Home / HEADER-NEWS / Ο ΠΑΣΑΔ για την κινητοποίηση της 6/10 και τις συναντήσεις με εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΠΑΣΑΔ για την κινητοποίηση της 6/10 και τις συναντήσεις με εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσιεύτηκε: 10:44 μμ Οκτώβριος 9th, 2016  


letter
Συνάδελφοι, όπως είχαμε εξαγγείλει,  την Πέμπτη 6/10 πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ τόσο στην Αθήνα όσο και στην Θεσσαλονίκη, στο Ηράκλειο, στο Λασίθι και στη Σπάρτη.
Πριν προχωρήσουμε στην καταγραφή κι απογραφή των όσων έγιναν, σας γνωστοποιούμε πως το απόγευμα της προηγούμενης της κινητοποίησης υπήρξε τηλεφώνημα του Γενικού Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Παναγιώτη Ρήγα, προς την γραμματέα του συλλόγου και συζήτηση επί των αιτημάτων μας όπως αυτά περιγράφονται σε προηγούμενη ανάρτηση μας.
Ο κύριος Ρήγας ενημέρωσε πως δε θα μπορούσε, λόγω προγράμματος, να είναι εκεί και να μας δει, ζήτησε να δεχτούμε συνάντηση με την κυρία Καλαμαρά και τον κύριο Καπράνα ως αντιπροσώπους του και το οποίο μετά από συζήτηση έγινε αποδεκτό. Δήλωσε πως, αν και δεν έχει πλήρη εικόνα για τις δομές, δεν είναι «κανονικό σχολείο» και μας εγγυάται ο ίδιος, προσωπικά και ως συνάδελφος, πως το μειωμένο ωράριο έγινε μόνο για τη συγκεκριμένη ενέργεια, μόνο για φέτος και πως δεν θα υπάρξει συνέχεια του χρόνου και επέκτασή του στο κανονικό σχολείο.
Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας αναφέρθηκε και σε μόνιμους διορισμούς, χωρίς να προσδιορίζει το πότε και πόσους. Η επικοινωνία έκλεισε με υπόσχεση συνάντησης και περαιτέρω συζήτησης για όλα τ’ ανοιχτά θέματα.
Αθήνα : Στην δίωρη συνάντηση πήρε μέρος το προεδρείο του ΠΑΣΑΔ, η συντονίστρια Σωτηρία Κυπαρισσίδη και το μέλος του συλλόγου (κατά την πάγια τακτική μας, στις συναντήσεις να παρευρίσκονται και απλά μέλη του συλλόγου) Πηνελόπη Οικονόμου. Στη γεμάτη ένταση συζήτηση που ακολούθησε, κ. Καλαμαρά και κ. Καπράνας από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ, δεσμεύτηκαν πως το μειωμένο ωράριο δεν πρόκειται να περάσει στο κανονικό πρόγραμμα του σχολείου. Διορισμοί είπαν πως θα γίνουν με διαδικασία πρόσληψης που δεν θα περιλαμβάνει γραπτό ΑΣΕΠ, όταν τελειώσει η αξιολόγηση και τα νούμερα όπως και την έγκριση θα τα δώσει το Υπουργείο Οικονομικών. Κατά την άποψη τους το ολοήμερο δουλεύει τέλεια και χρειάζεται απλά μια «ποιοτική αναβάθμιση» η οποία δεν προσδιορίστηκε σε τι ακριβώς συνίσταται. Θεωρούν πως όλοι οι δάσκαλοι κι οι καθηγητές που χρειάζονται είναι στη θέση τους. Οι προσλήψεις, συνέχισαν, έγιναν επί των πραγματικών κενών και χωρίς να δημιουργούνται πλασματικές ανάγκες και πως το ότι χιλιάδες δάσκαλοι δεν δουλεύουν είναι συνέπεια αυτών.
Θεσσαλονίκη : Στη συνάντηση 20 μελών του συλλόγου, υπό την συντονίστρια Μαρία Κοπαράνη, με τον κ. Δημητριάδη και τον κ. Θοδωρή Μπαλτά, υπεύθυνο τμήματος παιδείας του κόμματος, φάνηκε πως δεν ήταν πλήρως ενημερωμένοι για τα θέματα που μας απασχολούν και μας είπαν ότι φέτος η χρονιά είναι καλύτερη από πέρσι. Άκουσαν, συμφώνησαν μαζί μας, θα μεταφέρουν τα αιτήματα μας και θα πιέσουν όσο μπορούν το υπουργείο.
Αντέτειναν όμως ότι «απ έξω» πιέζονται και δεν μπορούν να κάνουν κάτι άλλο.
Ηράκλειο : Στη συνάντηση που διήρκησε 1: 30 ώρα περίπου, των μελών, υπό τον συντονιστή του συλλόγου Γιώργο Πομποδάκη, συζητήθηκαν όλα τα θέματα που έχει θέσει ο σύλλογος, ένα–ένα αναλυτικά, με τον υπεύθυνο των τοπικών γραφείων του κόμματος. Φάνηκε ότι δεν ήξερε τόσο καλά τα εκπαιδευτικά θέματα, είχε όμως συμβουλευτεί τον Περιφερειακό και στη συζήτηση ήταν ορατό αυτό. Κράτησε σημειώσεις και δεσμεύτηκε να μεταφέρει όσα έγραφε και το υπόμνημά μας τόσο στην Αθήνα στο Υπουργείο όσο και στον τομέα παιδείας, στο γραφείο του κυρίου Τσίπρα (ο κ. Τσίπρας είναι βουλευτής Ηρακλείου), αλλά και στον περιφερειακό στο Ηράκλειο. Υποσχέθηκε πως θα μας ενημερώσει μόλις μάθει κάτι.
Λασίθι : Πραγματοποιήθηκε συνάντηση των μελών, υπό την συντονίστρια Καραγκούνη Φωτεινή, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θραψανιώτη Εμμανουήλ και τον συνεργάτη του Καλλιντέρη Γεώργιο, οι οποίοι είπαν ότι θα μιλήσουν με το Υπουργείο προωθώντας τα αιτήματα του συλλόγου όπως τα καταθέσαμε. Όμως, μας τόνισαν, δεν μπορούν να μας υποσχεθούν τίποτα.
Σπάρτη : Η Χριστίνα Σαρρή, μέλος του ΔΣ, με μέλη του συλλόγου, στις 6/10 συναντήθηκαν με τον γραμματέα του βουλευτή Σπάρτης του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρου Αραχωβίτη και στις 7/10 με τον ίδιο τον βουλευτή στα γραφεία του κόμματος. Ο κ Αραχωβίτης τόνισε πως θα γίνουν διορισμοί πρώτα στην υγεία και μετά στην παιδεία. Εξέφρασε κι ο ίδιος όμως την ανησυχία του για το μειωμένο ωράριο και τον φόβο του για το  που θα μπορούσε αυτό να οδηγήσει την επόμενη χρονιά. Δεσμεύτηκε να προωθήσει τα αιτήματά μας.
Συνάδελφοι, δε θα πούμε πως είμαστε ικανοποιημένοι από την προσέλευση των αναπληρωτών στην Αθήνα. Αναρωτιόμαστε πού ήταν όλοι αυτοί που φώναζαν για κινητοποιήσεις, πού ήταν όλοι αυτοί οι συνάδελφοι που δεν έχουν δουλέψει ακόμη φέτος κι αν, αλήθεια, κανείς δεν φοβάται τι θα γίνει του χρόνου με το μειωμένο ωράριο.
Ικανοποιημένοι είμαστε για το άνοιγμα και το άπλωμα του συλλόγου, για όλους τους συναδέλφους ιδίως στη Θεσσαλονίκη και στα υπόλοιπα μέρη, που τόλμησαν να μιλήσουν, να υπερασπίσουν, να απαιτήσουν το δικαίωμα στην εργασία και στην υπόστασή τους ως εκπαιδευτικού. Τους σεβόμαστε και τους ευχαριστούμε!
Ο Μ.Λ. Κινγκ είχε πει πως «κανείς δεν μπορεί ν’ ανέβει στην πλάτη σου, αν εσύ ο ίδιος δεν σκύψεις». Συνεχίζουμε λοιπόν! Δυνατότεροι από πριν, μαχητικότεροι και κυρίως γνωρίζοντας πως ΔΣ, συντονιστές και μέλη του ΠΑΣΑΔ δεν πρόκειται να κάνουν πίσω!
ΠΑΣΑΔ

 

Ένα σχόλιο

  1. Ο πιο σαπιος συλλογος με διαφορα… 100000 νεοι ανεργοι εκπαιδευτικοι και αυτοι οι 50 θελουν να κανουν κουμαντο

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...