Τελευταία Νέα

Πέμπτη, 28/05/2020, 00:21


Home / HEADER-NEWS / Γιάννης Μιχαηλίδης (Πρόεδρος Palso) – Σύννομες οι αιτήσεις επάρκειας. Δεν θα ανατεθεί σε ιδιώτες το έργο

Γιάννης Μιχαηλίδης (Πρόεδρος Palso) – Σύννομες οι αιτήσεις επάρκειας. Δεν θα ανατεθεί σε ιδιώτες το έργο

Δημοσιεύτηκε: 7:36 πμ Οκτώβριος 26th, 2016  


glosses

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης (Πρόεδρος Palso) σημειώνει για τις εξελίξεις στον τρόπο απόκτησης επάρκειας διδασκαλίας ξένης γλώσσας:

«Μιας και επιβεβαιωθηκαν τα όσα από τις 9/10/16 είχαμε πει, διαβάστε και τα ακόλουθα και θαυμάστε.

Το Υπουργείο ανακάλυψε τώρα ότι δεν αρκεί η υπουργική απόφαση.

Προφανώς αγνοούσαν (!) ότι από το Ν. 2545 / 40 ο Υπουργός δεν μπορούσε ούτε να πάψει να χορηγεί επάρκειες, ούτε να ορίζει κριτήρια και φυσικά δεν μπορεί να καταργήσει το νόμο με ΥΑ.

Όταν επίσης με νόμο, προ διετίας καταργήθηκε το ΣΘΙΕ, ο ίδιος νόμος υποχρέωνε τον Υπουργό να ορίσει κριτήρια για τη χορήγηση της επαρκειας, άρα ούτε αυτός του έδινε το δικαίωμα να πάψει να τις χορηγεί.

Άρα μέχρι της δια νέου νόμου κατάργησης οι αιτήσεις είναι σύννομες.

Τώρα νέο ερώτημα. Με ποια πιστοποιητικα Γ2; Μόνο αυτά που που διακριτικά και παράνομα γίνονταν δεκτα; Πέρα από τις νέες αιτήσεις τι θα γίνει με αυτές που το ΣτΕ διέταξε να επανεξετασθουν γιατί παρανόμως απερρίφθησαν; Ποιος θα ελέγξει την αξιοπιστία των δεκάδων νέων πιστοποιητικων;

Ποιος αποφάσισε ότι χρειάζονται 200 (;) ώρες διδακτικής; Χαιρόμαστε που πληροφορουμαστε ότι το έργο δεν θα ανατεθεί σε ιδιώτες όμως κάποια πανεπιστήμια φαίνονται απρόθυμα να αναλάβουν το έργο. Αν είναι έτσι πού θα τρέχουν οι υποψήφιοι; Ποια θα είναι η χρέωση; Η διατύπωση με την οποία θα κατωχυρωνονται τα επαγγελματικά δικαιώματα των νυν διδασκόντων με επάρκεια επουδενι λόγο μπορεί να είναι υποτιμητική και να φαίνεται χαριστική.

Θυμίζουμε ότι τόσο η ευρωπαϊκή νομοθεσία όσο και η ελληνική που προσαρμοστηκε το 2011 με τον νόμο της δια βιου εκπαίδευσης, υποχρεωνουν το κράτος να πιστοποιει τις επαγγελματικες ικανότητες από οποιαδήποτε διαδρομή (τυπική, μη τυπική ή άτυπη εκπαίδευση) κι αν αποκτήθηκαν αυτές.

Τέλος επισημαινουμε ότι αν υπήρχε πραγματικός διάλογος και βούληση της πολιτείας αυτά και πολλά άλλα θέματα θα είχαν συναινετικα επιλυθει.

Επίσης δηλώνουμε την αταλαντευτη θέληση μας να αγωνιστουμε για την δίκαιη εξυγειανση των παθογενειων του συστήματος.»

Το Νοέμβριο η νομοθετική ρύθμιση για την κατάργηση επάρκειας διδασκαλίας

facebook

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  «Σχέδιο Νόμου» για την Επιλογή Στελεχών Εκπαίδευσης:       Επιστροφή στο παρελθόν

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου με την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επισκέφθηκε σήμερα η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, ...