων -όσο κι αν φαντάζει αυτονόητο,αφού πρόκειται για μεταφορά πιστώσεων από τη β/θμια στην α/θμια κι όχι για νέες θέσεις-χρειάστηκαν τρία και πλέον χρόνια παραστάσεων,δισμαρτυριών ,κινητοποιήσεων ,νομικών προσφυγών κλπ.

Μαζί με τις 1686 οργανικές θέσεις που έγιναν πέρυσι για τις κοινές ειδικότητες το σύνολο των νέων οργανικών θέσεων ειδικοτήτων που δημιουργήθηκαν στην ΠΕ τα δυο τελευταία χρόνια ανέρχεται σε 3909 συνολικά.

Μετά τη σύσταση των νέων οργανικών θέσεων είναι αυτονόητο ότι για πρώτη φορά θα γίνουν ,την επόμενη χρονιά,μεταθέσεις των μη κοινών ειδικοτήτων της ΠΕ.

Διορισμός διοριστέων 2008

Μετά τη σύσταση των 2223 οργανικών θέσεων των μη κοινών ειδικοτήτων στην ΠΕ αίρεται και το τελευταίο εμπόδιο για τον μόνιμο διορισμό των 490 διοριστέων συναδέλφων (34 ΠΕ και 456 ΔΕ)του 2008.

Η Κ.Υ.Απόφαση ήδη έχει σταλεί στο εθνικό τυπογραφείο και αμέσως μετά τη δημοσίευσή της θα εκδοθεί η προκήρυξη ,προκειμένου να υποβάλλουν αιτήσεις οι συνάδελφοι.

Είναι,πλέον,θέμα λίγων ημερών η ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Προσλήψεις αναπληρωτών

Δεν αναμένεται να γίνουν προσλήψεις αναπληρωτών σήμερα ,ούτε στην ΠΕ ούτε στη ΔΕ.

Οι 450 προσλήψεις για ΖΕΠ πιθανόν να γίνουν στο τέλος της βδομάδας ή στις αρχές της επόμενης.

Οι760 προσλήψεις της παράλληλης στήριξης θα γίνουν την 1η του Νοέμβρη.Αμέσως μετά θα γίνουν 180 περίπου προσλήψεις για ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ.

Οι προσλήψεις για τις προσφυγικές δομές-350 πιστώσεις για την ΠΕ- καθυστερούν ,επειδή δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη όλες οι διακασίες ένταξης των παιδιών των προσφύγων στο εκπαιδευτικό σύστημα.

Παράλληλα ετοιμάζεται και τροποποιητική απόφαση ,σχετικά με το πρόγραμμα και την εκπαίδευση αυτών των μαθητών,η οποία θα δημοσιευθεί τις επόμενες μέρες.

Δ.Μπράτης facebook


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...