Δευτέρα, 26/07/2021, 02:16


Home / HEADER-NEWS / Τι ειπώθηκε στους αναπληρωτές Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. από τον Διευθυντή Ειδικής Αγωγής κο Παναγή Κασσιανό

Τι ειπώθηκε στους αναπληρωτές Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. από τον Διευθυντή Ειδικής Αγωγής κο Παναγή Κασσιανό

Δημοσιεύτηκε: 7:40 πμ Οκτώβριος 25th, 2016  


eidiki agogi

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας υποψήφιων αναπληρωτών Ε.Ε.Π. & ΕΒΠ που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων, ο Διευθυντής Ειδικής Αγωγής κος Παναγής Κασσιανός δέχθηκε μια εξαμελή αντιπροσωπεία αναπληρωτών και τον πρόεδρο της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. κο Ευστάθιο Καρπενησιώτη. Θα θέλαμε να τον ευχαριστήσουμε για τον αρκετό χρόνο που μας διέθεσε, αν και επί της ουσίας δε δεσμεύτηκε για κανένα από τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο μας

Ο ΣΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Από τη συνάντηση αυτή διάρκειας 2 περίπου ωρών προέκυψε η εξής ενημέρωση:

  • Ο κος Κασσιανός μας διαβεβαίωσε ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου οι οριστικοί πίνακες Ε.Ε.Π. να κυρωθούν ως την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου για όλες τις Π.Δ.Ε., πλην της Κεντρικής Μακεδονίας.
  • Επισταμένως έγιναν αναφορές στα φαινόμενα προχειρότητας, όσον αφορά στην έκδοση της εγκυκλίου των αναπληρωτών Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. και στις διαρκείς αλλαγές καιτροποποιήσεις, που κάθε χρόνο προκύπτουν εκ νέου, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν σαφή και σταθερά κριτήρια προσλήψεις στις εν λόγω ειδικότητες.
  • Ζητήθηκε δε, σαφής δέσμευσης εκ μέρους του κου Κασσιανού, ότι οι υπεύθυνοι θα φροντίσουν με επιμέλεια την έκδοση της ερχόμενης εγκυκλίου, καθώς και την έγκαιρη δημοσίευση της,ώστε να εκλείψουν τα φαινόμενα των προηγούμενων ετών και κυρίως της πρωτοφανούς φετινής καθυστέρησης, εξαιτίας της ανετοιμότητας του κρατικού μηχανισμού να ανταποκριθεί στο πλήθος των ενστάσεων.
  • Μας ανέφερε ότι πρόθεση του Υπουργού είναι εντός του Νοεμβρίου να ξεκινήσει ένας διάλογος με όλους τους θεσμοθετημένους φορείς και τους εκπροσώπους της ειδικής αγωγής, προκειμένου να καθοριστεί ένα σταθερό και δίκαιο νομοθετικό πλαίσιο της εγκυκλίου προσλήψεων των αναπληρωτών Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π.
  • Αναφέρθηκε κατηγορηματικά, από τον κο Κασσιανό, η αναγκαιότητα λειτουργίας κεντρικού φορέα αξιολόγησης της συνάφειας των μεταπτυχιακών τίτλων του Ε.Ε.Π., ως προαπαιτούμενο προκειμένου για την δημιουργία ενιαίου πίνακα υποψηφίων αναπληρωτών Ε.Ε.Π. Επίσης, αναφέρθηκε ως προαπαιτούμενη συνθήκη μόνιμων διορισμών στο μέλλον, η ύπαρξη ενιαίου πανελλαδικού πίνακα υποψηφίων. Προς αυτήν την κατεύθυνση, αποφασίστηκε η συγκρότηση της επιτροπής του ΙΕΠ, με διευρυμένη σύνθεση μελών, στις εργασίες της οποίας, σύμφωνα με τον ίδιο τον κο Κασσιανό, σημειώθηκαν λάθη κι αστοχίες, δικαιολογημένα κατά τη γνώμη του, λόγω της παρθενικής της εμπλοκής με το εν λόγω θέμα. Τέλος, επισημάνθηκε από μέλος της συντονιστικής επιτροπής η ανάγκη τα μέλη των επιτροπών, όπως αυτής του ΙΕΠ να αποτελούν μέρος της λύσης των προβλημάτων κι όχι μέρος του ίδιου του προβλήματος.
  • Μας ανέφερε ότι οι επιπλέον 400 πιστώσεις για Κ.Ε.Δ.Δ..Υ. & Ε.Δ.Ε.Α.Υ. θα δοθούν το Νοέμβριο χωρίς όμως να μας δοθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.
  • Υπάρχει πιθανότητα μέσω του Προγράμματος Δημόσιων Επενδύσεων να διατεθούν άλλες 500 περίπου πιστώσεις για Ε.Ε.Π. , Ε.Β.Π. & εκπαιδευτικούς. Πιθανότατα αυτό θα γίνει το Δεκέμβριο.
  • Μέσα στις προθέσεις του Υπουργείου είναι από τη φετινή χρονιά να προσλάβει Ψυχολόγους και Κοινωνικούς Λειτουργούς στα ΔΥΕΠ (Δομές Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων) μετά από αίτησή τους, με βάση τους φετινούς οριστικούς πίνακες κατάταξης αναπληρωτών.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ανακοινώθηκαν οι πίνακες με τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής για τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Συνάδερφοι σήμερα έγινε μια πρώτη διεκδίκηση των δίκαιων και μόνιμων αιτημάτων μας. Η συμμετοχή ήταν ικανοποιητική όχι όμως μαζική. Όλοι πρέπει να συστρατευθούμε συλλογικά και ενωμένοι στην ικανοποίηση του κύριου αιτήματός για μόνιμες προσλήψεις και διορισμούς Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. Είμαστε πολύ σημαντικοί πυλώνες της εκπαιδευτικής λειτουργίας και αυτό αποτελεί κοινή διαπίστωση.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Το Συντονιστικό των αναπληρωτών που παραβρέθηκαν στη σημερινή συνάντηση.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016, στο Υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι, η Παράσταση Διαμαρτυρίας των αναπληρωτών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π., με κύρια θέματα την μεγάλη καθυστέρηση στις προσλήψεις και την αναγκαιότητα μονίμων διορισμών στις άδειες δομές Ε.Α.Ε. της χώρας.

Αντιπροσωπεία αναπληρωτών, από όλη τη χώρα, συνάντησε τον Διευθυντή Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας κο Παναγή Κασσιανό, στον οποίον επεδόθη Υπόμνημα με τις θέσεις και τα αιτήματα τους.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ανακοινώθηκαν οι πίνακες με τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής για τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Ακολούθησε 2ωρη συζήτηση επί των θεμάτων «αν και επί της ουσίας δε δεσμεύτηκε(σ.σ: ο κος Κασσιανός) για κανένα από τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο μας», όπως επισημαίνουν στο Δελτίο Τύπου, το οποίο κοινοποίησε μετά τη συνάντηση το Συντονιστικό των αναπληρωτών.

Η Παράσταση Διαμαρτυρίας είχε παλμό και ικανοποιητική συμμετοχή μελών Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. από όλες τις περιοχές της χώρας, ακόμα κι από τα νησιά μας.

Αυτό όμως που έχει τη μεγαλύτερη σημασία είναι πως έγινε μια αρχή για μια συλλογική και μαζική διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων των αναπληρωτών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π., που έχουν να κάνουν πρωτίστως με την ίδια την υπόσταση της λειτουργίας της Ειδικής Εκπαίδευσης στη χώρα μας.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως κινητοποιήσεις αναπληρωτών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. έγιναν και στις Περιφέρειες της χώρας, με μεγάλη επιτυχία.

Τέλος πρέπει να αναφερθεί πως η κινητοποίηση των αναπληρωτών Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π., εκτός από την Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. και τους Περιφερειακούς μας Συλλόγους,  υποστηρίχθηκε από πολλούς Συλλόγους εκπαιδευτικών, από το αναπηρικό κίνημα(Π.Ο.Σ.Γ.Κ.ΑμεΑ, Ε.Σ.ΑμεΑ), αλλά καλύφθηκε και από τα Μ.Μ.Ε. σε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο.

Βασίλης Βούγιας

25/10/2016


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ανακοινώθηκαν οι πίνακες με τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής για τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Ανακοινώθηκαν σήμερα από το υπουργείο Παιδείας οι πίνακες με τις Ελάχιστες Βάσεις ...