Home / Featured / Με νούμερα απαντά ο υπουργός Παιδείας για ελλείψεις των δασκάλων

Με νούμερα απαντά ο υπουργός Παιδείας για ελλείψεις των δασκάλων

Δημοσιεύτηκε: 12:23 μμ Οκτώβριος 27th, 2016  


kathigitria

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί δυο χιλιάδες επτακόσιες δεκατρείς (2.713) προσλήψεις αναπληρωτών ΠΕ70-Δασκάλων στη Γενική Παιδεία (συμπεριλαμβανομένων και των Δημοτικών Σχολείων με ολοήμερα τμήματα) σε όλη την επικράτεια.  Σημειώνεται ότι σημαντικό μέρος των κενών καλύφθηκε με τις προσλήψεις δυο χιλιάδων τριακοσίων εξήντα (2.360) αναπληρωτών δασκάλων στη Γενική Παιδεία (συμπεριλαμβανομένων και των Δημοτικών Σχολείων με ολοήμερα τμήματα) που πραγματοποιήθηκαν πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Tα πιο πάνω αναφέρει ο υπουργός Παιδείας σε γραπτή του απάντηση στη Βουλή σε ερώτηση την οποία κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Βασίλης Οικονόμου με θέμα «Έντονες διαμαρτυρίες γονέων για τις ελλείψεις δασκάλων στα ολοήμερα σχολεία»

 Ο υπουργός επισημαίνει ότι εμπίπτει στην ευθύνη των Δ/νσεων Εκπαίδευσης και των Περιφερειακών Δ/νσεων Εκπαίδευσης η εξέταση της δυνατότητας ενεργοποίησης των διατάξεων της παρ.5 του άρθρου 21 του Ν.3475/2006  περί συμπλήρωσης ωραρίου των εκπαιδευτικών, καθώς και των περ. α’ και β’ της παρ.3 του άρθρου 31 του Ν.3848/2010 περί απόσπασης εκπαιδευτικών που πλεονάζουν.

 Ο κ. Φίλης τονίζει, επίσης, ότι η διαχείριση/ διάθεση του διδακτικού προσωπικού και ειδικότερα η τοποθέτησή του σε συγκεκριμένες σχολικές μονάδες επαφίεται στην αρμοδιότητα των οικείων Δ/νσεων Εκπ/σης, τα αρμόδια όργανα των οποίων οφείλουν, κατά τη διαδικασία τοποθέτησης, να λαμβάνουν υπόψη το σύνολο των υφιστάμενων σχετικών ελλείψεων αρμοδιότητάς τους και προφανώς, σε περίπτωση αδυναμίας κάλυψης του συνόλου αυτών, να αξιολογούν την αναγκαιότητα πλήρωσης της καθεμίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. πρωτ. Φ.127/26356/10-10-2016 έγγραφο της Δ/νσης Π/θμιας Εκπ/σης Ανατ. Αττικής που μας διαβίβασε η Περιφερειακή Δ/νση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Αττικής, «σε όλα τα Ενιαία Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Μαραθώνα το πρόγραμμα εκτείνεται πλήρως έως τις 16.00».

Τέλος, όλες οι προσπάθειες του ΥΠΠΕΘ αποσκοπούν στη διασφάλιση της πληρότητας των σχολικών μονάδων σε εκπαιδευτικό δυναμικό, με σκοπό την απρόσκοπτη λειτουργία τους καθ’ όλη τη διάρκεια του διδακτικού έτους 2016-2017.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...