Home / HEADER-NEWS / Συντονιστική επιτροπή μεταταγμένων Ν.4172/13: Οριστικές τοποθετήσεις τώρα και για όλους τους μεταταγμένους ΠΕ6,ΠΕ11, ΠΕ16

Συντονιστική επιτροπή μεταταγμένων Ν.4172/13: Οριστικές τοποθετήσεις τώρα και για όλους τους μεταταγμένους ΠΕ6,ΠΕ11, ΠΕ16

Δημοσιεύτηκε: 9:36 πμ Οκτώβριος 29th, 2016  


metatheseis

Χαιρετίζουμε την Υπουργική απόφαση σύστασης των κλάδων και των οργανικών θέσεων των μη κοινών ειδικοτήτων της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης , ωστόσο το ζήτημα το μετατάξεων του Ν. 4172/2013 δεν έχει λήξει με την διευθέτηση όλων των θεμάτων, όσο ακόμα μένουν χωρίς οριστική τοποθέτηση μεταταγμένοι εκπαιδευτικοί των κοινών ειδικοτήτων (ΠΕ06, ΠΕ11 και ΠΕ16).

Επειδή και οι εκπαιδευτικοί αυτοί δικαιούνται οριστική τοποθέτηση, δεδομένου ότι μετατάχθηκαν με την ίδια νομική θεμελίωση, δηλαδή την παράγραφο 81 του άρθρου 11 του Ν. 4172/2013 και επομένως με την μη οριστική τοποθέτησή τους σε σχολείο, υφίσταται διαφορετική νομική αντιμετώπιση ομοίων  περιπτώσεων, η απόδοση οργανικών θέσεων και σε αυτούς τους εκπαιδευτικούς είναι απολύτως υποχρεωτική από τον νόμο, αλλιώς θα παραβιάζεται η αρχή της ισότητας και της αξιοκρατίας. Επισημαίνεται ότι το καλοκαίρι του 2015 συστήθηκαν με Υπουργική απόφαση οργανικές θέσεις για τις κοινές ειδικότητες 1686 στον αριθμό, με τις οποίες καλύφθηκε μέρος μόνο των μεταταγμένων εκπαιδευτικών αυτών των ειδικοτήτων.

Για τον λόγο αυτό η Συντονιστική Επιτροπή των Μεταταγμένων, έχει την υποχρέωση να προωθήσει και το θέμα αυτό, ούτως ώστε, τότε και μόνο τότε με την οριστική τοποθέτηση και αυτών των εκπαιδευτικών να κλείσει οριστικά και αμετάκλητα το θέμα των μετατάξεων του Ν. 4172/2013.

Για τον σκοπό αυτό είναι επιβεβλημένο να συγκεντρωθούν όλα τα ονόματα των εκπαιδευτικών των κοινών ειδικοτήτων, που μετατάχθηκαν και δεν πήραν οριστική τοποθέτηση το καλοκαίρι που μας πέρασε, ούτως ώστε σε πρώτη φάση να συνταχθεί μία επιστολή διαμαρτυρίας που θα απευθύνουμε στο Υπουργείο και θα ζητάμε την επίλυση και αυτού του ζητήματος, ενώ ταυτόχρονα θα επιφυλασσόμαστε για περαιτέρω ενέργειές μας, σε περίπτωση μη ικανοποίησης μας.

Ευελπιστούμε πως το Υπουργείο θα επιδείξει την ίδια πολιτική βούληση που επέδειξε με την σύσταση όλων των οργανικών θέσεων για όλους τους μεταταγμένους συναδέλφους μας των μη κοινών ειδικοτήτων και θα μας εκπλήξει ευχάριστα, εκδίδοντας εγκύκλιο με την οποία, αφενός θα διαπιστώνεται η αναγκαιότητα της σύστασης των οργανικών θέσεων και για όλους τους συναδέλφους των κοινών ειδικοτήτων που δεν έχουν ακόμα τοποθετηθεί οριστικά και αφετέρου θα ζητείται από τις κατά τόπους Διευθύνσεις να διαπιστώσουν τον αριθμό των κενών των οποίων απαιτείται η κάλυψη με τους μεταταγμένους εκπαιδευτικούς σε όλη την Ελλάδα.

Αναλογιζόμενοι τέλος και την θέση των προϋπαρχόντων συναδέλφων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και το δικαίωμά τους για οριστική τοποθέτηση και μετάθεση, τονίζουμε την ηθική  υποχρέωση που έχει το Υπουργείο να συστήσει τόσες οργανικές θέσεις, όσες είναι απαραίτητες για τη οριστική τοποθέτηση και όλων των σε διάθεση ευρισκομένων συναδέλφων αυτών.

Για να καταστεί δυνατή  η σύνταξη της επιστολής αυτής, καλούνται όλοι οι εκπαιδευτικοί (ΠΕ06, ΠΕ11 και ΠΕ16) πανελλαδικά, που μετατάχθηκαν με τον Ν.4172/2013 και το καλοκαίρι που μας πέρασε δεν τοποθετήθηκαν οριστικά σε σχολική μονάδα, να δηλώσουν στη Συντονιστική Επιτροπή και στο e-mail : ozarampo@ath.forthnet.gr  τα στοιχεία τους:

  • Ονοματεπώνυμο
  • Ειδικότητα
  • Διεύθυνση κατοικίας
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας
  • ΠΥΣΠΕ στο οποίο ανήκουν

Η Συντονιστική Επιτροπή δεν θα σταματήσει τις πιέσεις για να επιτευχθεί η οριστική τοποθέτηση του συνόλου των μεταταγμένων εκπαιδευτικών του Ν. 4172/2013. Η προσπάθεια για να τοποθετηθούν οριστικά και όλοι οι μεταταγμένοι των κοινών ειδικοτήτων (ΠΕ06, ΠΕ11 και ΠΕ16) ξεκινάει τώρα.

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕΤΑΤΑΓΜΕΝΩΝ ΤΟΥ Ν. 4172/2013

Ολυμπία Ζαραμπούκα

Τηλέφωνο επικοινωνίας 6979774768


 

Ένα σχόλιο

  1. Ξεχνάτε τις υπηρεσιακές μας μεταβολές και 85 οικογένειες γυμναστών που ζητούν μεταθέσεις στα σπίτια τους επί 20 ετίας και βάλε! Αρχή ισότητας για όλους κι όχι μόνο για σας!

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...