Home / Featured / Σήμερα η εγκύκλιος προσφυγικών δομών. Τα νεότερα για τις προσλήψεις στην Π.Ε.

Σήμερα η εγκύκλιος προσφυγικών δομών. Τα νεότερα για τις προσλήψεις στην Π.Ε.

Δημοσιεύτηκε: 9:12 πμ Οκτώβριος 3rd, 2016  


daskalos

Σχετικά με τις προσλήψεις αναπληρωτών στην ΠΕ

Με αφορμή ερωτήματά σας ,σχετικά με τις προσλήψεις αναπληρωτών στην Π.Ε., επισημαίνω τα εξής:

1.Όπως έχω δημοσιεύσει πολλές φορές οι αλλαγές που επέφερε ο κ.Φίλης στο πρόγραμμα των σχολείων έχουν ως αποτέλεσμα τη φετινή χρονιά να χρειάζονται 8.000 λιγότεροι εκπ/κοί,σε σχέση με την περσινή χρονιά.

2.Στην ΠΕ οι προσλήψεις θα είναι περίπου 2000 έως 2500 λιγότερες από πέρυσι(1000-1500 σε δασκάλους και περίπου 1000 σε ειδικότητες).

3.Η καθυστέρηση και ο μικρός αριθμός προσλήψεων στις ειδικότητες οφείλεται:
• Στη μείωση των ωρών του προγράμματος
• Στο ότι περιμένουν ακόμη τη διάθεση των πλεοναζόντων της β/θμιας στην ΠΕ. Ο κ.Φίλης δήλωσε χαρακτηριστικά πως δεν θα ανεχθεί να υπάρξει ούτε ένας πλεονάζων κι ότι φέτος δεν θα γίνει το περσινό πάρτι προσλήψεων.
•Στο ότι έχουν υπολογίσει και τους μόνιμους διορισμούς ειδικοτήτων που θα γίνουν τις επόμενες μέρες στις προσλήψεις συνολικά.

4.Οι προσλήψεις για ΖΕΠ είναι περίπου 400 έως 450 αφορούν δασκάλους ΜΟΝΟ είναι πλήρους ωραρίου και δεν χρειάζεται καμιά επιπλέον δήλωση. Αρκεί η δήλωση του καλοκαιριού.

5.Η προκήρυξη για τις προσφυγικές δομές θα βγει αύριο-εφόσον λάβει ΦΕΚ- και χρειάζεται δήλωση όσων επιθυμούν. Η δήλωση θα γίνει μέσω ΟΠΣΥΔ. Οι προσλήψεις θα είναι όλες μειωμένου ωραρίου,πλην νηπιαγωγών.

6.Οι προσλήψεις για τη β’ φάση ειδικής αγωγής ,περίπου 350,θα γίνουν περίπου στις 20 του Οκτώβρη. Για την παράλληλη η β’ φάση-περίπου 750 προσλήψεις- θα γίνει την 1η Νοέμβρη.

7.Οι 165 προσλήψεις αναπληρωτών Φ.Αγωγής ,που είχαν προγραμματισθεί να γίνουν την Παρασκευή,πιθανόν θα γίνουν αύριο γιατί ζητήθηκε επανέλεγχος των κενών ,από την ηγεσία του υπουργείου.

απο το facebook Δ.Μπράτη


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...