Home / Featured / ΠΑΣΑΔ – «Δεν υπάρχει σκέψη για γραπτό διαγωνισμό υπό τον ΑΣΕΠ»

ΠΑΣΑΔ – «Δεν υπάρχει σκέψη για γραπτό διαγωνισμό υπό τον ΑΣΕΠ»

Δημοσιεύτηκε: 11:00 μμ Οκτώβριος 21st, 2016  


asep

ΠΑ.Σ.Α.Δ – ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ
Αριθμός Μητρώου Σωματείων Πρωτοδικείου Θηβών: 912/2016
Αριθμός Εγκριτικής Διάταξης : 11/2016
Email:pasadask@gmail.com

Συνάδελφοι, όπως προ καιρού είχαμε ανακοινώσει, τέλη Οκτωβρίου θα ξεκινούσαμε τη διαδικασία διαμόρφωσης, σύνταξης και υποβολής πρότασης για νέο τρόπο διορισμών στην εκπαίδευση.

Η εικόνα που έχει διαμορφωθεί σήμερα σ αυτό το πεδίο απέχει από την αρχική, την οποία είχε δημιουργήσει με δηλώσεις του ο ίδιος ο Υπουργός, των 7000 διορισμών στην εκπαίδευση. Δεδομένη μόνο παίρνουμε τη θέση πως θα διοριστούν για πρώτη φορά ΠΕ 71 σε κενές  οργανικές θέσεις που ήδη υπάρχουν ή νέες που θα ιδρυθούν.

Ασχέτως όμως με το ποιοι και πόσοι θα διοριστούν, πρέπει να υπάρξει ένα νέο σύστημα για να γίνει αυτό. Ένα σύστημα που θα είναι ενιαίο, κοινό για όλους και εφαρμόσιμο τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Επισημαίνουμε εδώ εκείνο που μας μεταφέρθηκε στην τελευταία μας συνάντηση με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στις επαφές μας στο Υπουργείο, πως δεν υπάρχει σκέψη για γραπτό διαγωνισμό υπό τον ΑΣΕΠ.

Έχοντας λοιπόν αυτό ως πρώτο στοιχείο, δεύτερο την ορισμένη χρονικά  (μεταβατική) περίοδο, που όπως λένε θα ισχύσει το νέο σύστημα και τρίτο τα κριτήρια που θα πρέπει να ληφθούν υπ όψιν, καλούμε όλους όσους έχουν εγγραφεί σαν μέλη στον ΠΑΣΑΔ (απαραίτητη προϋπόθεση) να κάνουν τη δική τους πρόταση και να τη στείλουν επώνυμα σε μήνυμα ή στο email pasadask@gmail.com μέχρι 10/11/16.

Οι προτάσεις θα επεξεργαστούν, θα ομαδοποιηθούν και θ’ ανακοινωθούν, έτσι ώστε με ψηφοφορία να επιλεγεί η θέση του συλλόγου ως προς το θέμα αυτό. Είναι ένα θέμα που προκαλούσε, προκαλεί και θα προκαλεί τριβές μεταξύ μας γι αυτό προτρέπουμε σε διάλογο με επιχειρήματα και στην αποφυγή εντάσεων. Σε κάθε περίπτωση, όπου γίνει αντιληπτό κάτι που μας εκθέτει σαν εκπαιδευτικούς και σαν σύλλογο θα υπάρχει παρέμβαση, πάντα αιτιολογημένη.

Οφείλουμε εδώ να πούμε, πως συνεχίζουμε να διεκδικούμε επιπλέον δάσκαλο στο ολοήμερο, διεκδικούμε πλήρη κάλυψη των 615 Τ.Υ. αύξηση των προσλήψεων στην παράλληλη στήριξη, πλήρη κάλυψη όλων των κενών σε ΣΜΕΑΕ και ΤΕ από τον τακτικό προυπολογισμό, πλήρες ωράριο στις ΔΥΕΠ, έτσι ώστε όλοι οι συνάδελφοι που δούλεψαν πέρυσι να δουλέψουν και φέτος.

ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...