Home / Featured / Συνέδριο για Καθηγητές Ξένων Γλωσσών και πρώτη παρουσίαση της ηλεκτρονικής εκδοχής του ΚΠΓ

Συνέδριο για Καθηγητές Ξένων Γλωσσών και πρώτη παρουσίαση της ηλεκτρονικής εκδοχής του ΚΠΓ

Δημοσιεύτηκε: 3:00 μμ Οκτώβριος 31st, 2016  


Multilingualism

4-6 Νοεμβρίου 2016: Τριήμερο Συνέδριο για τον κοινωνικοπολιτικό λόγο στην ξενόγλωσση εκπαίδευση με τιμώμενο πρόσωπο την ομότιμη Καθηγήτρια Βασιλική Δενδρινού – Πρώτη παρουσίαση της ηλεκτρονικής εκδοχής του ΚΠγ

Με τη συμμετοχή όλης της κοινότητας των ξενόγλωσσων εκπαιδευτικών και τιμώμενο πρόσωπο την Ομότιμη Καθηγήτρια του ΕΚΠΑ Βασιλική Δενδρινού το Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών οργανώνει στις 4-6 Νοεμβρίου 2016 συνέδριο με τίτλο «Ο κοινωνικός και πολιτικός λόγος σήμερα για την ξενόγλωσση εκπαίδευση στην Ε.Ε.».

Η έναρξη του συνεδρίου, που θα λάβει χώρα την Παρασκευή στο Κεντρικό Κτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών, είναι αφιερωμένη στο έργο και τη συμβολή της Ομότιμης Καθηγήτριας του ΕΚΠΑ Βασιλικής Δενδρινού στην ξενόγλωσση εκπαίδευση, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Το Σάββατο και την Κυριακή (5-6 Νοεμβρίου) οι εργασίες του συνεδρίου θα συνεχιστούν στην Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οι εισηγήσεις του Σαββάτου κατανέμονται στις εξής τέσσερις συνεδρίες: Ο κοινωνικοπολιτικός λόγος για την πολυγλωσσία, Ο πολιτικός και κοινωνικός λόγος για τη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης γλώσσας, Ψηφιακά μέσα και γλωσσική διδασκαλία και, τέλος, Πολιτικές, πρακτικές και μοντέλα επιμόρφωσης εκπαιδευτικών για τις ξένες γλώσσες.

Η τρίτη ημέρα του συνεδρίου (Κυριακή, 6/11/2016) είναι αφιερωμένη στο σύστημα εξετάσεων για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας. Οι εισηγήσεις των  εμπειρογνωμόνων αξιολόγησης γλωσσομάθειας και μελών της Κεντρικής Εξεταστικής Επιτροπής του ΚΠΓ διαμοιράζονται σε δυο συνεδρίες.

Στην πρώτη θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά η ηλεκτρονική εκδοχή του ΚΠΓ (Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας) και στη δεύτερη θα παρουσιαστούν  σχετικές  ερευνητικές δράσεις που έχουν υλοποιήσει μέλη ΔΕΠ των τμημάτων ξένων γλωσσών και φιλολογιών του ΕΚΠΑ και του ΑΠΘ.

Το συνέδριο απευθύνεται σε όλους όσους ασχολούνται με το χώρο της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης και αξιολόγησης γλωσσομάθειας στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα,  εκπαιδευτικοί, επιμορφωτές εκπαιδευτικών, φοιτητές των γλωσσικών επιστημών και, ιδιαίτερα, προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές τμημάτων ξένων γλωσσών και φιλολογιών.

Είσοδος ελεύθερη για τις 5 και 6 Νοεμβρίου, κατόπιν πρόσκλησης για τις 4 Νοεμβρίου 2016.

Ιστοσελίδα Συνεδρίου: https://rcel.enl.uoa.gr/synedrio/

Για να δείτε τους ομιλητές του Συνεδρίου μεταβείτε εδώ

Για το πρόγραμμα του Συνεδρίου μεταβείτε εδώ

deutsch.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...