Home / HEADER-NEWS / Μία κατάληψη αλλιώτικη από τις άλλες. Δείτε τα αιτήματα των μαθητών

Μία κατάληψη αλλιώτικη από τις άλλες. Δείτε τα αιτήματα των μαθητών

Δημοσιεύτηκε: 9:01 πμ Οκτώβριος 7th, 2016  


katalipsi

Δύο σχολεία της Τούμπας πραγματοποιούν καταλήψεις.

Το χαρτί με τα αιτήματα των μαθητών κάνει θραύση και διχάζει τους χρήστες του διαδικτύου και όχι μόνο…

Οι μαθητές του 12ου λυκείου Θεσσαλονίκης και του 2ου γυμνασίου Μαλακοπής κάνουν κατάληψη εδώ και τρεις ημέρες στο σχολείο τους.

Διεκδικούν, όπως λένε, ένα καλύτερο σχολικό περιβάλλον και μια ποιοτικότερη σχέση με τους καθηγητές τους. «Μας λένε ό,τι θα φωνάξουν την αστυνομία.

Πάνε να μας τρομοκρατήσουν, αυτοί που μας κατηγορούν για φασισμό», σχολίασε μια μαθήτρια της Β’ λυκείου, αναφερόμενη σε γονείς που τους κατηγόρησαν ότι η απόφαση τους δεν είναι δημοκρατική. Ξεκαθαρίζουν ότι η κίνηση τους αυτή δεν εντάσσεται στο πλαίσιο των «εθιμοτυπικών καταλήψεων» των μαθητών κάθε Οκτώβρη. «Αν ήταν κάτι τέτοιο θα την είχαμε λήξει από την πρώτη μέρα.

Εμείς καταφύγαμε σε συζητήσεις με τους διευθυντές αλλά δεν ικανοποιήθηκαν τα αιτήματα μας», ανέφερε η 17χρονη.

Οι μαθητές βάζουν  ως αίτημα το διορισμό καθηγητών στο γυμνάσιο, όπου και παρατηρούνται ελλείψεις ενώ θέτουν ζήτημα για την  «υποχρηματοδότηση» των σχολείων όπως συμπηκνώνεται η τελευταία στην εκτός λειτουργίας τουαλέτα, στις χαλασμένες βρύσες, στην έλλειψη  ειδών υγιεινής και αξιοπρεπούς αθλητικού εξοπλισμού, στη μη επισκευή ενός χαλασμένου φρεατίου, στην απουσία κουρτινών σε αίθουσες που δέχονται μεγάλη ακτινοβολία από ήλιο και στην ύπαρξη ποντικιών μέσα στο σχολείο.

Οι μαθητές, μεταξύ άλλων, ζητούν να μην παρκάρουν τα αυτοκίνητα τους οι διευθυντές μέσα στην αυλή του σχολείου γιατί υπάρχει κίνδυνος ατυχημάτων, να μην καπνίζουν οι καθηγητές μέσα στο σχολείο, να μην αναγκάζονται να βγαίνουν στην αυλή τις ημέρες κακοκαιρίας τη στιγμή που οι εκπαιδευτικοί παραμένουν μέσα, να μην κάνουν περιπάτους εντός…σχολείου και να μπορούν να αφήνουν τα ποδήλατα τους μέσα στο σχολικό χώρο.

katalipsi


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...